Keek op mijn Week: Fletcher, Blogboot, rapportgesprekken, Naturalis en Avonturenroute

Nu ik de titel voor deze keek op mijn week opschrijf, is het niet zo gek dat ik dit weekend toe was aan rust. Het is me nogal een wervelende week geweest met allerlei leuke uitstapjes. Het gewone leven is duidelijk weer begonnen. Overdag ben ik regelmatig even gaan liggen voor een middagdutje, dat stukje ‘even niks’ wil ik van het afgelopen jaar graag behouden wanneer ik aan mijn lijf voel dat het nodig is. Tijdig terugschakelen is een waardevol geschenk aan jezelf.

lezen

Dagje met de kids

Zaterdag had ik een wat langer dagje met mijn kinderen, vanwege waterschade bij hun vader. Geen haast dus. Op het gemak wakker worden met een filmpje en rustig douchen. Lekker onze dingetjes doen. Toen ze er nog waren was dat voor mij het huishouden, en zodra ze vertrokken ging direct de laptop aan want ‘work work work’ eindigt nooit. En ik had een deadline.

Zo mooi die tas van @Micmacbags <3

Fletcher Loosdrechtse Plassen

Zondag maakte ik alle goodiebags in orde, pakte ik mijn mooie oranje Osprey trolley in en vertrok ik naar Fletcher Hotel Loosdrechtse Plassen. Wat een prachtige route langs het water daar naartoe het laatste stukje! Ik heb dit hotel geboekt via de hoteljaarkaart van Fletcher en dus zelf betaald, maar toch leuk om er iets over te delen. De 1-persoonskamer die ik had geboekt bleek een 3-persoonskamer te zijn, lekker ruim dus. En met bad. Verder was ik verplicht om het diner en ontbijt af te nemen, maar dat was bepaald geen straf. Wat kun je daar heerlijk aan het water zitten op het terras! Uitzicht over de plassen en Uiteraard heb ik wel even gevraagd of ze bezwaar hadden tegen een ipad op tafel om Nederland – Tsjechië te kunnen volgen, haha. Dat hadden meer mensen.

Varen met de Blogboot

Maandag wederom lekker op dat terras aan het water gezeten met een heerlijk hotel ontbijtje. Zo fijn vind ik dat altijd dat je kunt kiezen wat je lekker vindt! Daarna op mijn gemak door naar Amsterdam waar ik ruim op tijd arriveerde. Ik was niet eens de eerste en schoof dus gezellig op een terrasje aan naast Marjolein om even rustig bij te kletsen. Niet veel later kwamen ook de anderen aan gelopen. We boften ontzettend met het weer, wat een lekker temperatuurtje om door Amsterdam te varen! Het was heerlijk op het water met de Blogboot, leuke merken, gezellige mensen en onze hosts van Starboard Boats wisten tussendoor allemaal leuke weetjes te vertellen over de plekken waar we langs vaarden. Thuis maakte ik uiteraard een mooie foto van de goodies die we mee kregen en heb ik toch even lekker een middagdutje meegepakt. Was eigenlijk niet de bedoeling, maar ik was in slaap gevallen tijdens een mindfullness momentje. Daarna uiteraard lekker de vaart gezet in de werkzaamheden achter de laptop zoals alle mails en een blogartikel.

blogboot 4

Fysio en rapportgesprekken

Dinsdag was lekker druk. Eerst moest er een voiceberichtje naar mijn dochter die vandaag haar verkeersexamen zou doen. En het regende! Niet normaal. Arme kindertjes… Gelukkig kreeg ze een dag later te horen dat ze is geslaagd, woohooo. Verder lekker gewerkt, telefoontjes afgehandeld en mijn artikel kunnen publiceren over ons bezoek aan Legoland in Scheveningen.

