Keek op mijn Week: weekendje Brussel, citytrip Leidschendam en het Youseum

Als ik naar het aantal gemiddeld gelopen stappen per dag kijk, is dit een topmaand. Met het nieuwe trainen op hartslag gaat het goed en de Pfizer heeft me van alle terugvallen afgeholpen. Ik ben dus als vanouds lekker druk, loop mezelf misschien een beetje voorbij maar het is zomervakantie voor de kinderen en als ik iets geleerd heb dan is het dat geweldige herinneringen maken en samen gelukkig zijn het allerbelangrijkst is. Nu kan het!

brussel citytrip

Citytrip naar Brussel

Zaterdag stapte ik vroeg in de auto richting Brussel. Nog nooit geweest en het is slechts 2 uur rijden. In België was het weer even wennen dat je overal je mondkapje op moet, maar ik heb de app met vaccinatiebewijzen en voel me fit. Tijd om de wereld te ontdekken dus.

brussel citytrip

Via Booking.com had ik het waanzinnig mooi ingerichte designhotel Hubert gevonden, echt midden in het centrum, niet duur en overal vlakbij. Eindelijk heb ik dus met eigen ogen kunnen aanschouwen dat Manneke Pis niet heel groot is en dat zijn zusje Jeanneke Pis er best heel grappig uitziet.

brussel citytrip

Pracht en praal bij de gebouwen op de Groote Markt, mooie straattheater taferelen en het gevoel dat je er echt even uit bent omdat ze overal Frans spreken. Kortom ik vermaakte me prima als toerist in België en wat kun je daar toch heerlijk eten…

citytrip Brussel

 

Verdwaald in het Atomium

Zondag heerlijk door de stad gelopen en het paleis bekeken. Mijn beenspieren werden flink getraind met de hoogte verschillen, zeker voor een tof uitkijkpunt moesten er heel wat trappen worden beklommen. Daarna reden we naar het Atomium dat natuurlijk het beeldmerk van de Europese hoofdstad vormt. In de rij voor een kaartje, om daarna te ontdekken dat dan de ‘echte’ rij pas begint. Druk dat het was! Gelukkig moest je verplicht je mondkapje op. Helemaal bovenin zit een restaurant en na de immens lange wachttijd was het fijn om daar even een cocktailtje te doen met een Belgische wafel.

brussel citytrip atomium

Daarna de rest van het Atomium bekeken, die gekke grote bollen die lijken op een molecuul. Gemaakt in de jaren ’50. Helaas is mijn richtingsgevoel niet altijd even denderend. De lichtshows op de roltrappen (in combi met de cocktail) maken een beetje tipsy, dus in plaats van het laatste ‘exit’ bordje stapte ik per ongeluk gewoon weer op een roltrap omhoog. (Daarbij werd ik gevolgd door de mensen die achter ons liepen, sorry daarvoor.) Extra oefening voor de beenspieren dus en heel goed opletten waar nu toch die laatste trap omlaag verstopt zat… Als je een goede workout zoekt is het Atomium zeker de ‘place to be’. Leuk om er eens geweest te zijn.

atomium

Tijd om naar huis te gaan, met een tussenstop in Breda om even lekker te eten. Aanrader hier is restaurant Bao waar je heerlijk Aziatisch eet, ik had de kip Canto en het is me gelukt om die met stokjes te eten. Schouderklopje voor mezelf. Grappig dat hier tegelijkertijd één van mijn lezeressen aan het eten was, dat las ik later terug op facebook. Volgende keer gewoon naar me toe komen hoor! Erg leuk en ook best een beetje gek om zo herkend te worden.

Fysio

Maandag moest ik even bijkomen van het drukke weekend. Gelukkig werk ik achter de laptop en ging dat prima. Werd gebeld door iemand die net uit het ziekenhuis was ontslagen, maar nog altijd zwaar geveld door covid. Heel erg veel sterkte… Ze vroeg of ik nog tips had, gezien mijn lange gevecht. Rust, rust, rust… Door niet genoeg rust te nemen heb ik mezelf behoorlijk in de vingers gesneden en daarom duurt het zo lang allemaal. Als je beter bent, kun je starten met halotherapie (in de zoutkamer) en na een tijdje met massages door de fysio op de pijnlijke plek op je rug/longen. De rest komt later wel.

