Review Play-Doh super colourful café speelset

Het speelgoed seizoen is weer begonnen, tijd om top zoek te gaan naar leuk, creatief en kwalitatief goed speelgoed. Wij kregen een prachtige Play-Doh super colourful café speelset van Hasbro in huis om te testen met onze kinderen. Deze set is verkozen tot 1 van de drie winnaars van Speelgoed van het Jaar in de categorie ‘peuter’. Bij ons thuis konden juist de iets oudere kinderen er veel meer mee. Lees onze review!

Door: Jannie

playdoh cafe speelset
Ons testpanel van 4 jaar, 6 jaar en 8 jaar.

Het is een hele mooie kleurrijke set om te zien en onze kinderen van 4, 6 en 8 jaar oud waren meteen enthousiast en konden niet wachten met uitpakken. Ze kregen gelijk zin om cafétje te gaan spelen. Er zit een grote café machine in voor het maken van koffie, slagroom, ijskoffie, smoothies of andere kleurrijke fantasie drankjes.

playdoh cafe speelset
Dit zit allemaal in deze kleiset.

En alles ziet er ook zo lekker uit, koekjes, donuts, taartjes, ijsjes en de vele drankjes die je er mee kan maken. Het is een grote 20 delige set die bestaat uit: een café machine, een display, bekers voor drankjes, kopjes en schotels, een tang, roller, slagroomspuit, lepel, donut maker, cupcake maker, vormpjes, een draagbakje en 8 potjes met klei.

playdoh cafe speelset
Alles wordt uitgebreid getest, bij elkaar zijn ze wel 2 uur zoet geweest!

Lees ook: Feestje met de Play Doh cupcake celebration set

Wat doen de kinderen met deze klei set?

Nadat we alles hadden uitgepakt en de café machine in elkaar hadden gezet kon het spelen beginnen. Er zitten 3 bijzondere potjes duo klei in de doos. En deze duo klei, waar dus twee kleuren samen in 1 potje zitten, die vonden ze wel het allermooiste. Om de beurt mochten ze met de café machine spelen.

Deze is zelfs voor de kleuter van net 4 jaar makkelijk te bedienen. Het bekertje klik je op het rondje vast zodat hij niet verschuift bij het vullen. Boven in de machine stop je de klei. Daarna gaat de hendel naar beneden en wordt het bekertje gevuld. Vervolgens druk je op het knopje en schiet het bekertje naar rechts zodat je er nog slagroom boven op kunt doen. Er zitten ook veel verschillende vormpjes bij zodat je steeds weer nieuwe koekjes, cakejes, donuts enz kan maken. Ruim twee uur lang hebben ze met de klei gespeeld en allerlei leuke lekkere dingen gemaakt.

playdoh cafe speelset
Ook door de 4-jarige makkelijk te bedienen.

Lees ook: 10 Eenhoorn cadeaus, voor grote en kleine eenhoornfans

Wat vonden wij er van?

De kinderen vonden het alle drie de leukste Play-Doh set ooit, omdat je er zo veel leuke dingen van kan maken en eindeloos kunt variëren. En tegelijkertijd bevorderd het de creativiteit, motoriek en het fantasie spel. De Play-Doh set ziet er ook goed en stevig uit en zal dus lang meegaan. Als je met meerdere kinderen er mee speelt dan is wat extra klei er bij wel handig, omdat het anders toch wel snel op gaat. Al met al een hele leuke set en een goede cadeau tip voor de feestdagen.

playdoh cafe speelset
Het resultaat mag er zijn!

Play-Doh super colourful café speelset is door een vakjury gekozen als een van de drie winnaars van speelgoed van het jaar in de categorie peuter. Speelgoed van het jaar staat voor ‘goed speelgoed’ dat is veilig, getest, kwalitatief, origineel, duurzaam en bied optimaal speelplezier. Tot en met 28 oktober kun je per categorie een stem uitbrengen om te bepalen welke artikelen een publieksprijs winnen. Neem dus snel een kijkje op speelgoedvanhetjaar.nl.

Lees ook:

Vinden jouw kinderen het leuk om te kleien?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.