Keek op mijn Week: van storm naar zon naar regen

Wát een wind! Niet normaal meer die storm. In mijn dorp waaiden schuttingen, dakpannen en zelfs hele daken weg. Gelukkig heeft de overkapping in mijn tuin het gehouden, dat was even spannend. Knijp in mijn handen dat ik alleen een omgewaaide parasol hoefde op te rapen. Die was mooi op de tuinbank gevallen, zodat die stevig op de grond bleef. Hoe was het bij jou?

stormtroep
Stormtroep…

Oud papier?

Zaterdag waren mijn kids nog bij me vanwege de storm de avond ervoor. Gelukkig scheen deze dag de zon! Nou ja, even dan. Ik rende al vroeg met ongekamde haren de straat op met 2 volle containers. Het oud papier werd opgehaald en met die storm was het niet bepaald een optie om ze de avond ervoor al neer te zetten…

Daarna zorgen dat de kids een boterham pakten en zich gingen aankleden, want hun vader zou met ze naar een verjaardag gaan dus even niet te lang dralen. Zelf nog even snel douchen, aan het werk, iets van huishoudelijke klusjes en koffertje pakken. Voordat er weer een storm zou losbarsten reed ik naar mijn vriend waar we samen opnieuw aan de serie Space Force zijn begonnen. Seizoen 2 is uit, maar eerst nog een keer seizoen 1 want we wisten niet meer precies hoe en wat.

auto door de carwash
De Peugeot 508 nog even door de carwash halen.

Gezellige verjaardag

Zondag weer vroeg in de auto, want vandaag vierde mijn broer zijn verjaardag. Gezellig! Qua cadeautje was ik niet heel geïnspireerd overigens, dus ik heb een leuk paaschocolade dingetje gegeven. Gaat ook meer om de aardigheid tenslotte. Meteen even met mijn schoonzus gesproken over de prijs die ik gewonnen heb via de Postcodeloterij. Ze gaat vrijwillig met mij mee naar Heel Holland Zingt Hazes. Inmiddels zijn er een paar artiesten bekend, weet ik dat ik zitplaatsen heb (yay) en dat er 2 consumptiemunten per persoon bij in zitten. Kreeg er bovendien nog een mailtje over ‘testen voor toegang’ van. En hoeveel eeuwen geleden is het dat ik naar een concert geweest ben? Sowieso voor mij de eerste keer Ziggo Dome. Spannend allemaal.

wolf garten bollenpoter
Bolletjes poten met de bollenpoter die we kregen van Wolf Garten.

Concept uitgewerkt

Maandag had ik een call met een nieuwe businesspartner over een mooi concept dat we samen gaan opzetten. Ik heb het hele plan uitgewerkt, vandaag spraken we het door en kunnen we alles in gang gaan zetten. Erg veel zin in, kan ik weer met creatieve werkvormen aan de slag.

Verder was ik ‘on a roll’ met het implementeren van verbeteringen die SEO-tool Ahrefs heeft gesignaleerd. Zo fijn om eindelijk weer de energie te hebben om dat soort klussen op te pakken en mijn site een boost te geven. ’s Avonds om 7 uur kwam ik er achter dat het allang tijd was om avondeten te maken… Heel, heel lang geleden dat ik zoveel energie had dat ik ongemerkt tot laat kon doorwerken! Heel blij mee. Uiteraard heb ik nog wel even een 10-minuten lesje van Natasha Mohan op youtube gedaan met de gordijnen dicht. En verschillende pauzes tussendoor, haha. Maar toch, de inzet loont als ik weer helemaal kan opgaan in mijn werk!

wolf garten bollenpoter
Je kunt met de bollenpoter precies de juiste diepte afmeten.

Webinar en travel vibes

Dinsdag lekker in de travel vibes! Mijn Roompot review kwam online, ik mailde en belde met wat partners voor de persreis naar Zuid-Frankrijk. Er zijn vliegtickets gereserveerd, maar de KLM app herkend de codes niet… Tikfout in de achternaam etc. Nou ja in ieder geval ze zijn geboekt en het is niet eenvoudig om met KLM contact op te nemen, ik hoop dat het snel opgelost is. Met de huurauto is het gelukkig wel gelukt, voor mijn blog ontving ik korting bij Sunny Cars dus ben straks in ieder geval ‘mobiel’. Iemand vroeg me laatst hoe dat gaat met een individuele persreis, maar die regel je dus zelf met verschillende partners (tenzij je een megagroot bereik hebt). Zo is je reiservaring uniek (dus je artikelen ook).

’s Middags volgde ik een webinar van verschillende organisaties die het toerisme naar Griekenland willen promoten. Het ging onder meer over wandelen met locals in hoofdstad Athene, boetiekhotels en grote congrescentra voor zakelijke events. Ik schreef ook nog even een nieuwsbrief en hatseflats… ongemerkt was het alweer ruim na 7 uur toen ik me bedacht dat het ondertussen wel etenstijd zou zijn…

bloemkoolrijst met zoete kip
Bloemkoolrijst met zoete kip van de HelloFresh.

