Keek op mijn Week: Vakantiespelen!

Tijdens de laatste vakantieweek zijn in Bodegraven altijd de Vakantiespelen! Superleuke speelweek voor meer dan 800 kinderen en vlakbij ons huis. Mijn jongste deed dit jaar voor het eerst mee aan de huttenbouw, want de afgelopen paar jaren was het kinderfestijn helaas afgelast. De oudste trok lekker haar eigen plan en kreeg de nodige input over hoe haar eerste schoolweek in de brugklas er straks uitziet. Ik probeerde een beetje werk te doen…

Eten bij De Molen

Zaterdag werden de kids door hun vader opgehaald, omdat ze deze week vanwege de Vakantiespelen de hele week bij mij zouden zijn. Onverwachts ineens een extra vrij weekend dus. Wel even gewerkt een uurtje uiteraard en dingen in het huishouden gedaan. Een vriendin appte om B&B Vol Liefde nog even verder te bespreken en we besloten daar eens gezellig over te kletsen bij Brouwerij De Molen, waar je heerlijk op het terras kunt eten. Wist je dat ze daar superlekkere Radlers hebben met grapefruit smaak? Aanrader!

familiefeestje met band

Blunder op het familiefeestje

Zondag leek het me wel gezellig om met mijn ouders mee te gaan naar een familiefeestje, dus ik bood mezelf aan als Bob. Een oom van mij werd 60 jaar, was in coronatijd ook nog stiekem getrouwd en vierde dat als barbecuefeestje groots in zijn tuin met een bandje erg leuk.

Voor alle nichtjes en neefjes die mij volgen: de ooms en tantes bespraken daar hun eigen nichten en neven dag, zullen we zelf ook eens zoiets organiseren? Lijkt mij wel leuk, zeker nadat ik op dit feestje een tijd met ‘mijn neefje’ had staan praten… en de persoon in kwestie helemaal mijn neefje niet bleek te zijn maar compleet iemand anders, geen familie. Gelukkig kon ie er om lachen en mijn echte neef later ook. Whahaha. Ik heb aan beide kanten ontzettend veel nichtjes en neefjes dus ik houd het niet allemaal meer bij al probeer ik zoveel mogelijk te volgen via facebook en instagram. Jij ook weleens zo’n blunder gemaakt?

huttenbouw
Leuk, met haar neefje in dezelfde groep bij de Huttenbouw!

Start Vakantiespelen

Maandag startte de Vakantiespelen! Woohooo! Eindelijk was het weer na de coronajaren. Ik had nog getwijfeld om me op te geven als vrijwilliger, maar twijfelde ook over nog even op kraamvisite in Wales. Uiteindelijk beide niet gedaan dus ik ging deze week gewoon aan het werk – was nog best een drukke week ook met leuke opdrachten – terwijl dochterlief zich vermaakte op de huttenbouw. 

Mijn schoonzus en neefjes kwamen nog even op de koffie voor de aftrap van het kinderfestijn. Als echte loedermoeders waren we onze kinderen al lang en breed kwijt nog voor we überhaupt het terrein op konden. Goede start… Kids waren vooruit gerend, maar zijn gelukkig op een zeer zelfredzame leeftijd. Wij moeders vinden het alleen ook wel heel leuk om die eerste dag even te kijken waar de hut zou staan, wie de leiding is en om natuurlijk met allerlei bekenden een praatje te maken.

dr squish review
Nieuw speelgoed reviewen waar ze erg nieuwsgierig naar was…

De oudste ging thuis lekker aan de slag met het reviewen van Dr. Squish van bot-i dat over enkele weken in de speelgoedwinkels ligt. Dit is een knutselset waarmee je zelf squishies kan maken. Dit speelgoed vraagt even wat oefening, dus er zijn diverse exemplaren mislukt waarbij de inhoud van de squishie er uit spuit. Gaf een enorme troep. Het opruimen was minder leuk, maar ze vond het wel heel leuk om de squishies te maken en is blij met alle knijpspeeltjes die ze nu heeft. (Uiteraard wel in een doos opgeborgen, voor het geval ze wederom uit elkaar spatten.)

huttenbouw
Einde dag is er zowaar al een heel kader van de Spanje hut gebouwd. Leuk hoor!

