Hier moet je aan denken voor je gaat verbouwen

Een verbouwing kan je woning transformeren en zal uiteindelijk alle moeite en energie die je erin hebt gestopt waard zijn. Of het nou de keuken, de badkamer of de woonkamer is, een verbouwing is een avontuur.

Bij avonturen kan echter van alles mis gaan. Veel huiseigenaren duiken rechtstreeks het proces in, zonder duidelijke verwachtingen te hebben. Bij een verbouwing geldt namelijk dat hoe beter je voorbereiding is, hoe beter het zal uitpakken. Hier geven we je enkele tips waarover je na kunt denken voordat je gaat verbouwen.

Maak een plan

Bij een verbouwing is het essentieel om over alles na te denken voordat je begint. Zonder een gedetailleerd en realistisch plan kan je verbouwing een heuse nachtmerrie worden. Stel dat je die mooie badkuip hebt besteld, maar nu gaat de badkamerdeur niet meer dicht!

Bedenk wat je wilt veranderen in je woning, en beperk het tot wat daadwerkelijk haalbaar is. Moeten er muren afgebroken worden? Heb je nieuwe stopcontacten nodig in de muur? Zorg dat alles keurig op papier wordt genoteerd. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Bepaal je budget

Zodra je precies weet wat er gaat gebeuren, is het tijd om je budget te bepalen. Ga eens op het internet op zoek naar de kosten van materialen, gereedschap en andere benodigdheden. Ook voor de inrichting en het meubilair kun je een inschatting maken. Probeer je uitgaven zo precies mogelijk vast te leggen.

Vraag ook informatie aan bij klusbedrijven bij je in de buurt. Wat kost een stukadoor bijvoorbeeld? Hoeveel vraagt de loodgieter voor zijn werk in de keuken? Overleg met meerdere aannemers, en vergelijk de offertes.

Vervolgens heb je een redelijk goed overzicht van de kosten die je zult maken. Is dit haalbaar, of moeten de plannen afgeschaald worden? Zorg dat je altijd ruimte overhoudt voor onvoorziene uitgaven. Er zijn altijd kosten die je bij het plannen niet kunt voorspellen.

Leg je schema vast

Voordat je begint met een verbouwing, is het verstandig om vast te leggen in welke volgorde er gewerkt moet worden. Een renovatie kan namelijk vrij chaotisch zijn. In die momenten kan het lastig zijn om het overzicht te bewaren. Met een strak schema weet je precies wat de volgende stap is.

Overleg dit ook met de mensen die je inhuurt. Stel je woont in Breda. Je loodgieter in Tilburg kan dan niet zomaar inspringen als jij er klaar voor bent. Een tijdschema kan je helpen je aan je deadlines te houden. Op die manier heb je een goede stok achter de deur!

Lees ook:

Welke verbouwing zou jij graag laten uitvoeren?

 

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.