Keek op mijn Week: wandelen, clubhousen, werken aan mijn boek en vakantie

Oh, wat geniet ik toch van Clubhouse! Het blijkt echt alles wat ik op andere sociale media zo mis. Je kunt er ongegeneerd over zakelijke dingen spreken met ander professionals, maar net zo goed moppen tappen en met elkaar lachen onder het genot van een drankje. De diepgang in gesprekken is prachtig. Ik baal alleen wel… er blijkt iemand speciaal voor mij een serenade te hebben gezongen in één van mijn vaste rooms en ik was op dat moment net even niet online…

tekening
Mooie tekening gekregen van mijn meisje.

Haren vlechten

Zaterdag ontspannen wakker worden met de kinderen en daarna zorgen dat iedereen tijdig was gedoucht. Ik zat ondertussen lekker met Clubhouse aan op de bank. Als spreker in een kamer waar Ali B aan het woord was. Mijn dochter kroop naast me. “Mama! Je zit gewoon met Ali B! Je kan gewoon nu tegen hem zeggen dat we hem in The Voice hebben gezien!” Yes, had ik kunnen doen, maar kon op dat moment even niet op zo’n manier inbreken in het gesprek. Toch was mijn meisje al diep onder de indruk. Ik ook, maar dan van de ondernemerslessen die langskwamen in het gesprek. De ‘turning points’ waarom je een bepaalde kant op bent gegaan in je leven.

Afijn, naast alle businesstalk mocht mama gewoon een keertje haren vlechten. Iets wat ze doordeweeks nooit willen. De dames mochten deze dag hun nieuwe neefje bewonderen en zo’n pasgeboren kindje welkom heten op de wereld is toch een speciaal moment. Dan wil je dus netjes voor de dag komen. Ik vlocht meteen ook mijn eigen haar maar eens. Met hun papa even kort de overdracht gedaan en koffie gedronken. Daarna deed ik mijn oortjes in met Clubhouse aan, en maakte ik een korte wandeling. Het was prachtig weer!

pantoffels
Mijn nieuwe pantoffels van Hunkemöller zijn binnen <3

De eerste Bodegraafse room op Clubhouse

Zondag relaxdag. Als ondernemer moet je niet alleen keihard gas kunnen geven, maar ook keihard kunnen ontspannen. Dus deed ik lekker een paar afleveringen Covert Affairs vanuit mijn bed. Tussendoor even op pauze, eitje met tomaat bakken, en terug er in met ontbijt. Uitgebreid gedoucht, wasjes gedraaid en weggevouwen en weer een fijne wandeling gemaakt en in de zon gezeten. Je raadt het al: met Clubhouse op de achtergrond. Ik raakte verwikkeld in allerlei mooie gesprekken. Toch fijn als je alleen thuis bent. De laptop liet ik dan ook uit.

Na het eten bracht ik nog wat geleende spullen terug naar mijn ouders, waar ik gezellig een kopje thee heb gedronken. Voor de avondklok was ik weer thuis (bizar dat de rechterlijke macht door de uitvoerende macht buiten spel werd gezet, ik heb het toch echt anders uitgelegd gekregen op school vroeger…) en daarna verder Clubhousen. De eerste Bodegraven-Reeuwijk-Driebruggen kamer werd gehost door Rebonieuws, waarin we meteen ook wat duiding kregen over de nare nieuwtjes waarmee ons dorp het journaal heeft gehaald. Zag dat Bart en Danny deze voortaan elke zondagavond hosten, ben benieuwd welke plaatsgenoten we er nog meer zullen spreken.

wandelen
Mooi Nederland!

Identiteit versus imago

Maandag was een inspirerende dag. Ik kreeg revalidatie hulp en heb een mooie wandelroute van zo’n 3 kilometer kunnen lopen. Daarna wel last van mijn long weer, maar het ging goed. Zulk mooi weer! Ik probeer echt mijn conditie weer op te bouwen, maar had wel een uurtje bedrust (met Synctuition) nodig om bij te komen.

Daarna heerlijk gewerkt en een zeer inspirerend telefoongesprek gevoerd met een Clubhouse kennis over het verschil tussen identiteit en imago. Dat mensen naar aanleiding van de verhalen op mijn blog een heel ander beeld van mij zullen hebben dan de vakvrouw die ik ben. Dat klopt. Maar dat heeft ook te maken met de doelgroep van de blog, ik probeer hier een beetje toe te schrijven naar ‘Hannah uit de Luizenmoeder’ en niet naar de ondernemer die met een paar handige marketingcommunicatie en PR tactieken zijn bedrijf beter in de kijker speelt. Daarom schrijf ik nu ook een boek, omdat het anders teveel ‘achter de schermen inside information’ blijft. Dat ik nu vooral met mijn blog verdien, is een keuze omdat ik dit heel goed kan combineren met het moederschap. Als ze naar de middelbare school gaan, is er meer tijd voor het uithangen van de business babe. Ondernemen is vooruitzien en geduld hebben tenslotte. In ieder geval: ontzettend leuk dat ik een offerte mag maken voor het uitstippelen van een ommezwaai in de huidige marketingcommunicatie strategie.

business spirit
Business spirit getekend.

