Keek op mijn Week: Engel, pannenkoeken, Almere, Blaricum en de bios uitgezet…

We moesten in het weekend eerst even bijkomen van onze vakantie. Daarna kwam het werk weer op stoom en waren er de dagelijkse dingen. Uiteraard gecombineerd met zomervakantie chill voor de kinderen, dus maakten we wat leuke uitstapjes deze week! Bizar einde van deze week: we zijn voor het eerst in ons leven de bioscoop uitgezet…

pannenkoekerie
Gezellig eten met opa en oma bij de Pannenkoekerie.

Engel screener en pannenkoekenrestaurant

Zaterdag sliepen we een beetje uit. Althans, vooral mijn jongste dochter die ik om half 10 toch maar wakker heb gemaakt. Ik had een afspraak staan in de schoonheidssalon en hun papa zou even komen oppassen, dus hup ontbijten en dames onder de douche! Vooraf wist ik niet precies hoe lang mijn afspraak zou duren en vanwege de vakantievermoeidheid leek het me beter de dames niet alleen te laten. Hun vader had ze bovendien erg gemist, dus dat kwam goed uit.

Ik kwam thuis met warme loempiaatjes van de markt en zag dat we mail hadden met de juiste inlogcode om de nieuwe bioscoopfilm Engel te bekijken. We kregen een ‘screener’ zodat je vanuit huis de film op je eigen tv kunt streamen en niet de deur uit hoeft. Heerlijk een filmpje gekeken dus. Fijne feelgood-kinderfilm.

Verder gingen de nodige vakantiewassen in de machine en waren we best moe. Boodschappen doen, kwam er dus niet van. Ik besloot daarom de vraag van mijn dochter te honoreren: eten bij de Pannenkoekerie. Mits er even een typeles werd gedaan en een boek werd gelezen door de dames. Als verrassing voor de meisjes nodigde ik opa en oma ook uit, een leuk dankjewel cadeautje voor de verfklus van ons toilet. (Dat er echt superstrak en hip uitziet nu, elke keer als ik ‘moet’ word ik er blij van!)

winkeltje

Terugval

Zondag had ik een terugval. Ik herkende het eerst niet, maar was erg moe. Keek een filmpje in bed en ben daarna gewoon weer in slaap gevallen. Probeerde wat dingen gedaan te krijgen qua huishouden, maar dat lukte allemaal niet. Toen begon de welbekende hoofdpijn op de neus en dacht ik “shit”… Die had ik al een tijd niet gehad, was vooral de longpijn bij overbelasting. Heb me er maar aan over gegeven en ben in de tuin onder de parasol verder gaan slapen. De kinderen vermaakten zich gelukkig zonder mij. Uiteindelijk trok het gelukkig weer weg en nadat ik de kinderen bij hun vader had gebracht, plofte ik op de bank voor een avondje series kijken. Ben begonnen aan American Gods.

leifheit
Er is weer een mooi perspakket bezorgd. Dit handige apparaatje van Leifheit ga ik uitproberen als het minder warm is…

Maandafsluiting en fysio

Maandag verzamelde ik alle bonnetjes en facturen voor de maandafsluiting. Alles ging weer netjes naar de boekhouder. Daarna in de auto voor mijn fysio afspraak, waar ik al iets meer kon bewegen tot het pijn deed. Zit verbetering in! Langzaam komt er toch steeds meer vooruitgang in. Andere ex-corona patiënten worden vooral begeleid op het gebied van de aanhoudende vermoeidheid en verdwenen conditie, ik ben met de pijnklachten aan de long een uitzondering. Conditie kunnen we niet eens bekijken, maar hopelijk kan ik daar binnenkort toch wat meer mee doen, net als krachttraining. Slappe hap dit, maar ben allang blij dat ik niet meer compleet in de lappenmand zit van mijn dagelijkse beslommeringen en de pijnklachten afnemen. Daarna eindelijk de after-vakantie-boodschappen gedaan: ik heb weer koffie in huis!

ijsje
Je kunt er deze week geen genoeg van krijgen: ijs!

Artikelen aanleveren

Dinsdag lekker productief met artikelen aanleveren en klaarzetten. Had ook nog wat leuke opdrachten voor een betaald linkje in een ouder artikel, dat scheelt toch dat je niet opnieuw iets hoeft te schrijven. Mijn kinderen werden al vroeg in de middag gebracht en hebben lekker samen gekeuveld terwijl ik achter de laptop zat. Ik probeerde een nieuw recept uit van een Jumbo kant-en-klaar pakket: de courgette-prei soep met appel. Vond deze erg lekker! Mijn ex die mee at vond dat ook net als onze jongste, de oudste vond het maar niks. Tja…

courgette soep

PIT Veiligheidsmuseum en park Almere

Woensdag stond er een dagje Almere op het programma. Eigenlijk heb ik erg veel werk liggen, maar dit weekend geen kinderen dus ik draai het maar even om. Een dagje op stap met de meisjes is ook leuk tenslotte, dan kan ik in het weekend werken. We gingen op de koffie bij opa en oma, waar mijn dames oma flink aan het werk zetten: ze hadden een volle tas met ‘gewonde’ knuffels meegenomen.

Opa ging met ons mee naar het PIT Veiligheidsmuseum in Almere, waar je van alles kunt zien over de Politie, Brandweer en Ambulance door de tijd heen. Leuk, want opa was jarenlang brandweerman en kon dus veel dingen vertellen aan zijn kleindochters. Ik had vrijkaarten ontvangen voor mijn blog en doe daar binnenkort ook een winactie mee. De skelters in het museum vonden de meisjes het allerleukst. Verder kun je er leuke foto’s maken en in de voertuigen kijken, maar ben je er best snel doorheen.

