Keek op mijn Week: midweekje Center Parcs De Eemhof

Even een weekje offline. Daar was ik aan toe. Hoewel, offline? Niet bloggen, wel op social media en vooral veel vogeltjes kijken en andere dingen doen. Mijn ouders waren deze week 45 jaar getrouwd en omdat ze zo’n grote steun voor me zijn geweest, zeker het afgelopen jaar, trakteerde ik ze als cadeau op een midweekje Center Parcs. Waren ook mijn dochters en ik wel aan toe, dus wij gingen ook mee, haha.

lekker koken
Lekker koken voor jezelf <3

Weekend: spullen verzamelen

De kinderen gingen zaterdag weer naar hun vader en ik heb rustig het huis opgeruimd en spullen voor onze vakantie verzameld. Dat is toch het fijne van co-ouderschap dat je op je gemak kunt inpakken voor je vakantie. Nog een paar werkdingen gedaan. Stofzuiger er doorheen. Wassen wegdraaien. Je kent het wel. Verder rustig aan gedaan, want ik had weer veel pijn en andere klachten. Stukje wandelen, serietjes kijken. Een lekker gerechtje uitkiezen om voor mezelf te koken. Het was allemaal niet heel spectaculair. Op Clubhouse hoorde ik al dat we bekenden van school tegen zouden komen op het vakantiepark, grappig is dat!

taart avonturen cottage
Lekker taartje eten in ons versierde huisje.

Op naar De Eemhof!

Maandag de laatste spullen verzameld en naar de auto gesjouwd. Laatste werkdingen de puntjes op de i en natuurlijk stond er tijdens de hele meivakantie al een afwezigheidsalert aan in mijn mailbox. Snel nog even naar het toilet en daarna de kinderen ophalen. Die hadden samen met papa een taart gebakken en ik mocht proeven. Jummie! De combi taart en op vakantie was genoeg om ze door de kamer te laten stuiteren van plezier. Snel een laatste knuffel voor papa en we waren klaar voor vertrek.

klimmen in de avonturencottage

Ik had een avonturencottage gehuurd en die laten versieren met slingers, dat kun je er namelijk bij boeken. Ideaal. Mijn ouders waren nog nooit naar Center Parcs geweest, dus dan maak je er ook wat van. Helaas bleek het huisje (net verbouwd) niet helemaal in orde, maar we kregen wat leuke dingetjes ter compensatie. Zal later nog een aparte review schrijven, bij andere vakantieparken liggen er bijvoorbeeld standaard zeepjes en shampoo in de badkamer en in onze Premium Cottage was dat niet inbegrepen. Gezien het bedrag dat ik heb betaald, baalde ik van dingen als: lekkende radiatorslang, stopcontacten niet aangesloten op het stroomnet… Kleine puntjes werden gelukkig na melding wel snel hersteld, maar ja de vloer openbreken tijdens je verblijf gaat natuurlijk niet. We kregen extra handdoekenpakketten voor op de vloer en dat volstond gelukkig. Ze boden ons overigens wel een andere cottage aan, maar ik had niet voor niets zo’n avonturencottage geboekt…

versierd huisje center parcs

Afijn, het huisje was verder heel erg leuk! Een geheime spreekbuis om enge geluidjes door te fluisteren, een glijbaan in de tuin, prachtig vrije ligging met geweldig mooi uitzicht, dichtbij de winkels en restaurants, leuke kruipdoorgang in de kinderkamers, sprookjesachtige inrichting. Sowieso is De Eemhof één van de grotere parken van Center Parcs met op het park zelf heel veel leuke faciliteiten ook voor grotere kinderen. Mijn kinderen (en ik) waren dolblij dat we weer eens in bad konden, en in de parkwinkel heb ik dan ook badbruisballen gekocht. Yay!

 

Het was echt een feestweek, ondanks het koude natte weer. “Oh mama, bossen! Ik vind deze vakantie nu al leuk!” riep mijn jongste uit toen we het park opreden. We begonnen in ieder geval met taart en een vrolijke opa en oma aan onze vakantie. Heerlijk!

glijbaan
Zelf ook nog even van de glijbaan.

Lekker shoppen met korting

Dinsdag liep ik met mijn jongste samen naar de receptie en begon het op de terugweg te regenen. Mijn meisje vroeg of we niet even konden winkelen nu we toch een beetje droog wilden blijven. Nou, dat was super. Wat een uitgebreide giftshop. We keken onze ogen uit (zij bij het speelgoed, ik bij de kleding) en er bleek nog een tijdelijke outlet naast te zijn. Daar vond ik allemaal spijkerbroeken in kindermaten voor 12 euro! Precies wat er nodig was en uiteraard nog meer leuke kleding gekocht. Voor mezelf shopte ik een comfortabel sweatjurkje.

spelletje
Tijd voor een spelletje!