Pixicade en huttenbouw

Dinsdag dag 2 van de Vakantiespelen en dochterlief had er veel lol in om lekker te timmeren en zagen. Er werden nog allerlei andere leuke spelletjes georganiseerd zoals een sponsengevecht, maar ze vond het bouwen leuker. Trots liet ze me zien welk kamertje van haar zou worden in de hut van de groep Spanje, omdat ik zo nieuwsgierig ben en de sfeer zo leuk vind ben ik haar namelijk op gaan halen. Hoeft natuurlijk eigenlijk niet, maar het is zo leuk. Welke ouder herkent dit? 

huttenbouw
Na dag 2 van de Vakantiespelen toont ze haar aankomende slaapplekje.

Ondertussen trok de oudste lekker haar eigen plan. Naar de IKEA met haar vader en thuis de Pixicade speelset uitproberen voor een blogreview. Dat gaf minder rommel dan de squishies en is een erg leuke combi van offline en online spelen. Ook barstte de app van haar nieuwe brugklas los met mededelingen en tips over welke apps er zoal geïnstalleerd moeten worden voor je rooster, cijferlijsten enzovoorts.

pixicade review
Thuis werd ondertussen Pixicade uitgetest voor een review, je tekent hierbij je eigen speelbare game.

Plekjes weghalen bij de dokter

Woensdag werden de Vakantiespelen helaas afgelast. Vandaag was de traditionele zwembad dag, maar er was onweer voorspeld en heel veel regen, dus ze konden het risico niet nemen met al die kinders. Er werd dus thuis geknutseld voor de hut en ze speelden met de Pixicade.

huttenbouw
Knutselen voor de hut en de optocht.
lezen
Verplicht lezen… we kregen vandaag mail dat er voor de zomervakantie dyslexiehuiswerk was meegegeven… Niets van gezien en het ligt niet hier in huis, dus voelde me wederom een loedermoeder. Hoe kon ik ook denken dat het vakantie was???

Verder hadden de oudste en ikzelf een afspraak bij de huisarts om wat plekjes weg te laten halen. Je weet wel, van die moedervlekjes die bovenop de huid liggen en op een onhandige plek zitten waardoor je ze steeds openkrabt. Dochterlief vroeg al maanden of ik een afspraak kon maken, nu dus gedaan en ik ging voor mezelf ook maar meteen want dan kon ze even zien hoe dat gaat met verdoving en wegbranden. Ze is nogal panisch voor prikken, dus dit was het handigst. Eigenlijk wil ik nog meer plekjes weg, maar goed dat komt wel ze zitten in ieder geval op een onhandige plek en de vorige keer dat ik daar wat liet weghalen kon ik een paar dagen niet zitten… Nu was het zo gepiept gelukkig.

wandelen bodegraven
Samen een rondje wandelen en we kwamen de familie eend tegen.

Slapen in de hut

Donderdag mocht ze gelukkig wel weer naar de huttenbouw! Het verfgevecht stond op het programma, maar ze had geen zin om er aan mee te doen. Bouwen en spookverhalen uitwisselen met andere kinderen was leuker. Kreeg gewoon een redelijk schoon kind terug, haha. Grote zus had afgesproken met haar nichtje en ging dus zelf de hort op, ik ondertussen lekker aan het werk.

Wat opdrachten afgerond, linkbuilding lijstjes toegestuurd, facturen gemaakt en veel SEO-technische verbeterpuntjes in oude artikelen opgepakt. Dat verbeteren van oude artikelen kost echt zoveel tijd… pfff… En dan is er inmiddels weer een Google update geweest waardoor ik nog weer andere dingen moet nalopen in al mijn artikelen. Maar goed, eerst het H1 koppen drama verder oplossen… Nog slechts 150 pagina’s te gaan dus ik ben aardig op weg. Tussendoor nog een paar keer met flinke stapels karton naar de huttenbouw gelopen, de leiding appte dat dochterlief het nodig had.

hellofresh maaltijd
Heerlijk deze vega schnitzel met champignonsaus en salade.

