Restaurant De Eendracht: lekker loungen naast de hei in Blaricum

Heerlijk dat de horeca weer open is én dat je veel meer ruimte hebt aan je tafeltje tegenwoordig. Bij Café-Restaurant De Eendracht (voorheen bekend als De Tafelberg) in Blaricum, hadden we zelfs een compleet eigen ‘lounge huisje’ pal naast de glijbaan en met uitzicht op de hei!

de eendracht blaricum

We waren hier uitgenodigd vanwege de recente toevoeging van deze prachtige plek aan De Eendracht-keten, met vestigingen in Abcoude, Maarssen, Weesp en Hilversum. Ik heb genoten van deze hotspot met mijn kinderen, zéker toen er een kudde schapen langs kwam lopen. Dat is toch té leuk?

de eendracht blaricum

Mijn dochters van 8 en 9 jaar en ik bezochten De Eendracht op een erg warme dag, waarop het bij ons thuis eigenlijk niet was uit te houden. Bij aankomst parkeerden we tegenover de paarden drinkbakken, want dit leuke plekje kun je ook prima te paard bezoeken. Geheel corona-proof werden onze namen genoteerd en gingen ze ons voor naar een leuk overdekt huisje vlak naast de hei met 3 lekkere loungebanken en een lage tafel. Hier stond een licht briesje en was het door de overkapping in de schaduw prima uit te houden. Onze chillplek van die middag!

Aanraders bij deze vestiging in Blaricum

Wanneer je naar De Eendracht gaat, kun je dat prima combineren met een heerlijke wandeling op de hei of een bezoekje aan de naastgelegen schaapskooi. Vanwege de hitte én het feit dat al die schapen al pal voor onze neus langsliepen, besloten we dat het fijner was op de loungebanken van het restaurant te vertoeven. De koude glazen zelfgemaakte ijsthee waren goddelijk met deze temperaturen. Vonden overigens ook mijn kinderen. En de bekenden die we hier tegen het lijf liepen waarmee we gezellig verder hebben geborreld, waren het roerend met ons eens.

Ook fijn:

  • De karakteristieke houtoven in de keuken waarmee ze pizza’s bakken.
  • Er stond een kist met buitenspeelgoed zoals jeu de boules en beach tennis klaar, waarmee gespeeld mag worden.
  • Drinkbakken voor honden zijn in overvloed aanwezig.
  • Ze werken voornamelijk met streekproducten in de keuken en dat proef je. Zo komen de eieren, kazen en het vlees van boerderij Lindenhoff uit Baambrugge, serveren ze speciaal bier van Oedipus uit Amsterdam en is de friet van Friethoes uit Haarlem.

Goed toeven op een zomermiddag

Wij hebben hier een heerlijke middag op het terras gezeten. De kinderen renden af en toe richting de bomen op de heide om takken en andere mooie spullen uit de natuur te verzamelen en lekker te spelen. Of ze klommen op de glijbaan pal naast ons plekje. Op het terras waren aardig wat gevulde tafels, maar ons overkapte plekje was heerlijk rustig. Echt een hotspot waar je lekker met het gezin naartoe wilt.

de eendracht blaricum

Met onze dieetwensen werd heel goed rekening gehouden. Als lunch bestelden wij de kidsburger zonder saus, een portie bitterballen met frites en voor mij het 12-uurtje maar dan in plaats van het broodje kaas (dat eet ik echt niet) met een broodje hummus. Verder zat hier een tomatensoepje bij en een broodje kroket. Heerlijk! En dus geen enkel probleem als je afwijkende wensen hebt, dat maken ze met liefde voor je in orde. We hebben alles dan ook met smaak opgegeten, het was ontzettend lekker en je kan proeven dat ze verse biologische ingrediënten gebruiken.

Met dit warme weer hebben we aardig wat glazen van de Eendrachts zelfgemaakte ijsthee weggedronken. Mijn jongste had als eerste drankje een appelsap, maar de rest van de dag nam ook zij alleen deze lekkere ijsthee. De kinderen zaten lekker fotoshoots te doen met hun telefoontje, omdat het toch wel erg warm was vond ik dat prima. Heb er zelf fijn een puzzelboekje bij gepakt. Het is tenslotte zomervakantie. Toen er bekenden aanschoven op onze loungeplek, hebben we nog een bittergarnituur besteld. Zo konden we gezellig verder borrelen (met ijsthee, hahaha) en bijkletsen.

Conclusie: fijne plek

Wij vonden De Eendracht in Blaricum een ontzettend fijne, rustgevende plek. Heerlijk gegeten en gedronken en super dat uitzicht op de heide. Binnen was het sjiek ingericht, mooie plek om eens te dineren. Ook kun je deze locatie zakelijk afhuren voor vergaderingen, brainstorms, workshops, exposities, private dining, borrels en feesten. Als het ‘straks’ allemaal weer mag, zullen ook grotere events weer in deze Gooische vestigingen van De Eendracht worden georganiseerd, zoals BBQ Nights én De Eendracht Blaricum Danst!

Een aanrader dus deze locatie. Zeker in combinatie met een wandeling op de hei. We hebben echt genoten, al begreep ik van De Eendracht dat de schaapjes die voorbij kwamen echt wel een kwestie van geluk hebben was. Op de hei grazen verder ook verschillende koeien waaronder Schotse Hooglanders, deze hebben wij niet gezien.

Ben jij al eens bij De Eendracht geweest? Ga je weleens wandelen op de hei?

familie hotspot blaricum
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.