Keek op mijn Week: kinderfeestje, musical en vliegen

Wegens drukte heb ik even lekker op de pauze knop getrapt. Veel dingen gedaan, maar niet zoveel van mezelf geëist bedoel ik dan. Dus lekker op bed gaan liggen als je moe bent voor een middagdutje. We gingen naar het museum, kinderfeestje van dochterlief, afscheid van groep 8 en de rijen op Schiphol getrotseerd. Gewoon go with the flow en zo was het allemaal goed vol te houden. Had jij een relaxte week?

toetanchamon rijksmuseum van oudheden leiden
Naar het Rijksmuseum van Oudheden om van alles over het oude Egypte te ontdekken.

Museum, overvliegen en feestje

Zaterdag was extreem druk. Vooral voor mijn oudste dochter. In de ochtend waren we uitgenodigd om verslag te doen van de VIP-opening van de nieuwe kindertentoonstelling omtrent farao Toetanchamon in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. De oudste houdt eigenlijk niet zo van musea, maar ze nam haar mobiel mee om een vlogje te kunnen maken en daar had ze veel zin in. Achteraf was ze blij dat ze mee was gegaan, want het was ontzettend leuk geweest. Heel interessant al die oude voorwerpen, hiërogliefen op stenen tabletten, mummies…

toetanchamon rijksmuseum van oudheden leiden
Stempelen met hiërogliefen.

En dan ook nog een lesje over het tellen in het oude Egyptische schrift. Het allertofst vond ze het om stiekem een cadeautje voor haar zusje te kopen, voor het eerst met eigen pinpas, terwijl die geschminkt werd. Kleine zus houdt net als ik erg van musea en dingen ontdekken over onze geschiedenis.

toetanchamon rijksmuseum van oudheden leiden

De afsluiting was het mooist: een workshop over collages maken van een echte illustratrice. Om ook professioneel tekenaar te worden, kun je de Kunstacademie doen zo leerden we.

friet in leiden
Nog even een hapje eten in de stad.

Daarna nog even snel Leiden in en een patatje geluncht. Vlug omkleden en de oudste bij scouting brengen. Ze mocht overvliegen van de Welpen naar de Scouts. Hiervoor moest ze over een koord over een sloot en daarna via een vlot richting het clubhuis varen. Met natte benen onder een legernet door zaagsel kruipen. Gelukkig een handdoek mee voor in de auto waar ze op kon zitten.

overvliegen scouting

Gauw douchen en doorrrrrr… ze mocht naar een feestje van een drietal klasgenootjes, die er ook een barbecue bij deden. Erg leuk en ze had er veel zin in. Ik racete haar overal naartoe, want het was een beetje te hectisch om haar zelf te laten fietsen. Kleine zus maakte daarom pizza’s, zodat ik even kon uitpuffen. Druk maar leuk dagje en het was heerlijk weer!

pizza
Dochterlief maakte pizza, zalig: even uitpuffen voor de tv met wat lekkers. Plankje van Fantt blijft leuk!

Kano kinderfeestje

Zondag konden we een klein beetje uitslapen gelukkig. Snel alles voorbereid: wat moet er mee? Pakjes drinken, zakjes chips, droge kleren… Stofzuiger door het huis en ondertussen waren de kinderen best wel zenuwachtig. Ze pakten nog even de collage spullen uit het museum erbij om te knutselen, maar het was lastig om het gezellig te houden. Een partijtje is ook best spannend.

kano kinderfeestje reeuwijk

Gelukkig kwamen al snel de vriendinnetjes en konden we van start. Ik had het mezelf makkelijk gemaakt: 2 kindjes dit jaar (vorig jaar de hele klas uitgenodigd, mag best). Er werden cadeautjes verstopt en gevonden, een wafeltje met wat drinken en de auto in naar Reeuwijk. Het kano varen bij Roompot Waterstaete had mijn meisje zo leuk gevonden, dat ze dit graag met haar feestje wilde doen. De genodigden hadden dit nog nooit gedaan, dus het was extra leuk. Bij Sup en Watershop had ik 3 kano’s gereserveerd.