hertje van de action
Schattig hertje geshopt bij de Action <3

Zelf kan ik zeggen dat ik weer bijna de oude ben! Daar ben ik heel dankbaar voor. Deze maand heb ik gemiddeld per dag 4 tot 10x zoveel stappen gemaakt als in 2020 en 2021. Ik heb niet meer constant pijn aan mijn long (sterker nog, de meeste dagen ben ik pijnvrij!) en ook geen terugvallen meer, dit alles dankzij beide Pfizer prikken. Deze hadden enkele weken nodig, maar hebben mij echt van de vervelende klachten afgeholpen. Wat ik nu nog doe is de laatste inzichten van de sportarts gebruiken: trainen op hartslag. Dan kom ik snel weer op een normale conditie hoop ik!

Mijn fysio is heel blij met het uitgebreide trainingsadvies en past dit nu ook toe bij andere patiënten in de praktijk. Ik mocht deze middag weer trainen (ook al was ik best moe van het weekendje Brussel) en dat ging prima. Alleen bij het lopen aan het eind had ik bedacht dit 15 minuten vol te houden en kwam de hartslag na 14 minuten te vaak boven de 120, dus ben ik een minuutje eerder gestopt. Maar goed, de wandelkilometers heb ik afgelopen week zeker wel gemaakt! Na de vakantie ga ik 2x per week trainen, dan zitten de kids weer op school. Voel mezelf nu al veel fitter en dat is fantastisch. Heb op veel momenten gedacht dat ik misschien wel nooit meer beter zou worden en altijd longpijn zou houden. En kijk me nu eens! Living the good and healthy life en daar geniet ik enorm van yay 🙂

 TIP: ik doe regelmatig mee aan de business healings van Annie Massop, ze heeft er altijd zulke mooie verhalen bij. Ook ondernemer en wil je ook regelmatig deze oppeppers krijgen? Kijk dan op haar facebookgroep.

westfield mall leidschendam

Shoptrip naar Leidschendam

Dinsdag eerst even wat werk gedaan. Tekst geschreven, linkbuildingcampagnes gemanaged en contact gelegd met een leuke sponsor voor de Blogboot edities van 21 en 27 september. Aanmeldingen van bloggers stromen ook lekker binnen, dus de editie van 27 september zit al bijna vol woohooo! Nu nog een paar leuke duurzame merken erbij, dan hebben we een mooi programma op de boot met als thema World Cleanup Day.

wafel westfield mall

Daarna kon ik weer mooie ritjes maken in de stoere Peugeot e208 die ik te leen had. Ik pikte mijn jongste dochter op en we reden samen naar Leidschendam. Voor haar 9e verjaardag kreeg ze van mij deze shoptrip naar de Westfield Mall en bleven we slapen in het naastgelegen Fletcher Hotel. De mooie roze Lush glitterbruisbom die ze van haar opa had gekregen ging mee, want er zat een bad in de hotelkamer. Als er iets is waar mijn kleine dame blij van wordt, dan is het in bad gaan. Bij de Action shopten we er nog leuke badflamingo’s en unicorns bij vandaag. Einde dag zat ze te zingen in bad, zo blij was ze met het roze badwater en de leuke badspeeltjes.

Parkeren was overigens een drama, want er blijkt op dinsdag een markt te zijn op het parkeerterrein. Het dak stond ook vol. Uiteindelijk deed ik een paar rondjes over het terrein en toen reed er net een auto weg bij de laadpalen. Mazzel! Als elektrisch rijder kon ik mooi de e208 aan de laadpaal gooien. Was een stukje lopen naar het hotel, maar ’s avonds na het diner konden we de auto dichterbij parkeren. We waren niet de enige hotelgangers die moeite hadden om een parkeerplaats te vinden. Gelukkig is het parkeren hier gratis.

badspeeltjes action

Onze hotelkamer was op zich prima, maar erg vervelend waren de piepende gammele liften waar we pal naast sliepen. Die moeten echt nodig een onderhoudsbeurt en even goed doorgesmeerd worden… Hier de roomtour:

 

 

We hebben heerlijk geshopt, ontzettend veel leuke winkels maar… pfoeh… wat een mensenmassa! De drukste winkels hebben we gemeden en een dag later bezocht. Erg gezellig zo’n shoptripje samen. Daarna heerlijk bij Fletcher op het terras aan het water gezeten voor het diner.