We kwamen zowaar bekenden tegen: vakantievriendjes van onze eenoudervakantie vorige week! Die tipten Stichting Aap even verderop in Almere, waar je gratis van een afstandje de apen kunt zien. Ik had niet bepaald wandelschoenen aan, dus het ‘rondje aap’ hebben wij niet gelopen. Wel zagen we apen vanaf het hek voor de (afgesloten) vlonder, hebben de dames door het doolhof gerend en lammetjes geaaid bij de schaapskooi. Er blijkt daar een enorm groot stadspark te zijn, met een mini-dierentuin erbij (waar je wel voor moet betalen, dus die hebben wij overgeslagen).
Voor alle museum of dierentuin bezoekjes moet je tegenwoordig online een tijdsslot reserveren om drukte te voorkomen, ook als je vrijkaarten of een museumjaarkaart hebt. Houd daar dus rekening mee!

Springrolls maken

Donderdag even rust. Behoorlijk warm buiten, dus ik vulde het badje enkeldiep, maar het was te warm en ons badje is niet echt schoon dus niemand ging er in behalve een paar rondjes pootje baden. De kinderen hebben lekker geknutseld met aquarelverf en armbandjes maken, verder hingen ze op de bank. Ik zat achter de laptop, hield siësta waarover ik een filmpje opnam voor de Rode Kruis campagne #leteenbeetjeopelkaar en deed een wasje. Einde van de middag moest ik naar de fysiotherapeut. De meisjes hadden van papa de sleutel gekregen, zodat ze daar Animal Crossing konden spelen. Het was te warm voor de speeltuin…

springrolls maken
Samen springrolls maken.

Mijn fysio oefeningen gingen goed, yay. Daarna zochten de meisjes en ik ieder een doos ijs uit bij de supermarkt. Wat een warmte… Ik had verder bedacht dat we springrolls gingen maken met een kant en klaar pakket van de Jumbo. Deze eet je rauw en een dagje zonder vlees is ook weleens goed. Mijn meiden vonden het ontzettend leuk om hierbij te helpen. Met z’n drietjes waren we een uur zoet in de keuken… alles snijden, wortel raspen, rijstvellen in het water dippen, de rolletjes vullen en oprollen… Daarna doken we achter een film The Lorax op Prime (erg leuk!) met ons fingerfood. Helaas vonden ze het helemaal niet lekker… Nou ja, ach we hebben in ieder geval iets nieuws geprobeerd en toch met elkaar iets gedaan.

de eendracht
Gezellig loungen bij Brasserie De Eendracht in Blaricum, vlak naast de hei.

Dagje Blaricum en de bios uitgezet

Vrijdag stond weer in het teken van lekker eropuit met de meisjes. We waren uitgenodigd bij restaurant De Eendracht in Blaricum, voorheen bekend als De Tafelberg maar sinds kort onderdeel van De Eendracht-keten. Wat een heerlijke plek! Bij ons binnen was het ruim 25 graden en in de tuin geen zuchtje wind en 10 graden warmer. Hier bij De Eendracht was het heerlijk toeven! Er komt nog een apart verslag van, maar we hadden een geweldig schaduwrijk huisje naast de glijbaan en de hei.

Er waaide een heerlijk zuchtje wind en er kwam een kudde schapen langsgelopen! Super, ik was eigenlijk van plan de naastgelegen schaapskooi nog te bezoeken maar dat was nu niet nodig. Lekker chillen met mijn puzzelboekje en de verse zelfgemaakte ijsthee van De Eendracht (GROTE AANRADER!). We genoten van een lunch en het uitzicht op de hei. Bovendien kwamen we ook hier bekenden tegen, waardoor het een gezellige middag werd. De meisjes zochten stokken, stenen en beukennootjes op de hei en klommen in een boom. Je kon ook het jeu de boules spel of beach tennis van De Eendracht gebruiken, maar daar vonden ze het te warm voor.

m&ms
M&M’s in alle kleuren tappen bij Pathé.

We sloten af met een bittergarnituur en besloten daarna met z’n allen naar de bioscoop te rijden. Kinderen blij, want bij Pathé Leidsche Rijn heb je een M&M vulstation. Bovendien draaide Trolls Wereldtoer, die we graag wilden zien. Hij staat helaas nog steeds op onze mustsee lijst, want we werden met alle aanwezigen uit de zaal gezet nadat we hadden geklaagd: bij niemand werkte de 3D-bril… en dat is natuurlijk een beetje raar. Pathé gaf aan dat er een error in de film zat en we dan de 2D versie mochten bekijken… maar ook dat lukte niet. Dus moest iedereen de zaal verlaten… We kregen als compensatie een vrijkaartje met consumptiebon voor een volgende keer. Daar zaten we dan met een enorme bak popcorn en teleurgestelde kinderen. Maar goed, hebben we ook eens meegemaakt hoe het is om de zaal uitgezet te worden. En dat zonder ons te misdragen! De kinderen zijn een stoer verhaal rijker denken we dan maar. Al blijft het toch jammer.

Wat was jouw gekste belevenis afgelopen week?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Erwin zegt:

  Heerlijk! (zo’n mooie wc) ?

 2. MarjonS zegt:

  Leuke uitstapjes. Wat vervelend, een bios film die niet werkt.
  Hier geen gekke beleving gehad afgelopen week. We waren t/m do in Zeeland. Daarna thuis caravan legen en vakantie was. Daarvoor was het eigenlijk te warm.

  1. Marguerita zegt:

   Rustig aan doen maar, die wasmachine draait laat in de avond ook wel als t wat koeler is. Lekker hoor vakantie in Zeeland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.