’s Middags mocht ik me melden op school voor de rapportgesprekken. Ik weet niet wie van jullie destijds al lezer was toen we de jongste hebben laten testen door Sherpa? In ieder geval hebben we dat toen laten doen omdat ik vermoedde dat ze te slim was voor een ‘normale’ dyslexie test. Er bleek toen een gat van 50 IQ punten tussen visueel ruimtelijk inzicht en werkgeheugen (dit is bij dyslexie vaak laag). Afijn, daarna moest ze het traject in waar we dan nu (door alle lockdowns) eindelijk de uitslag van hebben: volgende de leerkracht en IB-er heeft ze dyslexie, maar ze heeft te hard gewerkt en is er dus idd te slim voor en scoort dus nèt boven de elk jaar strenger wordende norm. En dus krijgt school geen budget voor een dyslexie begeleider, die ze wel nodig heeft… De meester toetst alles bij haar mondeling separaat van de klas en dat gaat goed, gelukkig zit ze in een heel klein klasje. We hebben in overleg met de leraar gekeken of er nog iets is dat wij kunnen doen hierin… Ik ben best heel goed in boos met instanties bellen en vertellen wat een eikels ze zijn en hoe onrechtvaardig het allemaal wel niet is. Tis alleen niet dat je er blij van wordt als je de strijd moet aangaan om het beste voor je kind te regelen. En hallooooooo, ik riep dit toch ruim 3 jaar geleden al? Maar goed, keihard werken en dus voor rekenen een 9,1 op het rapport. Toppertje hoor, want ze heeft het zwaar met die dyslexie en haar oogafwijking. Hopelijk kan ze volgend schooljaar dan eindelijk officieel de hulp krijgen die ze nodig heeft.

De oudste mocht zelf bij het gesprek aanwezig zijn, want ze kreeg haar voorlopige advies voor de middelbare school. Met een rapport waar alleen al 6x een 10 op prijkt, verbaasde het ons niet dat er VWO uit kwam rollen. Gelukkig maar, want de school waar ze TTO wil volgen is de HAVO/VWO school waar mama ook op heeft gezeten. Ik benoemde dus nog maar eens de plusklas, die al jaren vol zit en waar dochterlief dit jaar niet in wilde omdat die kinderen ‘huiswerk krijgen en moeten werken als de andere kinderen buiten mogen spelen’. Ze ziet de plusklas dus als een straf, daar schrok het leerkrachtencomité wel van. Maar ze doet ook al jaren weinig en staat mijns inziens ‘uit’ sinds onze scheiding (in groep 4). Het zou leuk zijn om haar weer eens enthousiast te zien over leren, zoals ‘vroeger’. De cito-scores hebben inmiddels ook de docenten overtuigd, ze is het enige kind dat zal worden verplicht om in groep 8 plaats te nemen in de plusklas. Hopelijk krijgt ze het laatste schooljaar dan toch nog iets mee over ‘leren leren’. Vroeger was ik zelf nog thuis enthousiast met ‘projectjes’ maar heel eerlijk trek ik dat gewoon niet meer qua werkdruk van mijzelf in combi met de puberhouding. Alleen voor tekenen en andere creatieve werkvormen gaat ze nog ‘aan’. Gelukkig zit het sociaal wel goed. Ach ja, kinderen… mijn ouders maken zich ook nog steeds zorgen om ons dus die bezorgdheid houd je altijd.

naturalis
Groetjes uit Naturalis!

Afijn, nog even snel wat gewerkt en daarna door naar de fysio. Op basis van de uitslag van de wandeltest een week eerder blijkt dat ik nu toch alweer op 62% van een ‘normale’ conditie zit. Ik hoop dit de komende maanden verder op te bouwen tot minimaal 80% en liefst erboven. Dan zou ik weer naar een normale sportschool kunnen gaan. Nog even het onderzoek bij de sportarts in het ziekenhuis afwachten en GO! Er werd geëxperimenteerd met gewichten, ik mocht fietsen en de hartslag bleef heel netjes laag. Dat is al een enorme stap voorwaarts.

