Keek op mijn Week: moeder-dochter uitje naar de teststraat, kapper en weer longpijn

Hoe was jouw week? De mijne was best aardig, behalve dan de intense pijn aan mijn long en op mijn rug die weer terug is. Het is zoals het is. Verder leuke zakelijke calls gehad, gezelligheid gevonden op Clubhouse, een gewonnen prijs opgehaald en verjaardagsvoorbereidingen getroffen.

bestelling
Bestellingen weer binnen. Onder andere een oplaadsnoertje voor de iphone en uitdeelbare stroopwafels per stuk verpakt.

Marathon Covert Affairs

Zaterdag in de ochtend lekker rustig opgestart met mijn meisjes. We hadden poffertjes als ontbijt, heerlijk! Daarna kwam hun vader op de koffie en vertrokken ze weer. Ik had nu de dag voor mezelf. Maar afgezien van wat kleine huishoudelijke dingetjes kwam er niet echt iets van mijn plannen. Ik was moe. Heel moe. En heb dus bijna de hele zaterdag op de bank gehangen en gelegen voor een marathon Covert Affairs. Kreeg nog een appje dat mijn dochter verhoging had en veel moest hoesten. ’s Avonds een pizza besteld omdat ik te moe was om te koken. En ondertussen genieten van mijn serie…

cadeautjes
Kleine zus was zo lief om alle cadeautjes in te pakken nu ze even alleen bij mama was.

Naar de teststraat

Zondag werd ik hoestend wakker en voelde ik me nog steeds heel erg moe. Ik bleek verhoging te hebben en hoorde dat dochterlief met haar temperatuur richting koorts ging. En net als ik flink aan het hoesten was, waarbij ze ook een loopneus had. Blijkbaar toch iets besmettelijks onder de leden, dus gevraagd of ze bij mij in quarantaine kon om haar vader en zus te beschermen. Toen kwam het moment dat ik eigenlijk liever niet had meegemaakt: dat je voor je kind een afspraak moet maken voor een coronatest. Ik HAAT die testen, voelt afschuwelijk. Maar nu toch verstandiger om bij ons allebei een stokje in de giechel te laten porren. Blegh. We waren tenslotte druk met verjaardagsvoorbereidingen, ik wilde naar de kapper, naar de fysio… en wat te denken van de klas van mijn dochter?

Na lang in de wacht staan, vroeg ik of er speciale kindertesten mogelijk waren. Ja, maar dan moest ik een ander nummer bellen. Waar ik ook weer 20 minuten in de wacht stond. Om er achter te komen dat de kindertesten niet gedaan worden in de regio Hollands Midden. En dat ik daar blij mee moest zijn, want 20 minuten op een spons kauwen is veel vervelender dan een stokje erin en eruit en klaar. Tja, daar hadden ze een punt.

Mijn dochter had er gelukkig wel een soort zin in, dit uitstapje samen. “Mam, als we dapper zijn, mogen we dan een hamburger van de McDonalds?” Goed plan. Ik was het er mee eens dat we zo’n beloning dan zeker wel verdiend zouden hebben. Ze liet keurig haar paspoort zien bij de ingang en het viel mij op dat er in tegenstelling tot eerdere testen nu giga veel kindertjes in de rij stonden… Triest dat het nodig is, goed dat het gebeurt. Moet wel zeggen dat dit ook in mijn voordeel was: de test was weer nasty, maar ik heb wel vervelendere gehad. Deze mensen wisten duidelijk wat liever te zijn voor hun patiënten. Alles werd ook aan mijn dochter goed uitgelegd, eerst in de keel, daarna je wenkbrauwen optrekken zodat je neus goed open staat… Ze hield zich stoer en kreeg van mij een dikke knuffel toen het klaar was. Van de GGD kreeg ze een speciaal dapperheidsdiploma uitgereikt. Mooi dat ze dit doen en heel dik verdiend!

dapperheidsdiploma
Dik verdiend dit dapperheidsdiploma. Die testen zijn afschuwelijk.

Wachten op de uitslag

Maandag wachtten we samen in spanning op de uitslag. Mijn dochter mocht lekker uitslapen, want dat had ze even nodig. Rond half 10 had ik een mailtje dat de uitslag bekend was, gelukkig negatief! Voor dochterlief hebben we geen DigiD app en moesten we gebeld worden. Dat duurde best heel lang. Gelukkig vermaakte ze zich met wat spelletjes en werkte de schoolinlog voor Squla nog. Ook heeft ze alle verjaarscadeautjes voor haar zus keurig ingepakt, de topper. Nét toen ik het echt niet meer trok en een dutje moest doen, ging de telefoon. Gelukkig was ook haar testuitslag negatief en mocht ze weer naar school. Daar was ze blij om. “Ik wil nu naar papa en mijn zus!” Ze stuiterde het huis door terwijl ik compleet was ingestort, haha. Uiteindelijk hoorde ik haar zelf papa bellen om het goede nieuws te vertellen en kon hij haar op komen halen. Was fijn even saampjes, maar rust is ook wat waard wanneer je niet zo fit bent. ’s Middags nog wat leuke zakelijke calls afgehandeld toen ik er weer even tegen kon.

samen
Samen in quarantaine, best gezellig.

Kapper en prijs ophalen

Dinsdag startte ik bij de fysiotherapeut. Ik voelde me nog niet heel fit, maar heb toch de fout gemaakt om op de loopband 6 kilometer per uur in te stellen. Dacht dat kan wel weer, want vorige week kon ik nog hardlopen. Maar dit was – voor de zoveelste keer – een slecht plan van mijzelf. Na afloop mailde de fysio mij de link naar het webinar van het Longfonds hierover, omdat ze daarin mijn klachten zo goed herkende. Wat blijkt nu? Covid19 kan je onwillekeurig zenuwstelstel (je interne thermostaat) volledig ontregelen en dat is bij mij dus aan de hand. Het werd zo goed uitgelegd… Het deed mij best veel om het zo te horen, de tranen rolden over mijn wangen en ik heb het webinar dus ook in stukjes gekeken.

