Top 5 bestemmingen Griekenland 

Het lekkere eten, het zonnige klimaat en de historische cultuur maken van Griekenland een populair vakantieland. En dan zijn er ook nog de vriendelijke locals. Geen wonder dat veel toeristen zeggen dat een vakantie Griekenland voelt als thuiskomen. Maar waar in Griekenland moet je zijn? Het land is groot en er zijn honderden eilanden. Samen met reisorganisatie TUI help ik je op weg met een top 5.

1. Kreta

Het grootste eiland van Griekenland heeft het allemaal. Populaire badplaatsen waar flink gefeest wordt, afgelegen bergdorpjes met een authentieke sfeer én historische bezienswaardigheden zoals het beroemde Paleis van Knossos. Daar tussen vind je gouden stranden, verborgen baaitjes met helderblauw zeewater en grillige bergen. Kreta is dan ook een eiland waar iedereen zich tijdens de vakantie Griekenland kan vermaken. En het fijne is dat TUI hotels heeft met waterpark. Ideaal voor de kids. Zie je ze al van de glijbanen sjezen terwijl jij aan de rand van het zwembad smult van een ouzo? Genieten!

2. Zakynthos

Misschien zegt de naam Zakynthos je niet meteen iets, maar als we dan de foto laten zien van het scheepswrak op een hagelwit strand gaat er misschien een belletje rinkelen? Zakynthos is wereldberoemd vanwege ‘Shipwreck Beach’. Maar vakantiegangers komen ook graag naar dit eiland vanwege de steile rotsformaties, azuurblauwe baaien en groene wijngaarden. Wandelen of varen zijn de beste manieren om het eiland te verkennen. Al kun je ook gaan snorkelen en met een beetje geluk de grote caretta-caretta schildpadden bekijken. Onder leiding van een gids kun je ze van een afstandje zelfs eitjes zien leggen. Een unieke ervaring.

shipwreck beach in griekenland

3. Corfu

Ben je een echt buitenmens en graag in de natuur? Dan is Corfu het ideale Griekse eiland. Het ‘groene eiland’ dankt zijn landschap aan de glooiende heuvels vol geurige olijfgaarden en pijnbomen. In het binnenland laten de grillige kloven zich goed lenen voor een actieve dag. Terwijl je aan de kust van Corfu zachte stranden en kleurrijke havenstadjes vindt. Je kunt hier tijdens de vakantie Griekenland dan ook alle kanten op met zowel de wandelschoenen als de slippers. Uitrusten kan in het luxe hotel van TUI met zeezicht en/of uitzicht op de groene bergen. Als de ober dan ook nog een bord vol gyros komt brengen is de vakantie compleet.

4. Santorini

Als single mom is de romantiek in mijn leven soms ver te zoeken. Maar ik weet dat je als koppel af en toe ook tijd voor elkaar moet maken. En waar kan dat nu beter dan op Santorini! Misschien heb je de ansichtkaarten van dit sfeervolle Griekse eiland wel eens gezien? Huizen met witte muren en blauwe koepeldaken, geplaveide straatjes en prachtige zonsondergang typeren Santorini. Je moet dan ook niet raar staan te kijken als je hier tijdens de vakantie Griekenland veel verliefde stelletjes tegenkomt. Boek bij TUI een luxe kamer met privé zwembad en de romantiek zal hoogtij vieren.

5. Athene

De hoofdstad van Griekenland is vooral voor een culturele stedentrip erg geschikt. In deze stad struikel je over de schatten uit de Oudheid. De Tempel van Zeus en het bronzen beeld Poseidon van Artemision in het Nationaal Archeologisch Museum bijvoorbeeld. En in Athene kun je natuurlijk ook niet om de imposante Akropolis heen. Aan de voet van deze 156 meter hoge tafelberg is de wijk Plaka de plek om de avond door te brengen tijdens de vakantie Griekenland. Straatjes met kleurrijke bloemen en trappetjes, sfeervolle wijnbarretjes en vele souvenirwinkels vormen het decor.

Oh en saillant detail: op het strand van Kos ben ik in het maanlicht ten huwelijk gevraagd!

Welke Griekse eilanden heb jij bezocht?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.