Vakantie naar Rhodos in Griekenland

Een eiland van contrasten, dat is het Griekse Rhodos: middeleeuwse aspecten hier, vleugje oud Griekse historie daar, berglandschap, Meditterraanse sfeer en natuurlijk prachtige stranden. Rhodos is het 4e grootste eiland in Griekenland en de hoofdstad van de Dodecanese eilanden, waar Kos ook bij hoort. Dat het onder toeristen een populaire bestemming is, is niet zo gek: je hebt er prachtige resorts, een sfeervolle stad, heerlijke traditionele keuken en lokale wijnen. Waarom wil je nog meer op Rhodos vakantie vieren?

Griekenland is een populaire bestemming, vanwege het eiland-gevoel zit je met je vakantie naar Rhodos sowieso goed: zon, zee en ook het bijbehorende afkoelende windje. Via reisorganisaties als TUI selecteer je snel een goed appartement of luxe all inclusive hotel op het eiland.

Vorig jaar stuurde TUI mij nog een leuk onderzoekje toe, waaruit blijkt dat we tijdens de pandemie van alles misten wat in Griekenland te vinden is: in je strandkleding aanschuiven bij het avondeten, gaf 20% van de respondenten het ultieme vakantiegevoel. Het land stond naast Spanje bovenaan de wishlist voor een volgende vakantie. Dit jaar benadrukt de reisketen vooral dat ze ook vluchten vanaf bijvoorbeeld Rotterdam Airport en Eindhoven Airport aanbieden

Rhodos
Foto: GNTO, Y. Giannelos

Bezienswaardigheden op Rhodos

Naast prachtige stranden heeft Rhodos zijn eigen wereldwonder: de Kolossus. Er gaan verhalen dat het ooit een beeld was van 33 meter hoog en in de Mandraki haven stond. Deze haven is sowieso een aanrader (ook als je geen bootexcursie boekt).

Het Rhodos Aquarium zit in een art deco stijl gebouw en je kunt hier het prachtige Mediterrane onderwaterleven bewonderen. De schelpengrot met zeeschildpadden, pijlstaartroggen en octopussen schijnt een pareltje te zijn!

Geschiedenis ademt wanneer je de Akropolis van Lindos bezoekt, deze omvatten onder meer ruïnes van een tempel voor Apollo.

Ga je voor natuur? Bezoek dan zeker (tussen mei en september) de vlindervallei op het eiland. Deze Petaloudes-vallei is vlakbij het Kalopetra Klooster. Een zee van vlinders, beekjes en watervallen die je prachtige vakantiefoto’s op gaat leveren.

Relaxen kan bij kuuroord Kalithea in het kristalheldere water. Naast de geneeskrachtige werking van het water, kun je uiteraard ook heerlijk bootje varen door de mooie baai of duiklessen volgen. Overigens kun je ook in het binnenland van Rhodos prachtige natuurlijke bronnen vinden in het natuurgebied met de naam ‘de zeven bronnen’ Epta Piges.

rhodos griekenland
Foto: GNTO, K. Vergas

Vanzelfsprekend kun je overal op Rhodos genieten van de heerlijke Griekse keuken. Proef vooral de lokale wijnen, olijfolie en andere specialiteiten.

Lees ook:

Ben jij al eens op vakantie naar Rhodos geweest? Wat zijn jouw beste tips?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.