Geprobeerd: plasticvrije vegan kauwgom van BenBits

Of ik plasticvrije kauwgom van BenBits wilde proberen? Uhm… ja want ik had geen idee dat alle andere kauwgom eigenlijk uit plastic bestaat. Ieks! Eigenlijk wel logisch dus dat je kauwgum nooit moet doorslikken dan. BenBits stuurde mij daarom een perspakketje toe met de plastic vrije kauwgom waarmee ze logischerwijs de Plastic Soup Foundation steunen. De kauwgom is overigens ook suikervrij.

benbits kauwgom

Aangezien ik een vliegreis voor de boeg had en dan altijd vreselijk last van mijn oren heb, is kauwgom iets dat altijd in grote hoeveelheden mee het vliegtuig in moet. Verder neem ik niet vaak kauwgom omdat het kauwen niet zo netjes staat, met de kinderen doe ik uiteraard wel af en toe mee. Of om even een frisse smaak in de mond te hebben. In het perspakketje zat naast veel zakjes BenBits ook een milieuvriendelijke herbruikbare waterfles, eveneens superhandig voor op reis.

benbits kauwgom

Deze kauwgom op natuurlijke gombasis kauwt wel iets anders van ‘normale’ kauwgom, ik neem er daarom het liefst direct 2 zodat er iets meer te kauwen valt. Er zitten geen kleurstoffen of suiker in. De verpakking is gemaakt van papier en kan dus op de composthoop (of in de groene bak als je net als wij niet zo’n heel grote tuin hebt). Deze nieuwe BenBits is ook wat plakkeriger, dus bij het weggooien echt even uitspuwen indien mogelijk en niet met je vingers uit je mond halen. Het houdt de smaak iets korter vast dan je gewend bent, maar je wilt ook niet te lang kauwen dus wat mij betreft is dat prima.

benbits kauwgom

Mijn kinderen – zelfs de jongste die normale mintsmaak kauwgum niet lekker vindt – zijn fan en hebben het merk BenBits al volop doorverteld aan klasgenootjes. Bij mij komen ze steeds om een nieuw zakje voor mee naar school vragen. Deze zakjes zijn dus van papier en net als de kauwgom zelf biologisch afbreekbaar. Er zitten 12 kauwgumpjes in een zakje BenBits.

Green Jump eco bio fairtrade

Wist je trouwens dat kauwgom op plaats 3 staat van de totale snoepgoedmarkt? Op dit moment is de wereldwijde kauwgommarkt goed voor een omzet van maar liefst 23 miljard euro en ze verwachten dat dit in 2023 zo’n 37 miljard zal zijn! Ongelooflijk wat een geld.

benbits kauwgom

Na smerige sigarettenpeuken, veroorzaakt kauwgom helaas het meeste zwerfvuil in de wereld. Daarom is deze nieuwe vegan plasticvrije variant zo belangrijk. Gewone kauwgom breekt niet natuurlijk af en ligt zo’n 20 jaar in het milieu als iemand het op straat uitspuugt. BenBits gebruikt een natuurlijke gom-basis van de chicazopote boom uit Mexico, die duurzaam wordt geteeld. En deze kan dus wél in de groene afvalbak.

 

Nieuwsgierig naar deze kauwgom? Je koopt BenBits Fresh Spearmint of Smooth Peppermint bij onder meer Jumbo, Albert Heijn en Holland&Barrett.

En zo kun je dus met het veranderen van de soort kauwgom die je kauwt een bijdrage leveren aan een beter milieu… Wie had dat gedacht?

Kinder tuincadeautjes banner 500x500

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.