Nieuwe vegan notendrank getest: GET PLENISHED!

Sinds kort is in Nederland een nieuwe heerlijke vegan notendrank in het (online) supermarkt schap verkrijgbaar, en ik mocht het uitproberen! Ik eet of drink bijna elke dag wel vegan melk. Je kan er heerlijke smoothies of bowls van maken. Leuk om dus iets nieuws te testen!

plenish ervaring

Review door: Esther Weemers

3 smaken notendrank

Er zitten veel gezondheidsvoordelen aan plantaardig eten. Ik ontving een pakket met 3 verschillende soorten vegan melk: amandel, cashew en hazelnoot. Stuk voor stuk heerlijk van smaak en gezond. Het bevat geen toevoegingen en een hoog notengehalte. Dit maakt het ideaal om te gebruiken naast het sporten. Alhoewel, dan moet ik wel weer wat vaker gaan… Goede motivatie zullen we maar zeggen!

ontbijt met notendrank 

Amandel drink

Vegan Amandel drink gebruik ik heel vaak. Eigenlijk heeft dit compleet gewone melk vervangen voor mij. Ik ben niet iemand die zo een glas melk drinkt. Maar combineer het wel veel. Zoals bijvoorbeeld een makkelijk ontbijtje: cornflakes met amandel m*lk. Vroeger een van mijn favorieten, maar ook nu nog steeds lekker voor af en toe.

Ik gebruik het ook in alle havermoutjes, smoothies of bowls die ik maak. Vaak zonder recept. Ik kijk wat ik nog aan fruit heb en voeg daar wat diepvries fruit aan toe. Meestal krijg je dan wel een lekkere mix. Vooral als je hem aftopt met pindakaas. Dit doe ik eigenlijk overal door!

Momenteel heb ik een favoriete smoothie waarvan ik graag het recept met jullie deel. Hij vult enorm goed en geeft ook een lang verzadigd gevoel door de havermout die erin zit. Deze kan ik elke dag wel eten!

Smoothie recept notenmelk

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 30 gr verse dadels
  • 1 tl kaneel
  • 150ml plantaardige melk. Ik gebruikte dus de amandel M*lk
  • 30gr havermout
  • 1 banaan
  • 1el notenpasta of pindakaas

Je doet alle ingrediënten in de blender en mixt het tot een gladde shake. Ik doe er meestal nog wat cacao nibs op en eet het dan met een lepel. Dan kan je er langer van genieten! Ik ben benieuwd wat jullie van mijn favoriet vinden.

Ik ontving bij de 3 dranken ook 3 recepten. Eentje daarvan heb ik al uitgeprobeerd: All-in-1 breakfast smoothie. Ook deze was heerlijk met de Amandel M*lk.

Cashew drink

Mijn favoriete ontbijt is de acaï bowl van Happiness café. Deze is echt goddelijk. Geregeld probeerde ik de happiness zelf in huis te halen door zelf een bowl te maken. Met de cashew drink kwam ik aardig in de buurt! Ik mixte het met een kant en klare mix van de Jumbo: Wholey Açaí Smoothie Bowl. Ik voegde er nog wat extra banaan en verse dadels aan toe en topte het af met pindakaas, cacao nibs, kokos snippers en Eat Natural Super Granola Kokosnoot, Amandelen & Cacao. Heerlijk, en het ziet er uit al een plaatje toch? Hier word ik nou happy van!

Hazelnoot drink

Ik ben geen koffie fan, maar af en toe heb ik enorme behoefte aan cafeïne. Om het enigszins lekker te makken had ik een koffie smoothie ontdekt.  Deze heb ik nu zelf wat aangepast door er de hazelnoot m*lk toe te voegen en dit maakt het helemaal af!

Ik maak hem zo: Doe 1 gepelde bevroren banaan, 120ml koude koffie, 120ml hazelnoot m*lk, 20 gram havermout en 1 eetlepel pindakaas in een blender. Blend tot het een mooi structuur krijgt. Ik top het af met wat pure caco nibs.

Na dit drankje kan je er weer even tegen aan!

Vegan lifestyle

Er komt steeds meer aandacht voor de Vegan lifestyle. Ik zelf ben geen veganist, maar ik hou wel van afwisseling. En af en toe plantaardig eten is helemaal niet verkeerd, en vaak nog lekker ook! Wetende dat je daarmee ook bewust met de planeet om gaat is ook een fijne gedachte. Bij de producten van Plenish wordt 49% minder CO2 uitgestoten dan bij de productie van gewone melk.

Mijn conclusie over Plenish

Ik vind de vegan M*lk van Plenish een groot succes. Lekker, verantwoord en gezond. Je kan er eindeloos mee combineren maar ook zo is het een lekkere drank. Ik ben er in ieder geval nog lang niet klaar mee! Je bestelt het drankje bijvoorbeeld hier. Mijn volgende gerecht gaat pancakes worden.

Lees ook deze duurzame of vegan recepten:

Welke M*lk zou hier het beste bij passen denk je?!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.