Keek op mijn Week: bios, perspakketjes en terrassen

Ieks, wat gaat het hard! Het vloog me wel een beetje aan deze week: ineens al bijna zomervakantie! Er moest nog een kinderfeestje worden georganiseerd, een vakantieplanning worden gemaakt en… nou ja van alles. Mijn eigen programma moest een beetje wijken voor een kind dat slotjes kreeg, maar ook hier de nodige uitstapjes. Balans houden was de uitdaging. Hoe was dat deze week bij jou?

smaak van vietnam
Lekker gegeten bij de Smaak van Vietnam in Woerden.

Jurassic World Dominion

Zaterdag gezellig met mijn vriend naar De Smaak van Vietnam in Woerden geweest om lekker te eten. We vinden het leuk om zo nu en dan een andere keuken te proberen. Pas bijvoorbeeld al Ethïopisch. Hij had de binnenstad van Woerden nog niet eerder gezien en was verrast hoe gezellig die is met alle terrasjes en steegjes. Daarna gingen we naar de bioscoop want ik wilde heel graag Jurassic World Dominion zien, das veel te spannend voor mijn kinders. En toch een beetje jeugdsentiment ook, want de eerste films van Jurassic Park kwamen uit in mijn tienertijd. Deze vond ik minder eng dan de vorige, maar gewoon geinig spannend en lekker herkenbaar.

jurassic world dominion

Terrassen met mijn maatje

Zondag was de eerste afspraak met mijn nieuwe maatje via het Maatjesproject van sociaal werk in mijn gemeente. Je ondersteund dan iemand die daar behoefte aan heeft. Eerder al heb ik een vluchteling geholpen met zaken op onderwijsgebied. Nu heb ik een nieuw maatje die graag gezellige dingen wil doen. We gingen dus gezellig terrassen in Reeuwijk, want het was heerlijk weer! Perfect voor een aardbeien ijscoupe en gezellige gesprekken. Wist jij dat je ook vrijwilligerswerk kunt doen door op een terrasje te zitten? Nee? Dan weet je het nu. Via SAM Welzijn kun je je hiervoor aanmelden als je in Bodegraven-Reeuwijk woont. Een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen én tegelijk een steuntje in de rug te zijn.

aardbeiencoupe reeuwijk
Mmmm… zalig die aardbeiencoupe bij Reeuwijkse Hout.

Eten uit Mallorca

Maandag heerlijk gewerkt. Administratie, teksten en vooral ook de techniek aan de achterkant en fouten hersteld die ik in de beginperiode van mijn blogcarrière heb gemaakt. Ik ontdekte door te kijken in de G4 versie van Google Analytics, dat ik het dubbele bezoekersaantal heb dan wat de vorige aangaf. Waar die fout in zit, daar ben ik nog niet helemaal achter. Of althans: ik kan niet vinden hoe ik het herstel, maar de G4 wordt de nieuwe norm en die cijfers zijn in mijn voordeel dus ik ben er ontzettend blij mee. Is mijn site toch leuker, beter en inspirerender dan ik dacht :-).

persdiner mallorca
Als cadeautje lagen er handgemaakte etuis klaar!

Einde dag stapte ik voor de laatste keer op de trein richting Utrecht. Vandaag was het persdiner van Mallorca waar ik door het Spaans Verkeersbureau voor was uitgenodigd. De laatste in de rij (volgende week is er nog eentje, maar daar heb ik me niet voor aangemeld in verband met druktes). Dit keer niet direct bekenden tegen gekomen, maar als journalisten onder elkaar maak je al snel kennis en uiteindelijk bleken er ook een paar bekenden te zijn. Het was weer een fijne informatieve avond waarin we alles hoorden over Mallorca én heerlijke gerechten van een lokale chef geserveerd kregen. Zo zijn er superveel sporthotels (met wellness), een stuk of 7 sterren-restaurants, heerlijke lokale wijnen en duizenden kilometers aan fietspaden. De avond werd gesponsord door Air Europa, dat het hoofdkantoor op dit Spaanse eiland heeft. Ik ben nog nooit op de Balearen geweest, maar na deze presentatie lijkt Mallorca me zeer de moeite waard! Ben jij er al eens geweest?