’s Middags had ik een afspraak bij de kapper. Yes! Vlak daarvoor ben ik nog even snel op de koffie geweest bij Eigenwijze Evenementen. Bij deze eventorganisatie had ik een cadeaubon voor de kapper gewonnen. Erg prettig, dat scheelt weer! Leuk om even kennis te maken en te horen welke events zij organiseren en hoe het gaat nu offline evenementen niet mogelijk zijn. Daarna uitpuffen in de stoel bij de kapper. Heerlijk… Even mijn haar laten bijpunten en alle kleuren er weer mooi in. Momentje voor mezelf, lekker ontspannen en uitpuffen van alle druktes. Ik zit er altijd wel even omdat ik nogal veel haar heb. Einde middag verliet ik weer met een prachtige coupe Hairstyling Alice. Genieten dat dit weer kan, wat een luxe!

eigenwijze evenementen
Joepie! Ik had een kappersbon gewonnen via Eigenwijze Evenementen. Even op de koffie dus voor een korte kennismaking, wat een leuk bedrijf!

Studiedag

Woensdag hadden de meisjes vrij vanwege een studiedag. Ze werden daarom rond koffietijd gebracht zodat we even konden bijkletsen met elkaar. Verder hebben ze heerlijk geknutseld en met de lego gespeeld. Lunchtijd nam ik mijn rustmomentje zodat we Star Wars af konden kijken. Wat er eigenlijk op neerkwam dat 1 dochter meer interesse had in haar telefoon, de ander ondertussen rommelde en mama er een beetje te moe voor was dus vielen de ogen dicht, hahaha. Daarna dus toch maar even mijn bed weer ingedoken, erg veel last weer van mijn long, pijn op de rug etcetera. Het ging niet echt beter qua gezondheid, dus Thuisbezorgd maar weer ingeschakeld omdat ik de energie niet had om te koken. Kids vonden dat helemaal niet erg.

kapper geweest
Blij! Mijn haar zit weer mooi en dan voel je je toch een stuk fijner.

Naar het luchtwegen spreekuur

Donderdag daarom toch maar weer de huisarts gebeld. Met de negatieve testuitslag kon ik gelukkig ’s middags terecht op het speciale luchtwegenspreekuur van de arts in opleiding. Dat wil zeggen dat ze net zo ingepakt zijn als op de coronapoli waar ik vorig jaar naartoe mocht. Het was nog geen longontsteking, maar ze hoorde wel een ruis op mijn long en gezien mijn gezondheid kreeg ik daarom antibiotica. Erg fijn, hopelijk gaat dat snel weer de goede kant op!

 

Blogtalk!

Vrijdag was Blogtalk dag op Clubhouse. Samen met onder ander Marieke en Lodi weer lekker de diepte in gegaan. Verder deze week leuke nieuwe connecties gemaakt bij de Qonnectors, gespard over ‘seksuele intimidatie op de werkvloer’ en de diepte in gegaan over onder andere ‘nichen of niet nichen’. Komende dinsdagmiddag ben ik bij cabaretier Arjan te gast in de ‘A-social Talk’ over social media. Dat even voor de mensen zonder Clubhouse: het gaat overal en nergens over en is voor mij vooral zakelijk gezien heel interessant. Zowel qua samenwerkingen voor de blog, interessante onderwerpen om over te schrijven, om nieuwe kennis op te doen en om mooie contacten op te doen. Ik heb al diverse mensen telefonisch gesproken naar aanleiding van een kennismaking op dit platform. Verder miste ik de gezelligheidsfactor en die vind ik hier ook, je kunt zomaar slap ouwehoeren over niks tot diep in de nacht met mensen die je niet kent.

Met dochterlief deed ik uit school een potje Da Vinci code. Had lekker even plat gelegen voor ik de kinderen moest halen, dus had daar energie voor. Verder mijn moeders overheerlijke spaghetti recept weer in de praktijk gebracht en ’s avonds met z’n drietjes The Voice gekeken. Ondertussen nam ik ook deel aan het panel van de Qonnectors op Clubhouse en heeft het complete podium vlak voor bedtijd Happy Birthday voor mijn oudste dochter gezongen. Daarna kreeg ze van een rapper nog een speciale verjaardag serenade in het Surinaams. Erg tof! Ze zat te glunderen op de bank en werd er helemaal verlegen van.

Dit weekend gaan we haar 10e verjaardag vieren en alle kinderen uit haar klas zijn uitgenodigd in de tuin voor een Among Us cupcake en wat drinken. Ik hoop op veel gezelligheid, dat gun ik haar zo. Heb jij leuke weekendplannen?

Lees ook:

Handig! Draadloos stofzuigen en dweilen met Leifheit

Wandelen met kinderen: de Avonturenroute in Reeuwijk

15 redenen waarom ik Zwitsal gebruik!

Dobbelspelletjes Qwixx en Clever

Schoonmaaktip: het Duplobad

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Ik hoop dat jullie een heerlijk verjaardagsfeestje hebben gehad! En wat zit je haar leuk! Ik heb ‘helaas’ Android anders had ik graag willen aanhaken met Clubhouse. Hopelijk voel je je snel weer beter.

    1. Marguerita zegt:

      Dankjewel Claire, ze heeft enorm genoten van haar dag! Gelukkig droog gebleven, dat hielp mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.