Keek op mijn Week: Peugeot e208 GT Line en persreis naar Leiden met overnachting in de Hortus Botanicus

Wat is de zomervakantie toch heerlijk! Er hoeft wat minder dus hebben we alle tijd om samen leuke dingen te doen. En om van die leuke dingen weer een beetje uit te rusten, want dat is best vermoeiend, haha. Op de uitrustdagen valt het niet mee om de kinderen gedoucht en aangekleed te krijgen… Is dat bij jou ook zo? Ze zijn werkelijk niet vooruit te branden, terwijl ik ondertussen ook mijn werk achter de laptop en in het huishouden nog gedaan moet zien te krijgen. Nou ja, als ze er maar van genieten zo lang het nog duurt.

wandelen in leiden

Eigen spelletje verzinnen

Zaterdag hielden we een relaxdag, dan konden we even bijkomen van ons leuke bezoek aan het Prehistorisch Dorp in Eindhoven. Na een dag binnen hangen, verzonnen de meisjes uiteindelijk hun eigen spelletje met beachtennis, frisbee, een strandbal en een hoepel gecombineerd.

kolonisten
Samen een spelletje doen blijft gezellig.

Mag ik mijn ei in een vormpje?

Zondag kreeg ik een bijzondere vraag: mag ik mijn ei in een vormpje? En warempel, na de scheiding bleek inderdaad het nijntje vormpje en de dino uitsnijder bij mij thuis te liggen. Broodje in de tooster, eitje in de pan en het ontbijt werd zonder gezeur opgegeten want dit was natuurlijk wel heel speciaal. Verder speelden we een potje Kolonisten van Catan het dobbelspel en keken we de film ‘My Invisible Sister’.

ei in vormpje 

Actifry schoonmaken met HG

Maandag druk met de maandafsluiting voor de boekhouder. Artikelen geschreven, mails afgehandeld die in het weekend binnenstroomden dat soort dingen. Ondertussen maakte ik ook nog even snel de Actifry pan schoon met het speciale airfryer schoonmaakmiddel van HG dat ik een tijdje terug in de Blogbox heb ontvangen. Je giet dit in de pan en verspreid het dan met het bijgeleverde kwastje over de gehele binnenkant. Uur laten intrekken en vervolgens met een natte doek (of zachte spons) en ruim water afnemen zodat het schoonmaakmiddel verdwijnt. Supersimpel eigenlijk voor iets dat ik zelf als een behoorlijke k-klus zag.

actifry schoonmaken

’s Middags reed ik naar het zonnige Almere, omdat ik de volgende dag vroeg in Amsterdam wilde zijn. Lekker gewandeld, heerlijk gegeten bij Le Baron waar ze overigens ook zeer smakelijke cocktails hebben en natuurlijk de laatste werkdingetjes gedaan.

Peugeot e208 GT Line

Dinsdag haalde ik bij Peugeot mijn leenauto uit de perspoule op. Ik had een stoer stadsautootje gevraagd omdat parkeergarage Lammermarkt in Leiden één van de sponsors van de persreis zou zijn, die deze week op ons programma stond. Nou een stoere auto is het zeker! De nieuwe elektrische 208 is iets korter dan mijn eigen oudere model maar heel rijk uitgerust van binnen. Vergelijkbaar met de e2008 die ik eerder had mogen lenen: tiptoetsen, schuin geplaatst scherm, 3D cockpit. Wat vooral opviel was de mooie bekleding met grijs, knalgroene stickranden op het lederen stuurwiel en natuurlijk het enorme dakraam! Voor de kids tof: achterin zitten usb aansluitingen zodat ook zij tijdens de rit hun mobieltjes kunnen opladen.

e208 gtline

Genieten dus tijdens de eerste ritjes waarin ik alle functies leerde kennen en het gevoel van de auto heb uitgeprobeerd. Best even wennen was het ‘keep your lane’ systeem dat de auto corrigeert wanneer je iets teveel richting een streep op de rijbaan rijdt.

even aan de lader

Op naar Leiden!

Woensdag snel de laatste dingen achter de laptop afgerond en daarna mijn dochter opgehaald bij haar papa. Vandaag gingen we de Streek van Verrassingen ontdekken. Die ligt bij ons om de hoek. Vaak denk je dat je ver weg moet om vakantie te vieren, maar niets blijkt minder waar. In een half uurtje parkeerden we in de Lammermarktgarage, de diepste parkeergarage van Nederland! Auto aan de lader, bagage op de rug en op naar de VVV waar een tasje voor ons klaar stond met achtergrondinformatie en onder meer de Rembrandtroute.

Vervolgens liepen we naar de Hortus Botanicus waar we de sleutel kregen van het Streekhuisje dat deze week in dit plantenmuseum staat. Verlost van de zware rugzakken proostten we op ons terrasje met een colaatje. Ondertussen hadden we best wat aanspraak van mensen die langs liepen en zich afvroegen wat wij bij dit schattige huisje aan het doen waren.

persreis streekhuisje leiden

Samen maakten we de bedden op en toen was het tijd om de Hortus te verkennen met onze smartphones. Alle ingrediënten om prachtige bloemenfoto’s te maken zijn hier aanwezig tenslotte. Ondertussen kun je nog iets leren over de vele verschillende soorten planten. De tropische tuinen waren het meest bijzonder ook vanwege de vlinders die daar in de kas leven.