fletcher hotel

youseum ervaring leidschendam 

Youseum en nog meer shoppen

Woensdag pakten we onze spullen in, genoten van een heerlijk hotelontbijtje en gooiden onze zooi in de auto. Tijd om verder te shoppen! Maar eerst had ik nog een leuke verrassing voor mijn dochter: we kregen voor mijn blog toegang tot het Youseum om daar samen gekke selfies te maken. Echt supertof, een compleet ingerichte plek om zo leuk mogelijke filmpjes en foto’s te maken. Aan het eind zit een enorme roze ballenbak met glijbaan en glinsterende slingerkogel. We hebben ontzettend gelachen samen, dat snap je. Verkleden als een dalmatiër, gekke bekken trekken, effectfoto’s maken en ook deze mama ging uiteraard van de glijbaan bij het ballenbad. Woei! Lees vooral onze review over het Youseum voor aanvullende informatie, want het is echt een leuke aanvulling op je tienerparentshoptrip.

youseum instagram museum

Verder bezochten we heel veel winkels. De Lego-winkel, Intertoys, alle winkels waar ze luchtjes verkopen, de supertoffe boekenwinkel met leuke leesplekjes en een giraf dit tot het plafond komt, kledingwinkels… De kindercollectie van Mango is trouwens echt heel erg gaaf, daar zijn we goed geslaagd.

westfield mall leidschendamNog even samen lunchen met een soort kip falafel op de 1e etage (voorbij de Kinepolis bioscoop en de gamehall) met uitzicht over de enorme parkeerplaats. Tussendoor ergens een ijsje en aan het eind van de dag met een lichtere portemonnee en heel veel volle tassen (inclusief decembercadeautjes), zere voeten en een tevreden gevoel terug naar huis. Wat hadden we het gezellig saampjes! Nog even door de McDrive en daarna chillen op de bank tot grote zus werd thuisgebracht.

westfield mall leidschendam
Laat je kind zeker even omhoog klimmen in deze leuke boekenwinkel!

Auto terug naar Peugeot

Donderdag mochten de meisjes uitpuffen bij opa en oma. Ze haalden een pakketje voor de blog op – een mooie Ravensburger escape room puzzel voor kinderen van 9+ – en speelden hartenjagen. Ondertussen haalde ik die geweldige e208 GT door de carwash. Ga hem echt missen met al zijn luxe snufjes en dakraam, ook al voelde het best gek dat de auto bijstuurt als je dreigt te dicht op een lijn te rijden. Deze sportieve wagen moest echter terug naar Peugeot. Daar deed ik nog een gezellig bakje koffie en kreeg ik een prachtig koffietafelboek mee voor thuis.

e208 gtline

’s Middags puzzelden we met elkaar aan de escape room puzzel. Gezellig is dat zo saampjes. Hij heeft 368 stukjes en daardoor hadden de kinderen ook zin om mee te doen. (Met grotere puzzels haken ze snel af, maar nu deden ze dus mee.) Ik kroop uiteraard ook achter de laptop, want er lag veel werk op me te wachten. De meisjes keken erg uit naar het avondeten, want hun lievelingskostje stond op het menu: oma’s authentieke spinazie met een gehaktbal. Het grootste feestmaal van de vakantie.

escape puzzel ravensburger

Teksten tikken

Vrijdag mochten de meisjes lekker lummelen op de bank. Mama moest teksten tikken en dat liep lekker. De ene tekst na de andere vloog uit de pen, een fijn gevoel. Hier en daar pauzeerde ik nog even om met de kinderen een puzzelstukje aan te leggen. DHL stond voor de deur met een mooi pakket voor de blog. Van Posterstore mocht ik iets uitzoeken om mijn interieur te pimpen en deze bestelling kwam vandaag binnen. ’s Avonds hebben we dus gezellig plasticjes van fotolijsten gepeuterd en postertjes erin geplaatst. Helemaal leuk dit!

posterstore

>> Lees ook mijn vorige weekoverzicht

Tijd voor het weekend, waarin we een leuk uitstapje naar het Archeon hebben gepland. Die museumjaarkaart wordt goed gebruikt hier nu je 4 tickets krijgt in plaats van 2, bij jou ook?

Lees ook: Organic chocola met superfoods

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.