Snel onderweg met de Osprey Transporter 40L

De oranje rolkoffer van Osprey die ik sinds 2019 volop gebruik, is je vast niet ontgaan. Echt een eyecatcher en bij elke roomtour op youtube zie je hem voorbij komen. Een heel fijne trolley die weinig herrie maakt als je met je bagage van het ene punt naar het andere loopt. Osprey heeft de Transporter nu een update gegeven en ik ontving hem voor een review in sjiek Venturi Blue!

osprey rolling transporter 40l review

In dit artikel lees je alles over de veranderingen en maak ik een vergelijking met het oude model, dat er na jaren intensief gebruik nog altijd heel goed uitziet. Een duurzaam product dat heel lang mee gaat, ook als je vaak onderweg bent voor je werk of naar je LAT-relatie. Op jouw Osprey Rolling Transporter krijg je levenslange garantie: defectenworden kosteloos gerepareerd, ze noemen dit All Mighty Guarantee.

De venturi blue kleur vind ik erg mooi, daarnaast is de wheeled duffel ook duidelijk gemaakt van waterafstotend materiaal. Dit is overigens allemaal gemaakt met zo min mogelijk impact op het milieu: gerecycled, gekleurd met een veilig chemisch proces, hoge kwaliteit stof, PFAS vrij en met goed werkgeverschap voor mensen (in Vietnam) die werken in het productieproces.

osprey rolling transporter 40l review
Dochterlief poseert even met haar matchende broek en mooie handgemaakte Lazamani slippertjes. Ook over een schelpenweggetje of door de sneeuw trek je deze rolkoffer moeiteloos met je mee, zelfs als je een tiener bent.

Het hoge chassis zorgt ervoor dat je heel makkelijk deze rolkoffer stuurt en trekt, hoeveel bagage je er ook instopt. Bij deze nieuwe variant zijn de wieltjes glad, waar de oude meer profiel hadden. Het logo van de vogel is gebleven, maar de teksten op het handvat en chassis zijn bij het nieuwe model verdwenen.

osprey rolling transporter 40l review

De inhoud van de rolkoffer is nog steeds 40 liter, waarbij ik graag mijn bril en opladers in het bovenste vak bewaar en achter de rits aan de binnenkant meestal sokken en ondergoed stop. Het vakje voor je visitekaartje met adresgegevens, heb ik inmiddels ook bij de nieuwe Transporter in gebruik. Veel reizigers gebruiken graag Osprey producten, dus mocht er iemand met precies dezelfde rolkoffer in de bus, trein of het vliegtuig zitten weet ik direct welke van mij is.

osprey rolling transporter 40l review

De anti-diefstal riempjes zijn verdwenen in de nieuwe versie helaas, dat vond ik een fijne extra barrière die voorkomt dat anderen snel je koffer kunnen openen. Je ziet dat ook het handige extra handvat aan de onderzijde niet op de nieuwe Transporter zit, maar dat het plastic handvat wel is gebleven.

osprey rolling transporter 40l review

Aan de binnenzijde zitten gelukkig ook hier weer de handige riempjes om je bagage op de plek te houden tijdens het reizen. Het uitschuifbare handvat bedien je zoals gebruikelijk door de knop in te drukken: hij schuift soepel in en uit.

Mijn toilettas staat eigenlijk altijd ingepakt klaar en met Osprey is het echt een kwestie van snel een paar dingen in de Transporter en ready to go! Boek, pyjama, ondergoed, sokken, toilettas, bril en één of 2 outfits: klaar. Er past wel meer in hoor, extra paar schoenen, slippers, badlaken en zwemspullen, of juist outfits voor mijzelf en één of twee dochters…

Je bent snel onderweg. Ook letterlijk trouwens want ik heb op verschillende reizen al met mijn Osprey rolkoffer over een perron of luchthaven gerend. En daarbij wint deze Transporter het echt van enkele andere exemplaren in mijn bezit: zowel qua flexibel manouvreren als qua inpakruimte. Ik ben fan! Mijn dochters ook trouwens. Je ziet hem niet voor niets zo vaak in beeld voorbij komen op de blog, haha. 

osprey rolling transporter 40l review

De Osprey Rolling Transporter 40L heeft een adviesprijs van 240 euro, zeker wanneer je veel on the road bent en hem intensief gebruikt de investering waard. Je ziet hoe perfect mijn inmiddels 4 jaar oude veelgebruikte oranje variant er nog uitziet, van deze blauwe verwacht ik eigenlijk hetzelfde. Nu nog een derde exemplaar in bijvoorbeeld de kleur ‘black’ of ’tan concrete’ dan zijn we compleet.

Kijk op de website van Osprey voor meer informatie, ook over hun rugzakken, duffels en kinderdragers.

Of lees onze andere reviews:

Heb jij een favoriet bagagemerk?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.