Slotjes!

Dinsdag kwam er weinig van werken terecht. Ik pikte mijn dochter op want deze ochtend kreeg ze slotjes. Een behandeling waar de orthodontist wel 1,5 uur mee bezig is. De agenda dus vrij gemaakt, want ze vond het super spannend. Wat een metamorfose is dat toch, die slotjes! Ik heb ze zelf ook jaren gehad vroeger. Mijn kind lijkt ineens een stuk ouder. Wordt wel lastig in het vliegtuig nu ze geen kauwgom mag kauwen. Wie weet er een goed alternatief om oorpijn te voorkomen? Pepermuntjes sabbelen of iets?

ortho
Voor de metamorfose bij de orthodontist.

’s Middags wel een paar dingetjes achter de laptop gedaan, maar vooral bezig geweest met het verzamelen van spullen en tassen vullen. Op de lokale hulpgroep was een oproep van een moeder zonder inkomsten die onder meer vanwege lege kasten etenswaren zocht, knutselspulletjes en kleding voor haar dochtertje. Voor de zoons kon ik niet helpen, maar meisjeskleding in de betreffende maat? Nou… daar had ik flink wat van liggen met 2 dochters. Een maatje groter ook. Meteen ook de badkamerkast uitgezocht voor shampootjes en haarverzorging die we kunnen missen en de keukenkastjes voor houdbare etenswaar. Al met al werd het een flinke verzameling, waarvan ik weet dat het goed terecht komt. Hoop dat het meisje van 6 een mooie zomer tegemoet gaat met haar nieuwe garderobes en de andere spulletjes die mijn dochters later die week voor haar apart hebben gelegd.

slotjes
Na de metamorfose lijkt ze ineens een stuk ouder!

In de avond nog even snel naar school gereden. Voor de jongste hadden we het rapportgesprek. Ze heeft veel gehad aan de hulp van de meester en een prachtig rapport. Een aantal cito’s moeten door de dyslexie juf nog worden afgenomen, maar wat er op staat laat goede verbetering zien. Topper is het, ze heeft heel hard gewerkt.

passieflora
Eén van de passieflora’s die ik via Vakantieveilingen had gekocht staat in bloei! Zo mooi! Met deze bloem denk ik aan jullie overleden oma, zeg ik tegen mijn meiden. Het was één van de bloemen waar ze een verhaal bij had <3.

Boodschappen en wimpers

Woensdag was alles weer binnen. De HelloFresh, de boodschappen via Picnic, de kinderen uit school weer bij mij en de nodige perspakketjes bij de post. Ik ging ook nog even langs de wimpersalon om dat weer netjes te laten maken. Nog wat gewerkt, wasjes gedraaid… kortom lekker druk. Netjes wat dyslexie huiswerk gedaan met dochterlief. Even naar dorp zodat kleine zus haar rapport aan oma kon laten zien en ondertussen met de oudste naar de Hema voor wat schoolspulletjes en cadeautjes die ze moest hebben. Gezellig in de keuken gestaan met de oudste terwijl we empenada’s maakten, lekker zacht bladerdeeg dat ook met slotjes goed te eten was. De eerste dagen had ze er best last van, maar dit ging er goed in.

empenadas maken
De Just Vegan pan wordt veel gebruikt. De mislukte empenada heb ik overigens zelf gemaakt van een restje deeg, alles wat er goed uitziet? Credits voor dochterlief.
lief meisje
“Ik kan niet slapen…”

Netwerken

Donderdag wederom een druk dagje. Ik las via krantenberichten op Facebook dat een oud-collega van mij na een ziekbed is overleden… Niet zoveel ouder dan ik. Warme, lieve persoonlijkheid en altijd zo trots op haar kinders. Werkte met haar samen toen ik zwanger was van mijn oudste. Ze was 48, zelfde leeftijd als mijn schoonmoeder wiens sterfdag het deze week ook was. Geniet van wat je hebt, je weet nooit hoe lang het nog kan. Nou ja, ik genoot in ieder geval van een schoon huis want de schoonmaakster is geweest. Een heel waardevol cadeautje aan mezelf om haar in te huren!

wolf garten chocola
Wolf Garten stuurde me chocolaatjes ter gelegenheid van hun 100-jarig bestaan.