’s Middags stond ik met de oudste samen gezellig in de keuken. Ze vindt van zichzelf dat ze vaker moet helpen met koken, zodat ze als ze het huis uit gaat in staat is om zelfstandig lekkere maaltijden te bereiden. Een mooi doel, maar vooral ook erg gezellig om lekker samen bezig te zijn. De vegetarische schnitzels met champignonsaus en salade van de HelloFresh smaakten ons prima, beide kinderen zowaar goed gegeten.

huttenbouw
Het slaapplekje kreeg gezellige lampjes.

Na het eten hadden we nog een stukje taart vanwege mijn 10e Picnic bestelling. Ook papa wilde de hut bewonderen en kreeg het laatste stukje taart voor we op pad gingen met nog wat lampjes, een slaapzak en matje. Het plekje in de hut werd in orde gemaakt voor een nachtje ‘niet slapen’ en we namen afscheid. Ze had er zin in: een spannende dropping, silent disco, spookverhalen vertellen en een poging doen tot slapen… Zelf deed ik uiteindelijk rond een uurtje of 1 vanwege de herrie op het veld mijn slaapkamerraam maar dicht, haha. Zou ze een beetje geslapen hebben?

slaapspullen opruimen
De slaapspullen weer opruimen na een slapeloos nachtje lol.

Optocht en eindvuur

Vrijdag om kwart voor 6 mijn bed maar uit, snel bril op en broek aan. Kind halen. Daar zat ze in een stoel voor de hut met een grote smile op haar gezicht. “Ik ben de hele nacht wakker geweest, mam!” Haha, nou het zal een feest geweest zijn. De leiding vond haar in ieder geval gezellig en ze was nog goed fris en fruitig na dit nachtje. Spullen in de tas, neefjes goedemorgen gewenst en weer richting huis waar haar zus nog lekker lag te tukken. Voetjes gewassen en ondanks het “ik ben echt klaarwakker hoor” toch naar bed gestuurd. Ik dook er zelf ook weer in. Uiteindelijk werd ik pas om half 10 wakker toen de oudste wakker schrok. Die had om 10 uur bij haar nichtje afgesproken.

optocht vakantiespelen
Met dank aan mijn schoonzus voor deze leuke foto 🙂

En onze stoere huttenbouwer “de dropping was echt niet eng hoor”? Die heb ik uiteindelijk om half 3 ’s middags haar bed uit gejaagd… Hopelijk wordt er deze nacht nog wel een beetje geslapen, maar we blijven ook nu weer laat op. Er is een optocht en een eindvuur waar de hutten worden verbrand tenslotte! Wat een feestje weer de Vakantiespelen, zo leuk dat het weer kon!

eindvuur vakantiespelen

Toen dochterlief het vuur zat was, liepen we weer naar huis. Onderweg kwamen we een huilend meisje van een jaar of 17 tegen… Ken je die spreuk van “soms heb je gewoon even een knuffel nodig en iemand die zegt dat mannen klootzakken zijn”? Dat heb ik dus maar even gedaan. Ook gezegd dat alles wel weer goed komt uiteraard. Gevraagd of ik haar thuis moest brengen, maar dat hoefde niet. Achteraf dacht ik… je had ook even moeten vragen of die gast haar fysiek iets aangedaan heeft… maar mijn vermoeide 10-jarige stond ernaast en daar heb ik helemaal niet aan gedacht… Had de indruk dat het gewoon een horkerige asshole was geweest, maar ja… je weet het niet. Voel me supersuf dat ik niet verder heb doorgevraagd toen ze gekalmeerd was… 

Mocht je dit lezen: lieverd, alles komt wel weer goed! Je bent een hartstikke leuke meid, voor hem 10 anderen die zich niet als een asshole gedragen! Hoop dat je ook je eigen moeder er voor je was en je veilig thuis bent gekomen. Xx

Lees hier het vorige weekoverzicht.

En nu dus alweer het laatste weekend van de zomervakantie. De kinderen gaan naar hun vader en ik… weet nu nog niet wat ik ga doen, dus we zien wel. Niet veel in ieder geval, en jij?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 8 en 9 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen voor leergierige kinderen.

Maxaro – Sanitair voor een complete badkamer

Recente Blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.