EPDM dakbedekking: sterk en weerbaar

Heeft jouw huidige dakbedekking zijn beste tijd gehad? En ben je daarom op zoek naar een nieuwe dakbedekking? Dan is de EPDM dakbedekking het overwegen waard. Dit type dakbedekking is namelijk zeer sterk en weerbaar. Regen, wind en hoge temperaturen of juist strenge vorst? Dat maakt voor EPDM niet uit. Dit materiaal is goed bestand tegen alle invloeden van buitenaf en gaat tot wel vijftig jaar mee. De EPDM dakbedekking is dus met recht een slimme investering te noemen.

epdm dakbedekking
Foto: Shutterstock

Zelf de dakbedekking aanbrengen

Dat EPDM een populair materiaal is onder professionele dakdekkers is niet voor niets. De kwaliteit van de EPDM dakbedekking is goed en het is ook nog eens gemakkelijk te bevestigen. Een flinke dosis vakkennis en professionele branders? Dat is voor het aanbrengen van de EPDM dakbedekking niet nodig. EPDM folie is namelijk eenvoudig met lijm te bevestigen. Je hoeft voor dit type dakbedekking dus geen vakman meer in te huren. Met behulp van de juiste materialen kun je eenvoudig zelf de dakbedekking plaatsen. Dit heeft alles te maken met het feit dat EPDM gelijmd kan worden. Dit in tegenstelling tot de klassieke dakbedekking die met branders vastgemaakt moet worden.

Welke lijm heb je nodig?

Dat je de EPDM dakbedekking zelf aan kunt brengen met lijm is natuurlijk ideaal. Je bespaart hiermee namelijk kosten doordat je geen professionele dakdekkers hoeft in te huren. Uiteraard moet je voordat je start wel weten welke materialen je moet gebruiken. Je moet de dakbedekking vastlijmen dus een goede EPDM lijm kan niet ontbreken. Maar voor welke lijm kies je? Er zijn namelijk meerdere lijmsoorten voor EPDM te verkrijgen. Voor een optimale bevestiging van de dakbedekking heb je twee lijmsoorten nodig. Het gaat om de EPDM bodemlijm en de EPDM contactlijm. De bodemlijm dien je te gebruiken voor het vastlijmen van de dakbedekking op horizontale vlakken. De contactlijm is daarentegen bedoeld voor de hechting aan de randen en de opstanden van het dak.

Kies voor een compleet EPDM pakket

Heb je nog nooit eerder zelf een EPDM dakbedekking aangebracht? Dan is het begrijpelijk dat je met vragen zit. Want welke materialen heb je allemaal nodig voor een optimale bevestiging van de EPDM dakbedekking? Deze vraag wordt direct beantwoord als je een compleet EPDM pakket aanschaft. Dit pakket is namelijk voorzien van alle benodigde materialen voor de bevestiging van de dakbedekking. Van uiteraard de EPDM dakbedekking tot de lijm en de kit; alles zit in dit pakket. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je op materialen mispakt. Met het EPDM pakket kun jij direct van start met het aanbrengen van jouw nieuwe dakbedekking!

Heb jij al eens het dak van bijvoorbeeld een schuurtje aangepakt?

disclaimer

Afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.