kano kinderfeestje

Zelf plofte ik gezellig met mijn oudste op het terras aan het water. Zo konden we snoepjes en drinken uitdelen aan de varende meisjes. Na het kanoën – waarbij ze de grootste lol hadden – nog even een zakje chips, de natuurspeeltuin van Landal in en een ijsje toe. Toen was het mooi geweest.

speeltuin reeuwijk
Nog even in de speeltuin uitrazen, ijsje toe en het was mooi geweest.

Lees ook: Avonturenroute Reeuwijk

Lekker werken

Maandag lekker gewerkt. Nog even snel de opdracht van het museum in Leiden geschreven, instagram posts gemaakt en andere dingen uit de mailbox afgerond zoals een artikel over zonnebrillen. Geprobeerd om zoveel mogelijk af te ronden en om alvast wat spullen in de koffer te gooien voor mijn moederdochtertrip met de oudste. Met al dat Schipholnieuws was ik behoorlijk zenuwachtig: zou mijn vlucht doorgaan? Hoe lang zouden we in de rij moeten staan? Vergeet ik niks?

groep 8 musical
Valerie Toevallig uit de musical ‘Wie steelt de show’ doet een oud vrouwtje na.

Afscheidsmusical van groep 8

Dinsdag de laatste spullen ingepakt. De laatste mailtjes afgehandeld. Plantjes water gegeven, wasjes gedraaid, vaatwasser een laatste keer vullen, vuilnis weg… Toch qua werk productiever geweest dan ik vooraf dacht, best moeilijk om je werk los te laten maar ik zou de laptop meenemen op vakantie dus last minute spoeddingetjes kan ik dan altijd nog oppakken. 

groep 8 musical
Dag groep 8! Dochterlief mist haar klasgenootjes nu al “maar gelukkig spammen ze heel veel in de klassenapp”.

Einde middag reed ik naar mijn kinders waar ik gezellig mee mocht eten. Het was de avond van de grote afscheidsmusical van groep 8. Einde van een tijdperk… Eerst had de juf nog mooie persoonlijke woorden voor elk kind, daarna zongen alle leerkrachten een mooi lied voor de kinderen. Er was nog een filmpje met leuke foto’s van de klas. En toen… begon de musical waar mijn dochter zoveel voorpret over had qua liedjes, kostuums en haar rol. Die ik niet met haar mocht oefenen. Het was genieten van een show vol leuke grapjes en liedjes. Daarna mocht ze haar naam alvast op het schuurtje schrijven en een knuf van de juf. Nog even borrelen en plezier met haar klasgenootjes. Einde van een tijdperk… 

groep 8 afscheid
Nog een knuf van de juf, naam op het schuurtje schrijven en dat was ’t…

Schiphol trotseren en naar Alicante

Woensdag de laatste inpakstress (waar is mijn paspoort?) en daar stond mijn vader al voor de deur. Hij zou ons naar Schiphol rijden en 4 uur voor vertrek daar afdroppen. Alle horrorverhalen over wachttijden in het achterhoofd, leek het me verstandig om die volledige 4 uur te gebruiken. (Mijn vriend heeft al een paar vluchten gemist of bijna gemist door de rijen voor security.)

schiphol bagage afgeven
Geen rij! Gekregen Bebsy koffertje komt goed van pas.

Dat ging voorspoedig gelukkig. Voor het droppen van de ruimbagage stond helemaal niemand in de rij! We konden zo doorlopen en de steward nam ook even de tijd voor dochterlief die zelf haar koffer op de band zette. De Schipholapp had ons geadviseerd om ook trolleys als ruimbagage in te checken (scheelt tijd bij security en de vliegtuigen zitten overvol dus ’t past niet altijd).

alicante citytrip
Even bij de zee kijken, vlakbij het hotel.

