Keek op mijn Week: vaderdag, fysio en opening Legoland Discovery Centre

Het bruist weer! Nederland gaat weer open en mijn gezondheid is beter op de rit dan lange tijd hiervoor. Ik kies nu bewuster om mooie ervaringen met mijn kinderen te beleven en ook zelf te genieten van het leven waar mogelijk. Voor je het weet kan het niet meer. Moet wel oppassen dat ik mezelf niet voorbij loop nu de rat race weer begint, daarom plan ik meer rust in drukke programma’s om bij ‘het moment’ stil te kunnen staan. Zo hebben we ook gewoon even op een kleedje op het strand gezeten en naar de zee gekeken toen we toch in Scheveningen waren.

vrouw
Ik stond in de Vrouw met een lezerscolumn die ik vorig jaar geschreven heb, had je ’t gezien?

Hoepelen

Zaterdag weet ik eigenlijk niet zo goed meer wat we gedaan hebben. Van het weekend genieten in ieder geval. Ik heb gewerkt, de kinderen hebben fijn gespeeld en ik wilde een workout met de hoepel doen. Met de timer erbij. De meisjes hadden niet gedacht dat ik het zo lang vol kon houden en wilden het ook even proberen. ’s Avonds vroegen ze wederom om de flosser van Waterpik, ze vinden het een fijn apparaat. Is ook een fijn gevoel als je tandjes goed schoon zijn en de ruimte ertussen ook.

Vaderdag

Zondag was het vaderdag, maar de meisjes waren bij mij dus we hebben lekker rustig aan gedaan met opstaan. Eerst fijn een filmpje kijken en geen stress. ’s Middags zijn we naar opa en oma gewandeld om daar een fijne vaderdag te wensen. Gezellig in de tuin gezeten. Vanuit daar fietste de oudste helemaal zelf naar haar eigen papa. Ik ben met de jongste eerst naar huis gewandeld om alle schooltassen, vaderdagcadeaus etc te verzamelen. Mijn vader kreeg een mooi sudoku puzzelboek, de vader van de meisjes een cadeaubon voor de tuin en schoonmaakspul voor de barbecue. Die barbecue ging met vaderdag aan en ik mocht ook mee eten.

barbecue
BBQ time!

Work, work, work

Maandag lekker gewerkt en uiteraard wat eerder gestopt om eten te koken. Ik wilde tenslotte om 6 uur Nederland zien spelen. Vlak voor de wedstrijd nog even snel langs mijn tante gewandeld om plaatjes te ruilen voor het Blijdorp boek van de Jumbo, dus ik ben weer opgeschoten met het plakboek. Is toch geinig. Nederland won met 3-0 wat ik goed voorspeld had, dus dat was helemaal fijn.

zingjesterk
Werken aan sterke longen.

Fysio en etentje

Dinsdag was een gezellig dagje. ’s Ochtends had ik een koffie afspraak, ’s middags lekker doorgewerkt en artikelen getikt. Toen snel omkleden en naar de fysio, waar ik een intake had. Opnieuw de knijptest gedaan, waarbij mijn score gelijk bleef, en de wandeltest waarbij ik beter scoorde dan de laatste keer. Nu er een uitgangspunt is, kan er verbeterd worden. ’s Avonds heb ik gegeten bij Unique in Gouda, ken je dat? Een wijnrestaurant en het handige is dat je er niet naar de menukaart hoeft te staren, je krijgt op basis van je dieetwensen een X aantal gangen. Eén grote smaakexplosie! Een aanrader, dus mocht je iets leuks zoeken om zonder kinderen een culinair te genieten tip ik ‘m bij deze.

Legoland Discovery Centre en Scheveningen

Woensdag ben ik in de ochtend weer lekker bezig geweest achter de laptop, want ’s middags was het druk. Kids uit school en snel een krentenbolletje gegeten op de parkeerplaats. We moesten op tijd in Scheveningen zijn voor de opening van Legoland Discovery Centre, superleuk! Ik ben blij dat ik me weer gezond voel, want het was best een stukje wandelen vanaf de parkeergarage. Legoland zit vlakbij Sea Life aan de boulevard. Erg leuk om weer eens een attractie te bezoeken.

legoland discovery centre scheveningen

Legoland is ondergronds en niet heel groot, maar wel heel leuk als je van Lego houdt. De meisjes hebben heerlijk gebouwd in de Friends zone en bij Ninjago. We hebben 2x een 4D film gekeken, heel erg leuk maar bij de ene film werd ik er zelf wel aardig nat van, hahahaha. 4D betekent dus een 3D bril op en je voelt water en wind op bepaalde momenten. Voor het treintje waren wij helaas te laat, zo’n persevent is toch aardig aanpoten en ik had de kinderen te lang laten spelen zodat ik met koffie kon bijpraten met bekenden die ik al heel lang niet had gezien. Het café deel is afgesloten van het speeldeel dus lekker rustig.