Veel te snel ging de tijd voorbij en moesten wij aan het volgende programma onderdeel beginnen: de Rembrandtroute. Een stadswandeling langs allerlei mooie historische plekjes in Leiden. Ik geef toe, onze benen deden zeer en het begon te regenen, dus we hebben een stukje overgeslagen en in plaats daarvan wat leuke winkeltjes bezocht. Schuilen & shoppen! Dochterlief kreeg prachtige oorbelletjes die we vonden bij Swan, tegenover het stadhuis en een matchend jurkje van de H&M.

We mochten een ijsje halen bij IJs van Mathijs, ik koos voor het zalige karamel zeezout. Mmm… Daarna uitpuffen bij vegan restaurant Aloha met een borrelplankje en een gintonic voor mij en een virgin cocktail voor de kleine dame.

aloha leiden vegan restaurant Leuk plekje met uitzicht op een soort fonteintje waar kinderen kunnen spelen. Verder met de Rembrandtroute en toen kwamen we ineens langs een bijzondere binnentuin… We namen een kijkje, zagen een toilet (meteen gebruikt) en we zagen Elvis, James Dean en Marilyn Monroe. Het bleek een echte Amerikaanse diner uit de jaren ’50! Zo tof! We schoven meteen op een knalrood leren bankje en bestelden voor dochterlief een originele milkshake en natuurlijk wat lekker erbij. Genoten van alles wat hier te zien was en natuurlijk van de muziek, ik kon alle liedjes meezingen. Zoek je een origineel eetadresje met heerlijke burgers ga dan zeker naar Bel Air in Leiden. In het verslag van onze persreis volgt uiteraard het adres.

bel air diner leiden

Daarna op zoek naar het speciale bruggetje waarmee wij met onze keycord de Hortus weer in zouden kunnen. Snel omgekleed, tanden gepoetst… nog even met de frisbee overgegooid en te moe om met zaklamp de tuinen te verkennen dus nog even gekletst en toen gaan slapen in het schattige Streekhuisje.

sieboldhuis japanmuseum

Japanmuseum en de duinen bij Meijendel

Donderdag werd er al vroeg gewerkt in de tuinen van de Hortus. Iedereen wenste ons vrolijk goedemorgen, zo leuk! Er werd een picknickmand afgeleverd en ik kon in het Streekhuisje koffie maken. Genieten hoor, wakker worden met een ontbijt in het zonnetje. We pakten onze spullen weer in, maakten nog wat mooie foto’s en leverden onze sleutelbos weer in. Wat een bijzondere ervaring om op deze plek te slapen en wakker te worden!

ontbijt streekhuisje
Wakker worden in de Hortus.

Terug naar parkeergarage Lammermarkt om onze bagage te droppen en weer wandelen naar onze volgende stop: het Japanmuseum oftewel het Sieboldhuis. Dochterlief kreeg een speurtocht mee en we bewonderden de bijzondere kunst en voorwerpen terwijl we van alles leerden over de bijzondere band tussen Japan en Nederland, waaraan meneer Siebold veel heeft bijgedragen. Na het inleveren van de speurtocht, mocht mijn dochter een mooie ansichtkaart uit de museumwinkel zoeken. Ze koos een gelukskatje voor haar zusje.

We hadden nog heel even de tijd om samen te winkelen voor onze tijd in de parkeergarage op zou zijn. Dit doen we niet zo vaak en was erg gezellig. Wat een leuke winkelstad is Leiden! Dochterlief vergaapte zich bij Jamin aan de vele snoepjes en mocht een zakje vullen voor onderweg (en thuis), we kochten haarfrutsels, sinterklaascadeautjes en nog wat leuke dingen. Bij Abiga Coffee namen we een appeltaartje en konden we mensen kijken op het terrasje.

abiga coffee

De nodige wandelmeters zaten er wel weer op, maar ons programma was nog niet ten einde. Door naar Meijendel in Wassenaar waar we bij Dunea een kinderspeurtocht door het duingebied mochten doen. Hier bleken ook speeltuinen, een klimbos en een pannenkoekenboerderij te zijn. Eerst maar een pannenkoekje gedaan dus en daarna de wandeling door het prachtige natuurgebied. We kozen de hertjesroute uit met een speurtocht voor kinderen van 10-12 jaar. Erg leerzaam en ondanks onze zere benen een fijn momentje samen.  

peugeot e208
We vielen met deze sportieve auto niet uit de toon in Wassenaar.

Tijdens zo’n persreis doe je in 2 dagen veel meer dan je normaal op vakantie zou doen, maar wat was het leuk. Fijn om even 1 op 1 mooie herinneringen te maken met mijn oudste dochter. We hebben van elkaars gezelschap genoten en ze heeft niet 1x geklaagd. Ik merkte aan alles hoe fijn ze het vond om mij even voor zichzelf alleen te hebben. Kleine zus had ondertussen leuke dingen gedaan met haar papa en de dames knuffelden elkaar fijn bij de hereniging.

speurtocht dunea

Snoepjes proeven

Vrijdag waren we heel erg moe. Ik kroop achter de laptop en de meisjes speelden met hun LOL poppenhuis. Ze hadden elkaar gemist en waren heel lief met elkaar. Daarom deelde ik wat snoepjes uit die ze gisteren al hadden ge ‘unboxt’ vanuit het verrassingszakje van de Jamin. Konden ze proeven. Verder deden we een filmpje, werd er uitgebreid gedoucht en heb ik zelf uiteraard wassen gedraaid en weggevouwen. Even bijkomen en lekker knus thuis cocoonen. Buiten viel de ene regenbui na de andere, maar in huis was het gezellig en relaxt.

poppenhuis
Heerlijk samen keuvelen…

Zo, en nu weekend! Ik ben er wel aan toe na al die druktes en jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.