Lego World is jarig

Lego World is jarig! Eindelijk – na een coronastop – is dit leuke herfstvakantie event weer terug van weggeweest om de 20e verjaardag te vieren in de Jaarbeurs Utrecht. Wij mochten erbij zijn om verslag te doen en ik kan je vertellen: het was als vanouds extreem druk, vol prachtige bouwwerken en goede aanbiedingen in de ToyChamp shop.

lego world 2023 entree
Wij gingen met de auto, dat is toch het handigste al heb ik achteraf dus niets gekocht. Aan parkeren was ik 22 euro kwijt, maar met de trein zou het meer zijn. OV is niet goedkoop…

In Jaarbeurs Utrecht van woensdag 18 t/m dinsdag 24 oktober 2023 werd het event afgetrapt met om 9 uur een feestelijke parade en youtubers Quinn en Aron (nope, ik ken ze niet want ik ben oud, jij wel?). De megadrukte rondom de opening wilden wij het liefst ontwijken, dus we arriveerden om 10.30 uur maar ook toen stonden er nog absurd lange wachtrijen voor de entree… Dus tip: ga heel vroeg of kom pas na 11.30 uur!

lego world 2023 entree
Bij de entree stond een dj. De wachtrij was eindeloos zo leek het wel… ontzettend veel mensen.

Hoe dan ook, het blijft een leuk gezinsuitje tijdens de herfstvakantie. Kinderen vanaf 1,5 jaar kunnen zich hier de hele dag vermaken in vier verschillende LEGO werelden: Reality, Fantasy, Freestylers en Star Wars. Ook voor volwassen fans is er genoeg te zien op Lego World. Naast het zelf bouwen met diverse LEGO thema’s, kun je inspiratie opdoen bij de fantastische bouwwerken van tachtig AFOL’s (Adult Fans Of LEGO), en je creativiteit de vrije loop laten in een van de bouwwedstrijden. 

Als je wilt, kun je je onderdompelen in diverse Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en Hologram experiences. Wij vonden de rijen hiervoor iets te lang. Verder zijn er natuurlijk allerlei leuke activiteiten voor LEGO Ninjago, LEGO City en LEGO Friends, en ook de prachtige droomwereld van het nieuwe LEGO DREAMZzz thema.

lego world 2023 band
Deze band stal de show!

In eerdere jaren deden we nog alle spelletjes waarmee je stempels kon verdienen voor een klein zakje Lego en gingen we in de rij voor het schminken en de springkussens. De kinderen zijn daar nu iets te groot voor, maar het gamen bij Sonic was natuurlijk erg leuk. De zweefmolen vonden de moeite van het wachten wel waard en we puften even uit in de bioscoopzaal met cartoons.

lego world 2023 bioscoop
Even rust in de Lego bioscoop.
lego world 2023
Fabuland! Zoveel mee gespeeld vroeger, op Lego World is een minimuseum waar je dit kunt terugzien.
lego world 2023 dino
Mijn dochter heeft (helaas bij haar vader thuis) een flinke verzameling Jurassic World Lego, dus dit stukje tentoonstelling viel zeer in de smaak.
lego world 2023 zweefmolen
Vlak naast het danspodium van Lego Friends stond de zweefmolen. We stonden er even voor in de rij, maar wel een erg leuk ritje gemaakt!
lego world 2023 star wars
In het Star Wars gebied moet je geen epilepsie hebben, maar er liepen Jedimasters en Stormtroopers rond, je kon een wand beklimmen en nog veel meer stoere zaken zien en beleven.
lego world 2023 bloemen
Mijn favoriet zijn natuurlijk de Lego Bloemen. Helaas was het te druk om hier zelf te kunnen bouwen. In de winkel helaas ook niet de leuke sets die ik wilde (met 15 euro korting) gescoord vanwege de enorme rij… maar leuk blijft het wel.
lego world 2023 hefbrug Boskoop
Wie herkent ‘m? De hefbrug van Boskoop staat ook op Lego World. Gebouwd door een fan.
lego world 2023 duplo
Voor de kleintjes waren er net als vorige edities weer verschillende Duplo werelden verspreid over de hallen.
lego world 2023
Hallo Lego World! Je kunt overal toffe foto’s maken met enorme bouwwerken zoals deze.
lego world 2023 friends
Mooie bouwwerken uit de wereld van Lego Friends.
lego world 2023 lamborghini
Er stonden verschillende auto’s op ware grootte, zoals deze Lamborghini.
lego world 2023
Wauw, kijk dan! Disney’s Magic Kingdom van Lego.
lego world 2023 zweefmolen
Vlak naast het danspodium van Lego Friends stond de zweefmolen. We stonden er even voor in de rij, maar wel een erg leuk ritje gemaakt!
lego world 2023
In de dierentuin kwamen we onder meer dit schattige tafereeltje tegen.
lego world 2023
Prachtig vond ik deze bloemenvijver gemaakt door een Legofan.
lego world 2023
Gemaakt door Legofans dit geweldige pirateneiland. Is jouw legotafel hier groot genoeg voor?
lego world 2023 brandweer
Natuurlijk stond er een echte brandweerauto tussen de reuze Lego City brandweerpoppetjes.
lego world 2023
Op de foto zie je niet goed hoe mooi en gedetailleerd deze Harry Potter wereld is, maar echt gaaf!
lego world 2023
Prachtig deze Dreamzz drakenwereld!
lego world 2023 duplo
Zo. Dat is nog eens een Duplo voorraad! Iemand die thuis zo’n grote tafel heeft? Blijft leuk om naar te kijken.
lego world 2023
Er werd druk gebouwd aan Nederland, terwijl de koning en koningin van bouwsteentjes toekeken.

Nou je ziet het, genoeg te zien en te beleven al moet je er vaak wel even geduld voor hebben. Bij het verlaten van dit event kregen we nog een zakje Lego Dreamzz mee om thuis te bouwen. Leuk souvenirtje! En een preview editie van het gratis Lego Magazine waarop we een abonnement hebben. Hierop staat een voucher waarmee je bij Toy Champ een gratis verjaardagstreintje kunt ophalen.

We zijn in totaal 6 uur lang in de Jaarbeurs gebleven en daarna was ik doodop van alle prikkels, maar een heerlijk gezinsuitje was het zeker weer. We kunnen niet wachten tot het televisieprogramma weer op de buis komt, voor nog meer Lego bouwinspiratie.

Ben jij al eens naar Lego World geweest?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.