Ranonkels poten

Woensdag vroeg op voor de levering van HelloFresh. Lekker de keuken opgeruimd, het nieuws gekeken, de nodige Wordfeud woordjes gelegd en mails plus instagram bijgelezen. Na het ontbijt snel onder de douche en daarna achter de laptop lekker zitten schrijven. Uit school waren de kids weer bij mij en hebben we gezellig samen gegeten. De jongste mocht – zodra het zonnetje er even doorpiepte – ranonkels poten in de tuin. We hebben één van de bakken onkruidvrij gemaakt, nieuwe aarde gestort en toen met de bollenpoter van Wolf Garten de benodigde diepte van 5 cm afgemeten. Leuk als er straks vrolijk gekleurde bloemen verschijnen. Bij tuinmerk Zoedt mocht ik ook een paar items uitzoeken om de tuin dit voorjaar wat gezelliger aan te kleden, ik ging voor mooie tuinkussens en cirkels voor aan de schutting.

toetje gemaakt
Deze lieverd maakte een heerlijk toetje voor ons klaar.

Auto terug en spijkermat proberen

Donderdag na het afdroppen van de kids bij school doorgereden naar de carwash in Alphen. De rode leenauto van Peugeot was flink zanderig geworden van onze trip en het stormachtige weer. Daarna door naar Amsterdam om deze 508GT SW weer in te leveren en mijn eigen auto op te halen. Merkte meteen dat ik in mijn eigen 208 een stuk hoger zit! Nu de review nog schrijven.

brellavio spijkermat
Zen-momentje op de spijkermat.

De postbode bezorgde deze dag een perspakket van Brellavio. Ik mag een spijkermat uitproberen, ken jij dit fenomeen al? Via Clubhouse had ik daar vorig jaar al enthousiaste verhalen over gehoord van mensen met rugklachten, dus ik had veel zin in deze samenwerking. Hoewel mijn trui er eigenlijk iets te dik voor was, kon ik het niet laten om het ding direct uit te proberen. Zaaaaalig! Echt wat is dat lekker zeg. Ik baalde wel want eigenlijk moest ik eten koken, maar het lag zo fijn. Je gebruikt een spijkermat als een soort acupunctuur tijdens bijvoorbeeld meditaties en mindfulness oefeningen. Maar je kunt ‘m ook gewoon op je stoel leggen en er tegenaan zitten. Er zat een handig reiszakje bij, dus ik ben lekker aan de review. De kinderen konden deze ontspanningsmat ook wel waarderen.

Daarna snel met HelloFresh aan de texmex. We love this! Had er bij de supermarkt wat extra dingetjes bijgehaald en we hebben zitten smullen. Dipje, tomaatje, sausje, chipje en linzenstoof. Nom, nom, nom.

gezellig texmexen
Een tafel vol met lekkere dingetjes: we houden van texmexen!

Vakantie!

Vrijdag kregen de kids voorjaarsvakantie! Woohooo! Nou ja, het hagelde knoerthard en ik moest gewoon werken, maar toch. Terwijl ze op school zaten nog even naar de fysio geweest. En net als gister had ik de hele dag mijn bril op. Even mijn oog rust geven. Woensdagavond kwam er tijdens het tv kijken een nepwimper in en die schoot zover weg dat ik ‘m er niet meer uit kreeg. Nachtje slapen had helaas niet het gewenste effect. Voelde niet bepaald lekker ook en ik durfde uiteraard geen lenzen in te doen. Donderdagavond kon ik hem er eindelijk uitpielen omdat ie een stukje naar boven kwam. De opluchting! Met dit soort dingen: altijd richting de neus duwen, bij de traanbuis kun je hem er uit halen. Maar goed, oog was wat geïrriteerd dus ik hield het even bij de bril.

Oad -  Disneyland Paris

Verder lekker gewerkt, onder andere iets uitgezocht voor een samenwerking met Omoda. Leuk is dat altijd: je hebt de voorpret van het shoppen en dan nog een keer het verrassingsmoment wanneer het pakketje wordt bezorgd. Nog een hotelletje geboekt omdat de meisjes gaan logeren en het qua benzine en reistijd voor mij anders een beetje te gortig wordt. Hun vader kon ineens toch niet, vandaar. Ik heb gelukkig nog steeds de Fletcher hoteljaarkaart dus dat scheelt weer. Laptop mee en ik maak er gewoon een workation van.

waar ligt het
Waar ligt Alicante? Fotootje doorgeappt naar dochterlief.

Ook zocht ik voor de verjaardag van het groep 8 kind een bijzonder cadeautje uit… Had ik eigenlijk bedacht voor ‘het jaar dat je 10 wordt’ maar coronawise ging dat niet. Zuslief krijgt in ieder geval ook zoiets als ze in groep 8 zit. Een moeder-dochtertrip met het vliegtuig. Was een klusje om de goedkoopste reisperiode te vinden die we kunnen, maar ik ben er uit: vlak na het uitvliegen van de basisschool (de laatste schoolweek voor haar zus vakantie krijgt). Tickets zijn geboekt, hotel verzin ik later wel. Haar wens was ‘Spanje, zonnig, shoppen en fotograferen’ dus nu hebben we iets leuks om naar uit te kijken.

Op de valreep ontving ik ook het reisschema voor de gewonnen persreis naar Wild Pig Wines in Zuid-Frankrijk, groen licht vanuit een extra bestemming daar en kreeg ik van Sunny Cars met een press discount de factuur voor de autohuur. Heel erg veel zin in!

Lees meer weekoverzichten

Met alle nare en verdrietige berichten in het nieuws is het fijn om je op iets leuks te kunnen verheugen. In ieder geval is het mooi weer dit weekend! Zin om in mijn tuin bezig te zijn, wat ga jij doen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.