Keek op mijn Week: 1e schoolweek, begrafenis

De eerste schoolweek zit er weer op voor de kids. Een mooie week waarin ze het erg naar hun zin hadden. Voor mij was het een hectisch weekje. In verband met een overlijden in de familie reed ik met mijn vader naar de andere kant van het land voor de begrafenis. Een prachtige dienst, door mijn oom zelf zo bedacht… het thema was “Sterf niet met mij”. Voel je die?

wandelen
Lekker een stuk wandelen met muziek op.

Waar is die afvalpas?

Zaterdag wilde ik het vuilnis in de container doen en spullen verzamelen om naar de stort af te voeren. Ik kon alleen nergens meer mijn afval pas vinden… Overal gezocht. En nog een keer mijn handtassen gecheckt. Rommelkastje opgeruimd. Laatje waar ie hoort te liggen. Jaszakken nagelopen. Complete auto binnenstebuiten gekeerd. Spoorloos! Zo irritant. 

Het opruimen liet ik dus maar zitten. Kids gingen naar hun vader, ik kroop achter de laptop en deed wat huishoudelijke klusjes. Niet echt iets bijzonders dus. Uiteindelijk maar via de website van de gemeente een nieuwe aangevraagd en de benodigde 25 euro betaald. Oh en mijn laptop wilde niet goed opstarten, dus ook daar was ik even mee zoet. Gelukkig lukte het uiteindelijk. Pfoeh…

picnic
Kreeg een geinig overzichtje van Picnic, ik blijk een voordeeltjes shopper. Geen verrassing toch?

Afvaltoerist

Zondag lekker een film gekeken vanuit mijn bed. Altijd zo fijn als je even niets hoeft. Klein beetje aan mijn site gewerkt. Dittemedatjes in het huishouden gedaan. En ’s middags hing ik de afvaltoerist uit. Die 3 volle vuilniszakken wilde ik niet nog een week in de gang hebben staan. Ik bood mijn ouders aan om voor ze te koken en vroeg of ik daar misschien de zakken mocht weggooien. Je moet wat. Gelukkig vonden ze dat wel gezellig. De afvalpas van mijn ouders was gelukkig niet kwijt, haha. De peterselie voor de spaghetti wel… Die had ik heel slim in mijn eigen koelkast laten staan… Handig! Overigens smaakte de spaghetti zonder ook prima hoor, maar ik voelde me wel weer heel suf.

afvalpas
Gelukkig had ik snel een nieuwe. Dit keer zelfs met een sjieke keycord en een houdertje voor de pas. Kost je 25 euro maar dan heb je ook wat zoals je ziet.

Technische seo shit

Maandag lekker gewerkt. Vooral technische seo shit achter de schermen, een eindeloos gebed zo lijkt het. Maar sinds de laatste google update lijkt dat toch zo z’n vruchten af te werpen. De zoekmachine vindt het nu vooral heel belangrijk of content authentiek is en dus geschreven vanuit eigen ervaringen. Zoals mijn reviews dus. Verder lekker gewerkt aan artikelen zoals een review van Dr Squish en weer eens ouderwets een vragenlijstje in gevuld. Dit keer de Liedjestag. ’s Avonds werden mijn boodschappen bezorgd door Picnic, ik deed eerst nog even snel een wandeling en zette toen B&B Vol Liefde aan. Lekker dagje.

recept van picnic
Lekker bezig in de keuken.

Wimpertjes

Dinsdag wederom een fijne werkdag. Veel gedaan al lijkt het soms of je weinig opgeschoten bent, haha. Liet mijn wimpers weer netjes maken bij Bella 3B in de salon, daarna nog even langs het tankstation en terug aan de bak. ’s Avonds kookte ik een lekker receptje van de Picnic dat me goed smaakte.

Oh, en de brugklasser had vandaag haar eerste schooldag dus veel met haar geappt en nog even een videocall hoe het was natuurlijk… Ze had een MMM carroussel waarin ze kennismaakte met haar klas en alle keuzevakken. Hierna moet ze aangeven welke keuzevakken ze dit schooljaar zou willen volgen en dan hopen dat ze bij haar eerste keuzes wordt ingedeeld.

1e schooldag
Die toffe gympen komen van Omoda, spijkerjas van Mango en de tas bestelde ik bij Scholierenshop.

Vroeg op

Woensdag was ik vroeg op. HelloFresh stond om 7.15 uur voor de deur, toch wel makkelijk als je niet zelf hoeft te bedenken wat je wilt koken enzo. Ook kwam de schoonmaakster vandaag, omdat ik naar een begrafenis zou gaan. Lekker druk geweest met werk ook. Mijn dochter had sportdag en appte regelmatig even. En al snel was het half 1 en moest ik op het schoolplein staan voor de 1e keer dit nieuwe schooljaar. 

broodje kroket
Dochterlief maakte er iets moois van.

