5x Voordelig naar de zon vliegen vanaf Eindhoven Airport

Veel bestemmingen gaan komende week weer open voor Nederlandse reizigers. Als je voordelig wilt vliegen, dan zijn tickets vanaf Eindhoven Airport vaak net wat aantrekkelijker dan bijvoorbeeld vanaf Schiphol. Helemaal als je ook de parkeerkosten meerekent, via vergelijkings- en boekingsplatform Parkos kun je de kosten eens naast elkaar zetten. Transavia heeft momenteel leuke aanbiedingen voor zonnige vliegreizen naar bijvoorbeeld Alicante, Ibiza, Gran Canaria, Mallorca, Valencia, Barcelona, Lissabon of Athene.

zonvakantie eindhoven airport
Foto: Shutterstock

De ticketprijzen (enkele reis, geen ruimbagage) van de populairste bestemmingen variëren van 25 euro voor een enkeltje Praag tot 69 euro naar Las Palmas of Tenerife. Parkeren bij airport Eindhoven kan via vergelijkingssite Parkos per week toch enkele tientjes schelen en dan parkeer je veilig op een plek vlakbij de luchthaven. Overigens kun je via Parkos ook reserveren op andere luchthavens, Daar zijn zowel shuttle, valet als park sleep fly parkeerplaatsen te vergelijken en boeken dus voor ieder wat wils.

Als ik voor mijzelf spreek is het OV geen aanrader vanwege de vroege of late aankomst- en vertrektijden van vliegtuigen. Zelf kies ik na een hoop gedoe met vragen of iemand me kon brengen op de heenreis en veel drama met de shuttlebus van Eindhoven Airport naar het station (deed ruim 3 uur over mijn terugreis, dat is langer dan de vlucht zelf…) voor reizen met mijn eigen auto. Die ik uiteraard graag voordelig parkeer.

 

5x Waar ga je naartoe?

Last van keuzestress qua bestemming? Voor de genoemde bestemmingen deel ik graag wat leuke traveltips met je. Ik houd zelf erg van all inclusive vakanties, maar naast het genieten van de zon is er is zoveel moois te zien op je bestemming. En als je er dan toch bent, zijn deze locaties zeker een bezoekje waard. Hier volgen dus 5 leuke tips om je te helpen een reis te kiezen. Of je boekt er gewoon een paar, na die lange periode van nergens heen kunnen gaan is het juist erg leuk om meerdere stedentrips te plannen!

La Palma: Museo Naval & Barco de la Virgen

Museo Naval & Barco de la Virgen
Foto: PR

Vlieg je naar Canarisch eiland La Palma? De replica van de Santa Maria – een van de schepen van Columbus – is te vinden aan het Plaza de la Alameda. Het indrukwekkende schip doet nu dienst als onderdeel van het scheepvaartmuseum waar je meer te weten komt over de rol van La Palma als belangrijke haven voor de zeevaart.

Valencia: steppen in het Turia park

steppen in valencia
Steppen met een stadsgids in het prachtige Turia park in Valencia.

Ga je naar het prachtige Valencia? Op zondag zijn alle musea gratis toegankelijk en het barokke keramiekmuseum moet je écht gezien hebben, maar mijn grootste aanrader – voor de liefhebber van architectuur – is het Turia park. En dan niet gewoon wandelen, maar huur elektrische stepjes en ga (zelf of met een stadsgids) het 10 kilometer lange park op en neer. Halverwege zit een leuk terrasje en als je met kinderen bent: er is een enorme speeltuin en je kunt (een stuk verderop) ook skelteren of met een bootje varen.

Costa Daurada: wijnen, wijnen, wijnen

walk and wine

De Costa Daurada is perfect voor wie van ‘wijnen, wijnen, wijnen’ houdt. Tarragona is een prachtige stad met veel cultureel erfgoed, maar hét ultieme shopparadijs is het leuke stadje Réus. In deze regio vind je wat verder landinwaarts de wijngaarden en overal zijn locaties waar je de streekwijnen en olijfolie kunt proeven. Een rondleiding over een wijngaard mag eigenlijk niet ontbreken bij een vakantie in deze regio!

Athene: workation in een levend museum

athene
Foto: I Love Griekenland

Athene is de bakermat van de westerse beschaving en een levend museum. Deze oude stad heeft alles voor een leuke workation: cafés, goede internetverbinding, sportscholen, co-working spaces en lekker eten. Ga in Athene naar de buurt Koukaki. Hier vind je veel cafés, waar je rustig kunt werken. Deze buurt is een van de creatieve districten van Athene en erg populair onder digital nomads. Een ideale plek om inspiratie op te doen. Zoek je iets klassiekers? Ga dan naar de Nationale bibliotheek, gelegen in een duurzaam, cultureel en recreatief stedelijk complex. Je kunt er ongestoord werken en hebt daarvoor alles wat je nodig hebt: wifi, boeken en een café. Na een ochtendje werk ontspannen op het strand? Het eerste strand aan de Atheense Rivièra bereik je in slechts 15 minuten per auto. 

Lissabon: Palácio Nacional de Queluz

visitportugal Turismo de Cascais
Foto: Visit Portugal, Palácio Nacional de Queluz, Sintra | ©Turismo de Cascais

Op bezoek in Lissabon? Ga dan ook zeker langs Queluz en Setúbal als ‘second cities’. Queluz ligt op ongeveer 12 kilometer van Lissabon. Een bezoek aan Palácio Nacional de Queluz, voormalige koninklijke residentie, is een aanrader. Het paleis heeft een grote collectie van decoratieve kunst en Portugees meubilair. De tuinen zijn met een geometrisch patroon om het paleis aangelegd. 

Hopelijk heeft dit artikel je wat inspiratie gegeven. Barcelona en Praag vond ik zelf ook prachtig.

Welke bestemming staat nog op jouw wensenlijst om te bezoeken?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.