Wat doe je als je woning niet meer bij je past?

Een tuin die te groot is om nog zelf te kunnen onderhouden. Een verdieping die steeds lastiger te bereiken wordt, nu je de trap niet meer zo makkelijk op kunt komen. Een woning die je te groot is geworden, of juist te klein. Faciliteiten die te ver weg zijn om er nog makkelijk gebruik van te kunnen maken, of een locatie die je niet meer zo goed past. Allemaal redenen waarom je kunt stellen dat een woning niet meer zo goed bij je past. Maar wat doe je met deze constatering?

huis past niet meer

Soms kun je het zelf op (laten) lossen

Tot de conclusie moeten komen dat je woning niet meer zo goed bij je past kan heel vervelend en zelfs pijnlijk zijn, zeker als je er eigenlijk graag in woont. Veel mensen besluiten, enigszins uit emotie handelend, om dan maar op zoek te gaan naar een ander huis. Toch is dat lang niet altijd nodig.

Het is goed om eerst eens in kaart te brengen wat er nu precies niet meer bij je past. Wat maakt dat je woning niet meer aansluit bij je wensen en mogelijkheden? Zet het op papier, zo duidelijk mogelijk en puntsgewijs. Probeer daarnaast ook een lijstje te maken met zaken die je binnen je huidige woning juist wél goed bevallen. Is je lijstje klaar, ga dan eens kijken. Zijn er op het lijstje met negatieve punten zaken die je aan kunt (laten) passen?

Vaak is er namelijk veel meer mogelijk dan je denkt. Je grote tuin voortaan door iemand anders bij laten houden, is bijvoorbeeld minder kostbaar dan verhuizen en bovendien kun je dan toch van je tuin blijven genieten. Een trap in de woning kun je vervangen door een traplift. Dat is zo gepiept, en helemaal niet zo’n grote investering. Trapliften van Handicare worden gewoon op je bestaande trap geplaatst, zodat ook die te gebruiken blijft. Is je woning je te groot geworden, zijn er kamers die je niet gebruikt? Misschien kun je de indeling van de kamers veranderen, en bijvoorbeeld je badkamer groter en comfortabeler maken, of ook op de benedenverdieping een badkamer of slaapkamer realiseren. Denk in mogelijkheden en vraag advies, en wellicht is je woning met een paar simpele ingrepen weer passend te maken.

Verhuizen kan ook

Lukt het niet om je woning naar je wensen en mogelijkheden aan te passen? Of is het de locatie die vooral niet meer bij je past? Dan is verhuizen altijd nog een optie. Ook al kan het lastig zijn, in deze krappe woningmarkt, ga wel echt op zoek naar een huis dat wel perfect bij je past. Is dat niet het geval, dan verschuif je het probleem tenslotte alleen maar, en blijf je tegen dezelfde zaken oplopen.

Lees ook:

Waar loop jij tegenaan bij je woning?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.