Zo kies je een kachel die past bij jouw interieur

Veel mensen in Nederland zijn dol op kachels. Dit komt vooral door de koude wintermaanden. Er is dan niets beters dan even opwarmen bij een lekkere, warme kachel. Het kan alleen lastig zijn om een kachel uit te zoeken die goed past bij jouw eigen stijl. Kan jij daar wel wat goede tips voor gebruiken? Blijf dan hieronder gewoon rustig verder lezen.

kachel kiezen

Bepaal de ruimte

De eerste stap om een kachel uit te zoeken, is het bepalen van de ruimte: waar plaats je hem en is daar omheen genoeg ruimte vrij? De meeste kachels zal je namelijk niet overal in huis kunnen neerzetten. Denk je er bijvoorbeeld aan om een gashaard in huis te zetten? Dan moet je er rekening mee houden dat er een rookkanaal nodig zal zijn om de gassen af te voeren. Dit zou voor enige beperkingen kunnen zorgen.

Wil je je geen zorgen hoeven te maken over de plek van de kachel? Dan is wellicht een elektrische kachel een goede keuze. Er is namelijk geen afvoer nodig om een elektrische kachel te kunnen gebruiken. Hierdoor kun je zelf kiezen waar je de kachel neerzet. Je moet natuurlijk wel een stopcontact in de buurt hebben om de elektrische kachel aan te kunnen zetten.

Bepaal de eisen

Om een kachel aan te kunnen schaffen, is het belangrijk om te bedenken aan welke eisen de kachel moet voldoen. Elke kachel heeft zijn eigen speciale kenmerken. Zo speelt de warmte een grote rol bij de eisen die je kunt stellen. Elektrische haarden geven bijvoorbeeld niet zoveel warmte af als een houtkachel. Als je het zelf belangrijk vindt om warmte van het vuurtje te krijgen, dan moet je wel een kachel kiezen die dat kan uitstralen door de ruimte.

Verder kijk je naar de gebruiksvriendelijkheid. Vind je het geen probleem om de kachel aan te moeten steken door middel van houtblokken? Dan kun je prima kiezen voor een houtkachel. Heb je daar helemaal niet zoveel trek in? Dan is het verstandiger om te kiezen voor een elektrische haard of een gashaard. Deze kan je namelijk met één knop aanzetten en klaar. Dat is voor veel mensen ideaal.

Bepaal de soort

Als laatste maak je een keuze maak in de soort kachel. Hiermee bedoelen we niet of je kiest voor een gashaard of houtkachel. Het gaat juist om de manier waarop de kachel wordt gemonteerd. Ziet jouw interieur er modern uit? Dan kun je kiezen voor een strakke en ingebouwde elektrische sfeerhaard. Dat past dan natuurlijk precies bij die moderne stijl. Een complete schouw of open haard heeft ook zo z’n charmes. Heb je nog genoeg plek in de woonkamer voor een vrijstaande gashaard? Dan kun je kiezen voor een klassiekere gashaard die goed past in een landelijk interieur. 

Lees ook: Waar en wat kan ik ethisch en duurzaam woonshoppen?

Tot zover onze tips. Heb jij een haard of kachel in huis als sfeer- of bijverwarming?

 

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.