’s Avonds de laptop aan voor Zing je Sterk. We hebben weer gezellig met elkaar gezongen en zangoefeningen gedaan. Uiteraard met alle mikes behalve die van de juf op mute. Daarna was ik best moe, druk dagje!

naturalis

Naturalis

Woensdag wederom een leuke dag want we gingen samen met oma naar Naturalis. Via de Bankgiroloterij kon je tijdelijk extra vrijkaarten krijgen op je museumjaarkaart en daar wilde ik toch graag gebruik van maken. Mooi rapportcadeautje toch? Naturalis stond al een paar jaar op mijn bucketlist om een keer met de kinderen te bezoeken. Wat is het ook gevestigd in een prachtig mooi gebouw! De kinderen kregen een speurtocht mee en we hebben veel geleerd over allerlei diersoorten en ondersoorten. Er zijn alleen al veel verschillende soorten muisjes te zien. En natuurlijk dinosaurussen zoals T-rex Trix! In de zaal met tentoonstelling over Nederland in de oertijd mocht de jongste een bot uitzoeken en onderzoeken van welk dier dit geweest zou zijn en om welk bot het ging. Dat vond ze ontzettend stoer, na gezamenlijk speurwerk ontdekten we dat ze een echte mammoet rib in haar handen had. De oudste vond vooral de edelstenen tentoonstelling erg mooi.

Wimpers en quiz

Donderdag had ik een ziek kind thuis. Nachtje lopen spoken met hoofdpijn, buikpijn en benauwd. Zij heeft lekker op de bank gelegen, terwijl ik bij Bella 3B mijn wimpers liet doen. Even een dagje rust en een paracetamolletje voor de pijn. Ik maakte wat zakelijke meters en ’s avonds toen de kinderen op bed lagen, kon ik inloggen op Clubhouse en Kahoot voor een supertoffe quiz. Hiervoor had iedereen van de vriendenclub 5 rare feitjes over zichzelf ingestuurd en moesten we raden bij wie een bepaald weetje hoort. Erg grappig! Zo was er over mij een vraag of ik 2, 4, 6 of 8 tuinkabouters in mijn tuin heb staan. Weet jij het juiste antwoord?

wimpers
Mooie wimpertjes weer.

Avonturenroute

 Vrijdag werd voor het eerst mijn groene container gereinigd, ik heb eindelijk zo’n schoonmaakabo genomen. Heb jij dat ook? Was zo’n smerig klusje om de groene bak zelf schoon te spuiten. Uitbesteed dus nu. Om 10 uur was het weer tijd voor de wekelijkse Blogtalk waarin wederom interessante onderwerpen en invalshoeken werden belicht. Tussendoor lekker gewerkt en de administratie gedaan.

avonturenroute wandelen reeuwijk

’s Middags uit school besloten we spontaan om een McFlurry te gaan halen en die op te eten in Reeuwijk. Eindelijk scheen er namelijk een zonnetje. Eenmaal daar zagen we de nieuwe wandelroute voor kinderen en hebben we die gezellig gewandeld. Deze avonturenroute is zo’n 2 kilometer en er staan allerlei leuke speelobjecten voor kinderen tussen de 6 en 13 jaar. Grappig is dat deze wandelroute dwars door het Landal vakantiepark loopt, konden we dat ook mooi eens bekijken. We hebben lekker uitgebuikt op een terrasje en daarna liet ik mezelf ompraten om nogmaals door de McDrive te rijden voor het avondeten. Met patatjes en een film aan werd het een gezellige afsluiter van een leuk weekje en een dag erna heerlijk uitslapen.

Hoe is jouw week geweest? Moesten er ook verkeersexamens of rapportgesprekken gedaan worden?

 

Lees ook: Budgetuitje: Trekkertrek familiedag op 1 augustus

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.