Daarna door naar security, waar zoals voorspeld wel een ellenlange rij stond. De doorstroming was echter bijzonder goed, dus het viel ons alles mee. Uiteindelijk waren we met 45 minuten door de security heen. Je mag tegenwoordig op Schiphol (vanwege de lange rijen) je flesje water gewoon meenemen, superfijn! (Terug vanuit Alicante mocht dat overigens niet.) Snel naar de wc en daarna… hadden we dus nog alle tijd op de luchthaven. Ik heb nog even de laptop aangehad voor wat spoeddingetjes en dochterlief zat lekker op haar telefoon. De Burger King ging pas om half 12 open en de rij… duurde bijna net zo lang als die voor security… maar goed, toen hadden we een Whopper menu om samen te delen.

dormirdcine alicante

De vlucht was redelijk turbulent, dus ik gooide mijn dochter haar thee per ongeluk over haar heen tijdens het doorgeven. Niet verbrand gelukkig. Eenmaal in Alicante pakten we bus C6 naar het centrum, dat is flink goedkoper dan een taxi met 3,85 euro per persoon (tip van het Spaans Verkeersbureau). Vanaf de bushalte was het nog maar een klein stukje naar het hotel DormirDcine, dat ik via Booking.com heb geboekt na een tip van Agnes van Baltus Communicatie die onlangs in Alicante was met een groep reisagenten. Prijzig hotel, maar hip ingericht, perfecte locatie en een zwembad op het dak dus ik had geen zin om verder te zoeken.

dormirdcine alicante

Alles was in filmthema, wij hadden de Thelma & Louise kamer. Lagen ook lollies voor ons klaar. Supergaaf die muurschildering! De badkamer had wat schoner gekund en alles uit de minibar was 2 euro, dus meteen dochterlief geleerd dat je in lokale winkeltjes goedkoop grote flessen water kunt halen. En ze lust nu ook Salt & Vinegar chips van Lays, hoop zo dat ze die ook in Nederland gaan verkopen (smaakt echt 10x beter dan van Pringles). Onze eerste moederdochter citytrip naar Spanje verliep heel relaxt in ieder geval, ze was onder de indruk van mijn beginnersniveau Spaans ook (haha).

citytrip alicante
Fotootje met de palmbomen langs de boulevard.

Stad verkennen en onthaasten bij het zwembad

Donderdag tijd om lekker even samen te onthaasten. Genoten van het uitgebreide hotelontbijtje en daarna lekker chillen op het dakterras bij het zwembad. Puzzelboekjes mee en dochterlief ging na het zwemmen even videobellen met haar klas, die de school uit zou glijden vandaag. Ze durfde niks te zeggen maar genoot van alle zwaaiende klasgenootjes voor de camera van haar vriendinnetje. 

dormirdcine alicante

Rond 14 uur is het lunchtijd in Spanje en gingen we op een gezellig terrasje heerlijk aan de paëlla met kip. Smaakte verrukkelijk vond ook dochterlief en ik had er een glas sangria bij. Later deze week ploften we bij ditzelfde terras neer, maar toen was dezelfde paëlla gewoon echt niet lekker helaas…

citytrip alicante

Lekker wat rondslenteren in de stad. Prachtige Spaanse straatjes met van die mooie sierlijke balkonnetjes en decoratieve details op sommige gebouwen. Na een tip van ons Roompot contact Baptiste de lekkerste ijssalon in de stad opgezocht, vlakbij de kathedraal (Livanti). Slippers met bling bling geshopt voor mij en een leuke outfit voor dochterlief. 

citytrip alicante
De basiliek (gotische kerk uit de 16e eeuw) ziet er mooi uit!

In onze hotelkamer konden we prima connecten met Prime op de televisie (scan de qr code met je telefoon waar de Prime app op staat en dan log je automatisch in). Samen nog gezellig wat series en films gekeken dus op de momenten dat we moe waren.

citytrip alicante
Vlakbij het hotel waren de deuren van dit imposante gebouw mooi versierd met bloemen: Casa Consistorial (het gemeentehuis van Alicante).