Coach call

Dinsdag werd ik al vroeg gebeld dat de fysiotherapie werd gecanceld. Zelf bewegen dus. Merk wel aan mijn longen dat het hooikoorts seizoen weer is gestart en dat ik me minder sterk voel als een week geleden: die long blijft nu toch een zwakke plek dus een klein stukje wandelen is al genoeg om m te laten branden. Maar goed, geen fysio dus een korte lunchwandeling gemaakt want het is prachtig weer! Verder wat inspirerende gesprekken gehad, waaronder mijn laatste coach call uit het NL Leert Door traject. Heel fijn gesprek met coach Manon weer en een recap gemaakt van de belangrijkste doelen en focus op de dingen waar ik mee bezig ben. En tussendoor uiteraard aan mijn boek en mijn blog gewerkt.

afspraak kapper

Zon = ijs

Woensdag kwamen mijn meisjes weer thuis! Even gezellig koffie met de overdracht, daarna moest ik nog even aan het werk. Maar het was een stralende dag, dus na de lunch maakte ik even tijd voor ze. Lekker een wandeling naar oma gemaakt in de stralende zon. Gewoon mijn zonnebril op hè, voelt goed. We hebben dan ook heerlijk in de tuin gezeten.

Daarna was het tijd voor een ijsje. Voor de ijssalon stond een mega rij, dus mijn dochter adviseerde me om dan maar een softijsje bij de nieuwe snackbar ernaast te halen. Goed plan. Op het dorpsplein was het aardig druk, maar we vonden nog plek op een bankje in de zon. Zomer! Vakantie! Ha! Snel nog even de groentenboer ingedoken en op de terugweg vond ik naast de speeltuin nog een bankje in de zon. De kinderen konden dus lekker spelen, terwijl een voorbijganger aan mij vroeg of ik me wel goed had ingesmeerd ?. Eenmaal thuis besloot de jongste om een echte zomeroutfit en teenslippers uit de kast te halen. Vrolijke vibes dankzij dit lekkere weer.

Na het avondeten deden we via OneFit nog een lesje Zumba. Althans, ik deed de les, mijn dochters

Oh en very nice: ik doe regelmatig mee in het panel van de Qonnectors op Clubhouse om mensen te koppelen naar aanleiding van een hulpvraag. Ik heb een enorm netwerk, dus kan geregeld leuke linkjes leggen van mensen die een leuke samenwerking met elkaar aan zouden kunnen gaan. Vanavond kreeg ik van de hosts als dankjewel een serenade: ze zongen met z’n allen een liedje (die van Marco Borsato met mijn naam zeg maar) voor mij in de bomvolle kamer. Erg leuk! Voor alle (ouders van) jonge starters die dit lezen: bij Talpa en Rumag zijn ze heel hard op zoek naar medewerkers die net van school komen. En dat zijn dus een beetje de dingen die daar worden besproken.

qonnectors

Blogtalk!

Donderdag was de Blogtalk! met co-host Marieke op Clubhouse. Heel inspirerend weer, na affiliates en framing hadden we nu het onderwerp “wat deel je wel en wat deel je niet”. We kregen mooie vragen van luisteraars om te bespreken en na afloop wederom leuke berichtjes van ‘dankjewel voor het delen’ ontvangen. Leuk om elkaar op deze manier verder te helpen en verschillende visies te horen.

tekeningen maken

Verder hebben mijn kinderen prachtige tekeningen gemaakt om mijn thuiskantoor op te fleuren. Die hebben we samen opgehangen bij mijn werkplek. Ook mijn eigen tekening hangt er tussen. In de pilot intuïtief ondernemen van Annie Massop heb ik naar aanleiding van een meditatie mijn ‘business gids’ getekend, een bizon. Leuk om te doen, intuïtief tekenen.

’s Avonds hebben we even de Disney+ update gedaan nu alles Star erbij staat in de keuzelijst. Ik weet dat deze films op meer streamingdiensten staan, maar heb met mijn dochters film nummero 1 uit de Star Wars reeks aangezet. Het werd voor de meisjes iets te laat om hem helemaal af te zien, maar ze vonden Jar Jar Binks heel erg grappig. Toch een stukje cultuur en klassiekers dat ik graag aan de dames mee wil geven.

ijsje eten
Op het terras mocht je m niet opeten, maar op het bankje van de gemeente gelukkig wel. Lekker in de zon.

Ontbijt op bed

Vrijdag deed ik wat rustiger aan. Mijn dochter was namelijk zo lief om me ontbijt op bed te brengen. Hoe lief! Ik keek dus eerst maar even een serietje terwijl ik mijn mail en social media bijwerkte. Daarna uiteraard wel aan het werk, maar niet te lang want het was prachtig weer en ik wilde nog een stuk wandelen met mijn dochters. De oudste haakte al snel af, maar de jongste had haar spacescooter mee en wilde wel mee lama’s kijken. Was fris buiten, maar een strak blauwe lucht. Heerlijk!

ontbijtje op bed

Daarna nog weer even aan de bak uiteraard. Met mijn dochters afgesproken dat we vandaag eens lekker gebruik zouden maken van Thuisbezorgd. We keken naar wat we eens voor nieuws konden uitproberen en kozen voor de Griek. De levertijd bleek extreem lang (1,5 uur gewacht op de bestelling) omdat deze uit een andere woonplaats bleek te zijn, maar het was zeer de moeite waard. De kinderen waren enthousiast over het eten (kindermenuutjes) en ik zelf ook (gyros). Ondertussen keken we het Jeugdjournaal, First Dates en natuurlijk The Voice. Tijdens die laatste plugde ik mijn oortjes nog even in om ondertussen een bijdrage te leveren aan de Qonnectors op Clubhouse.

wandelen

Dit weekend mogen ze in de woonkamer logeren, dat was een grote wens dus ik ga met matrassen slepen. Dan zit de vakantie er alweer bijna op. Heb jij een leuke voorjaarsvakantie gehad?

Lees ook:

Tips voor het kopen van een hoverboard

Hoe ik 3cm strakker werd in een half uur

Snel onderweg met de Osprey Transporter 40L

Rode Hond bij mijn gevaccineerde kind

Just Dance 2023, met oa K3

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.