Veel te snel naar ons zin was het persevent alweer afgelopen, we hadden hier nog wel langer willen blijven. Mijn dochters waren nog lang niet uitgebouwd. Maar niet getreurd, inmiddels was het zonnetje gaan schijnen en ik had een hamamdoek mee dus we konden nog even op het strand zitten. De jongste wilde dolgraag in zee springen, dus broek omhoog en daar ging ze! Heerlijk om haar zo te zien genieten. Daarna was het tijd voor een bucketlist item van deze mama: met de kinderen in het reuzenrad op de pier. Sinds mijn laatste persbezoek aan Scheveningen stond dat op mijn lijstje en we waren er nu toch! Ze vonden het in het begin toch best wel even spannend, maar na één rondje waren ze enthousiast. Na afloop zagen we precies dat er iemand omhoog gehesen werd voor een bungeejump. Snel zitten om dat te bekijken natuurlijk, supertof om te zien.

Daarna ploften we neer op het terras van Beachclub Zeezicht om de dag gezellig af te sluiten met een hapje eten. Daar hadden ze onze Lego tasjes wel gespot en hebben we dus verteld hoe leuk we Legoland Discovery Centre vonden. In de tasjes bleek nog een kortingsbon te zitten, die we aan onze ober hebben gegeven omdat hij graag met zijn neefje naar Legoland wil. Dat viel zo in de smaak, dat de meisjes leuke oranje shirts mee naar huis kregen met een Nederlandse vlag er aan vast. Was ik op mijn beurt ook ontzettend blij mee, want de jongste moet vrijdag in het oranje naar school.

scheveningen zeezicht

Opticien

Donderdag druk, druk, druk. Ik werd gebeld door de schooldokter met de resultaten van het bezoekje van mijn dochter. Probeerde nog wat ‘Zing je Sterk’ oefeningen te doen. En natuurlijk artikelen schrijven, de financiële administratie en overleggen met klanten.

check voor de ogen

Met de jongste samen had ik na schooltijd een afspraak bij de opticien. Ze vertelde dat ze op school af en toe een lesje niet mee kan doen vanwege wazig zien en was een dag eerder op school in slaap gevallen… Oeps. Ik wilde dingen uitsluiten en omdat ik zelf toch voor controle langs moest, kon zij meteen mee. De oogdruk was gelukkig goed en ook haar brilsterkte nog prima. Waarschijnlijk gewoon de vermoeidheid van einde schooljaar dat door haar dyslexie en Duane nog extra aantikt omdat kijken meer inspanning vraagt. ’s Avonds een lekker vers tomatensoepje gemaakt voor de nodige groentes, heerlijk met een stokbroodje uit de oven.

bloemen auto
“Kijk mam, iemand vindt ons lief!”

Feestje op school

Vrijdag was het lastig om focus te vinden. Veel dittemedatjes afgehandeld daarom. Tijdens de wekelijkse Blogtalk ervaarde ik wat wifi-problemen, was wel interessant. Het ging over manieren om je content achter een paywall te zetten en waarom je dit wel of niet zou doen. Volgende week vrijdag weer op Clubhouse, dus zorg dat je erbij bent!

Ik moest al vroeg naar school, want ter gelegenheid van het afscheid van een juf zou de Klankenkaravaan komen. Met de hele school werd op het plein een muzikaal optreden verzorgd. Gelukkig heb ik mijn vaccinatiebewijzen in de corona check app staan, want dit was de eerste mensenmassa waarin ik mij sinds tijden bevond. Ouders, het zijn me toch ook rebelse mensen hè?

waterpik flosser
Flossen met de waterpik.

Verder was ik heel trots op mijn oudste, die samen met een vriendin de route ging oefenen voor het verkeersexamen. Ouderwets kaartlezen en straten zoeken. Voor mij is het sowieso nog te ver fietsen, dus heel blij dat ze zelf initiatief nam om samen te oefenen. Vond ik toch wel spannend, maar 2 uur later was ze weer thuis met een glunderend snoetje. Wat worden ze snel groot!

perspakketje
Wat een leuke verrassing, nóg een fles Luxardo Limoncello <3

Hoe is jouw weekend? Leuke plannen?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.