Castillo Santa Barbara 

Vrijdag wilden we naar Castillo Santa Barbara, het kasteel dat je vanaf het dakterras van DormirDcine goed kon zien. Het was een klein stukje lopen naar de ingang waar je de lift omhoog kon nemen. Wij waren met 2 personen 5,40 euro kwijt voor toegang tot de lift. Eenmaal boven was het erg indrukwekkend (tip: ga er niet heen met je kinderwagen of rolstoel!). 

castillo santa barbara alicante
Dit is dus Santa Barbara.

We klauterden over trappetjes en zagen prachtige dingen, maar ondertussen was het natuurlijk loeiheet. Zeker op de plekken waar je door de volle zon liep. Gelukkig zijn er in het kasteel op diverse plekken horecapunten waar je iets te drinken of een ijsje kunt kopen. 

castillo santa barbara alicante
Calippo in de schaduw, life is good!

Vanaf de toren konden we de zee zien, waar mensen onder meer aan het parasailen waren. Een andere kant toonde ons de jachthaven en ook ons hotel hebben we gespot. Dochterlief was het toen aardig zat in de warmte, ook na een paar terrasjes. Op zoek naar de uitgang dus: de lift waar we binnenkwamen werd net gesloten. Door naar boven, waar we de lift ook hadden gespot, zou deze naar beneden gaan?

castillo santa barbara alicante
Prachtig!
castillo santa barbara alicante
Lekker klauteren tussen de ruïnes levert mooie plaatjes op. Dochterlief maakte er een sport van om zo grumpy mogelijk op alle foto’s te staan. Verder was ze best vrolijk hoor.
castillo santa barbara alicante
Het uitzicht was erg mooi, hier kijk je op de binnenplaats vlakbij de entree met de lift.
 
castillo santa barbara alicante
Tja… de lift bleek kapot. Zoeken naar de uitgang voor voetgangers dus. Gelukkig liepen we omlaag, maar warm was het wel. Een mooie gelegenheid om uit te leggen dat reizen ook betekent dat je avonturen beleeft en hoewel het jammer was van de lift, hebben we hierdoor wel een prachtige route gelopen en weer een ander stukje van de stad ontdekt.
citytrip alicante
Zo liepen we ineens door dit prachtige straatje, waar we een broodje hebben gegeten. We zaten nog maar net of we zagen een mevrouw in rolstoel achterover omkieperen… geprobeerd te helpen, maar de ober pakte het goed op. Heb hem een flinke fooi gegeven, mooi dat hij deze dame heeft geholpen. Daarna kwamen we er pas achter dat allerlei toeristen het straatje fotografeerden, dus snel zelf ook maar even een plaatje geschoten. Erg mooi straatje!

Het was zoals je ziet genieten deze week. Het tempo van dingen ontdekken heb ik aangepast aan mijn dochter. De reis is overigens zelf betaald, was mijn cadeautje aan haar als afscheid van het basisschooltijdperk en voor haar verjaardag (in maart), dus dan hoef je niet persé overal foto’s van te maken en zoveel mogelijk te zien. Gewoon lekker relaxt samen genieten, veel terrasjes pakken en beslissen wat we op deze reis wilden doen. Quality time samen met de puber, ik heb lange tijd niet zoveel knuffels van haar gekregen als tijdens deze vakantie <3

castillo santa barbara alicante
Uitzicht over zee vanaf Castillo Santa Barbara, strakblauwe lucht.

Lees hier het vorige weekoverzicht. Wil je Marstyle steunen? Shop dan via deze link (in de sale) bijvoorbeeld bij Kleertjes.com of bij Bol.com, wij krijgen een klein percentage van je totale bestelbedrag als je de affiliatelink gebruikt. Is toch weer een keer een ijsje kopen of boodschappen halen, dus zijn we heel blij mee!

Dit weekend nog even genieten in Alicante met mijn dochter. Heb jij fijne plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.