De kids hadden uit school ineens hun kralen weer gevonden. Spul staat al jaren onaangeroerd in de kast maar ineens is het leuk. Ze maakten de mooiste dingen samen. Tot we richting oma gingen, want daar mochten ze hun favoriete gerecht gaan eten: spinazie met gehaktbal. Niemand maakt dat zoals oma. Ik kon ondertussen aan de overkant van de straat aanschuiven bij De Buren. Hier was een netwerkborrel met barbecue van ondernemersvereniging Happy Business Time. Door de regen verplaatste de barbecue naar de keuken van het restaurant, maar het eten was lekker hoor! Veel nieuwe mensen ontmoet die weer in heel andere branches werkzaam zijn dan ikzelf. En ik kwam uiteraard ook een paar bekenden tegen zoals Rianka, waar ik voor dit artikel een samenwerking mee had (tegenwoordig focust ze meer op traumaverwerking bij kinderen en haar leuke B&B).

buren van de raad
Business barbecue bij De Buren was gelukkig overdekt, wat een regen!

Kleertjes werden opgehaald

Vrijdag sjouwde ik alle kleertjes, boodschappen, shampootjes en speelgoed naar beneden. Het werd opgehaald voor een gezin zonder inkomsten met lege keukenkastjes. Diezelfde avond kreeg ik van de moeder in kwestie een leuke foto van haar dochter in één van de pyjamaatjes uit de tassen met daarnaast de pop die we erbij hadden gedaan. Zo lief, het meisje was heel enthousiast over haar nieuwe garderobe. (Je weet natuurlijk nooit of ze dezelfde kledingsmaak hebben.) Erg fijn om te horen en echt een schatje op de foto ook, dus we weten meteen dat alles heel goed terecht is gekomen. Mijn dochters glommen van trots, want ze hadden ook meegeholpen om spullen te verzamelen voor het meisje. Ruimt bovendien weer een stukje op op zolder!

zenz organic
Voor een instagram samenwerking mocht ik shoppen bij het door kappers ontwikkelde haarmerk Zenz Organic, ik koos voor zonnebrand, een fijne haarborstel en travelproof verpakkingen shampoo en conditioner voor mij en de puber. Alles dus vegan met natuurlijke ingrediënten, ben benieuwd!

Mijn eigen dochter mocht vandaag trakteren op school, omdat ze in de zomervakantie jarig is. Zakjes chips wilde ze, dat vond ik ideaal want dan hoefde er niets geknutseld te worden. Vroeger als parttimer vond ik dat leuk, maar nu als single mom trek ik al die extra heisa niet meer. 

kers toiletborstel
Kers op het toilet! 

Verder was het 1 juli, dus tijd voor weer een kwartaalafsluiting. Alle administratie naar de boekhouder die al vlot terugkwam met een overzichtje van de cijfers. En van het bedrag dat ik weer mag betalen aan de Belastingdienst… Ik had mooie cijfers, erg trots op mezelf na de afgelopen pittige jaren! De opbrengsten van Bol.com zijn echter flink teruggelopen, dus mocht je nog iets van vaatwasmiddel (nu in de aanbieding) of wat anders nodig hebben, het zou me ontzettend helpen als je doorklikt op mijn affiliate linkje. Kost jou niets extra, maar is voor mij misschien toch ook weer een avondmaaltijd mocht je iets bestellen.

Lees hier mijn vorige weekoverzicht.

Dit weekend hebben we ook de nodige activiteiten in veel te weinig tijd gepropt, maar het wordt vast erg leuk en gezellig. Welke plannen heb jij?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.