Mijn groep 7 kind bedacht dat het wel mooi zou zijn als we het schooljaar met een broodje kroket zouden inluiden. Tja… who can resist? Je hebt mij bij broodje kroket hoor. Zo lekker. Terwijl ik wat dingen in de keuken opruimde, maakte ze alvast een smiley van mijn broodjes. Tè leuk!Haar zus at bij haar vader thuis en kwam daarna onze kant op. Kids weer bij me, gezellig! Met de jongste deed ik nog wat Flits! voor de dyslexie. Met de oudste worstelde ik ons door het instellen van e-mail op haar telefoon, aanmelden bij Office 365 en al dat soort ingewikkelde toestanden zodat we het MMM-formulier uiteindelijk konden invullen. Ik vond het nogal een vaag en raar onhandig formulier, en dat klopte… nog geen 5 minuten na het insturen ervan kwam er een rectificatie. Met de link naar het correcte formulier dat we in moesten vullen. Afijn, je kunt er maar zoet mee zijn. Werken schiet dan weinig op. 

hellofresh
’s Avonds dit recept gemaakt, helaas vonden de meiden de salade niet zo lekker. Ik wel. En nee, die kaas heb ik er uiteraard niet in gedaan.

Begrafenis en voorstelling brugklas

Donderdag vertrok dochterlief alweer vroeg naar Gouda. Mijn vader stond ook op tijd voor de deur en concludeerde helaas dat mijn hordeur niet meer te redden valt… Die viel de avond ervoor uit de sponning, de schattige kitten van de buren glipte er steeds onderdoor. Hij wilde ook meteen een lampje fiksen, maar ik bleek helaas geen nieuwe met de juiste fitting te hebben. Komt allemaal nog wel. Snel even samen koffie gedaan, dochterlief naar school gebracht en toen door naar Drenthe…

Begrafenissen zijn altijd emotioneel, vind ik. Het was prachtig. Denk: de akoestiek van een kerk en mijn oom die in een koor en een muziekvereniging met koperblazers zat. Kippenvel. Verdrietig. Maar ook fijn om mijn familie weer te zien… zeker de nichten en neef die ik al jaren niet meer heb gezien. We moesten na de kerkdienst nog een flink stuk met de rouwstoet rijden naar een natuurbegraafplaats, ik kende dat fenomeen nog niet maar ook dat is heel mooi. Hier houd ik het even bij.

rouwvlag
Rouwvlag op de auto.

We hadden gelukkig geen last van de afgesloten A28, maar alsnog was ik blij dat mijn ex al had gezegd de tandartsafspraak van de kinderen van me over te nemen. Files. Ik was bij lange na niet op tijd… Uiteindelijk waren we pas rond half 7 weer terug. De kids hadden gelukkig iets voor ons bij de snackbar gehaald, want rond half 8 moesten we weer door.

brugklas voorstelling

De brugklas heeft deze dag gewerkt aan een Drama-Doe-Dag met ’s avonds een voorstelling. Het was een mooie afsluiting van deze pittige dag met muziek en dans en een leuke sketch. Dochterlief had verschillende rollen waarin ze kon shinen en de drama docent is nog dezelfde als vroeger toen ik er op school zat. Nostalgie. En heerlijk om te zien hoe er al nieuwe vriendschappen aan het ontstaan zijn in de brugklas.  

kaartjes sturen

Welkomstborrel school

Vrijdag schreef ik een paar kaartjes, had ik een Mastermind en druk met werk. Er zaten meer dan 100 mailtjes in de mailboxen waar ik ‘nog iets mee moest’. Mijn hoofd liep over. En toen appte mijn dochter. “Mam, de loempiakraam staat er. Zal ik iets voor je meenemen, want ik heb trek.” Zo lief! Wat worden ze ineens groot in de brugklas… Van haar eigen geld kocht ze voor ons allebei een loempia. Ik had al een potje tea-for-one voor haar gezet.

welkomstborrel

’s Middags richting de basisschool voor de welkomstborrel op het plein. Even een momentje gezelligheid en daarna weer back to work. Einde dag maakte ik een lekkere HelloFresh linzenstoof, vond ik een origami vlinder met lief briefje op mijn bureau gemaakt door de jongste en dat was alweer de eerste week van het nieuwe schooljaar.

Lees hier het vorige weekoverzicht. En klik gerust op een banner, zo help je mij ook weer. 

Toen was het alweer weekend, met voor ons een bezoekje aan het Kidsweekend bij Kinepolis op de planning. Lekker naar de film na deze hectische week. Wat zijn jouw weekendplannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.