Verder deden we spelletjes, wandelden we over het park, werd er met takken en zand een ‘valkuil’ gemaakt waar ik dan in moest trappen, hebben de meisjes plezier gehad op de skeelers en konden we vanuit ons huisje perfect vogels spotten. Ik zag zelfs een bonte specht, hoe tof is dat! Opa en mijn oudste hebben nog een eekhoorntje gespot.

eemhof kids safari
Autootje rijden met de kids safari.

Kids safari

Woensdag huurden we met onze compensatievoucher een autootje van de Kids Safari. Mijn jongste wilde dit heel graag doen: zelf auto rijden! De oudste kroop er een deel van de rit naast en opa mocht de noodstop bedienen. Wat vond ze het stoer om zelf gas te geven en te sturen. Zo maakten wij ook meteen een leuke wandeling door het park. Uiteraard werden er in het huisje weer de nodige spelletjes gespeeld tijdens de regenbuien. Omdat opa en oma mee waren, kon ik elke dag rustig mijn middagdutje doen om bij te komen. ’s Avonds lekker patatjes gehaald om in het huisje op te eten en voor het toetje wandelden we nog even terug: een softijsje eten in de zon.

klimrek

High Adventure Experience

Donderdag mocht de oudste samen met opa de High Adventure Experience doen. (Wederom van de compensatievouchers, toch leuk!) Aangelijnd aan een staalkabel hoog boven de grond een klimparcours volgen. Zelf durfde ik niet, maar opa wilde gelukkig met haar mee. Ze haalde de lengtegrens wel, maar hoe groter je bent hoe makkelijker je overal bij kunt. Mijn dametje was net even te kort voor sommige stukjes. Uiteindelijk heeft ze bijna het hele parcours volbracht! Ik ben zo trots op haar. Het laatste stuk was toch net even te lastig en spannend, dus we hebben een rescue missie in gang gezet. De medewerkers op het klimpark voeren deze niet heel vaak uit, dus ook voor hen een goede oefening. Ze mocht kiezen of ze met de expert het parcours wilde afmaken of wilde afdalen naar de grond via een touw. Ze koos het laatste, wat veel mensen niet durven zo hoorden we. Via een speciale katrol moest ze toch van het platform afstappen en zo werd ze naar beneden getakeld waar een andere medewerker haar opving. Weer een stoer verhaal rijker!

high adventure experience
Zo stoer dit: een hoogteparcours afleggen samen met opa.

Kleine zus waren we nog even kwijt. Samen met opa speurde ik diverse speeltuinen en de kinderboerderij af. Net toen ik de receptie had geappt met een foto en of ze ergens gezien was, kwam ze weer aangelopen… Overigens is dat dus wel heel fijn: via de app van Center Parcs kun je appen met de parkreceptie en dus direct je foto doorsturen als er iets aan de hand is. En ze bellen je dan ook direct om te kijken hoe ze kunnen helpen. In ieder geval was het een dag met de nodige spanning en avontuur.

 

Weer naar huis

Vrijdag keerden we weer huiswaarts. Ik twijfelde nog even om de tulpenroute te rijden met de meisjes of te shoppen in Bataviastad, maar die wilden het liefst gewoon naar huis dus dat hebben we gedaan. Overigens lagen vlakbij het vakantiepark al wat prachtige tulpenvelden die we goed konden zien vanuit de auto. Thuis uitladen, wassen draaien, boodschappen halen en opruimen… en natuurlijk ’s avonds op de bank voor The Voice Kids.

skeeleren
Lekker de skeelers mee op vakantie: goede paadjes hiervoor!

Geslaagde meivakantie, we kunnen niet wachten om weer wat tripjes samen te maken. Misschien ooit ook wel weer naar De Eemhof als daar het zwembad weer open is, maar eerst heb ik nog wat Landal- en Roompotparken gepland en twijfel ik nog over de aanschaf van een hotelkaart.

Hoe was jouw meivakantie?

Lees ook:

Ecostoof review: de theemuts die je eten gasloos gaart

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge

Leuk! Logeren bij Bunk Hotels in Amsterdam

Bespaartips waar je blij van wordt!

Radiator ventilator, wat gaat dit besparen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.