Keek op mijn Week: Jarige Jet, toilet metamorfose en op éénoudervakantie

Wat een gezellige week was dit! Ik hoop voor jou ook? Wij vierden de 8e verjaardag van de jongste. Een hele dame is het alweer! Daarna koffers pakken en zoveel mogelijk zaken afronden voor de blog, want de meisjes en ik gingen voor het eerst mee op een éénoudervakantie met Solo Amigos. Een aanrader voor andere single parents, dit concept.

8 jaar

Pokémontaart

Zaterdag begon feestelijk, want we hadden een jarige. Samen met grote zus haalde ik de cadeautjes toen ze wakker was. Daarna zingen op het grote bed. Wat voelde ze zich direct al jarig! Dat ze haar cadeaus zelf had uitgezocht, scheelde in de zenuwen. Sterker nog, omdat ze een dag eerder was teruggekomen van scoutingkamp was mevrouw compleet haar eigen verjaardag vergeten en had ze dus goed geslapen. Op youtube zette ik de nodige verjaarsliedjes aan en ze genoot. Haar verjaardagsoutfit liet ze trots aan haar zus zien. En oh ja, een mooi boek van Fantasia, een fluffy pen en een prachtige schoudertas voor het komende schooljaar…

Douchen, ontbijten en papa en opa en oma appten al of we al tijd hadden. Maar nee… er werden nog nageltjes gelakt achter de kaptafel en luchtjes op gespoten. We zijn een vrouwenhuishouden… Uiteindelijk kwamen we op de feestbestemming bij papa thuis waar de slingers al hingen en een geweldige Charrizard (uit Pokémon) taart op tafel pronkte. De jarige genoot van haar feestje en de cadeaus. Wat een gelukje, ze mocht al even Animal Crossing spelen en het ziet er heel schattig uit.

warrior non
In één weekendje gebingewatched: Warrior Nuns op Netflix. Toffe serie!

Vakantievoorbereidingen

Zondag verzamelde ik alvast de nodige vakantiespullen. Verder nog wat was gedraaid en vooral achter de laptop gezeten om zaken voor de blog te regelen, schrijven en klaarzetten. Het is razend druk qua aanvragen ineens en op vakantie kon ik natuurlijk weinig doen. Mensen vonden het ook een beetje gek dat ik de laptop mee had #workaholic . Maar ja, de maandafsluiting mensen… is me helaas niet gelukt om alle previews van juli tijdig in te dienen. Nou ja, die omzet schuift dan maar door naar augustus. Toch heb ik deze zondag een hoop werk verzet!

 

Vertrek naar De Bult

Maandag verstuurde ik nog wat facturen, zette ik wat puntjes op de i en pleegde nog wat belletjes. Ook ging de afwezigheidsassistent aan. Verder sjouwde ik de koffers en trolleys van zolder en met een muziekje aan voltooide ik als een wervelwind de inpakroutine. Pakt toch wel lekker rustig in zonder kinderen hoor, scheelt flink in de stress. Uiteindelijk vergat ik de verse fruitsalade – waarop ik mezelf had willen trakteren – compleet en kon ik deze na de vakantie weggooien. In de woonkamer stond een doos met verfspullen van Flexa en Alabastine klaar voor mijn vader, die zo lief was om ons toilet een metamorfose te geven in onze afwezigheid.

En voor dat soort dingen ga je dus op éénoudervakantie: de herkenbaarheid! Ik was niet de enige single mom wiens papa druk aan de klus was terwijl wij op vakantie waren. Vooraf had ik opmerkingen gekregen dat “éénoudervakanties gericht zijn op daten”. Nou als ervaren dater kan ik je zeggen: ECHT NIET! Iedereen wilde gewoon een fijne relaxte vakantie hebben met zijn of haar kinderen. Dus gezellig kletsen met de andere alleenstaande ouders ging wel over zaken als daten, maar ook over co-ouderschap, gewoon ouderschap in het algemeen, dingen die je hebt meegemaakt, de gekke corona periode, werk, muziek en de kinderen.

stapelbed
Met je nieuwe vriendinnen chillen in het stapelbed.

Reisorganisatie Solo Amigos had op Residence De Eese in De Bult enkele groepsaccomodaties gehuurd voor onze all inclusive éénoudervakantie. De Indonesische keukenploeg verrichte wonderen in de kleine keuken: voor de kinderen en volwassenen werd apart gekookt. Alles vers. Rekening houdend met dieetwensen. En lekker!

Verder heette Chantal van Solo Amigos ons hartelijk welkom en kregen we uitleg over wat we deze week konden verwachten. De week van mijn kinderen kon sowieso niet stuk, want we sliepen in ‘De Burcht’. Een huisje in de vorm van een kasteel, met voor de kinderen een bedstee en voor mij een kamer met hemelbed. Wij hadden zelfs een ‘eigen’ badkamer met z’n drietjes. Ik heb geen roomtour gefilmd dit keer, omdat er ook andere gezinnen in ons huisje sliepen en het woongedeelte en slaapgedeelte in aparte gebouwen waren.

residence de eese
In de rij voor het rondje dieren voeren met het animatieteam.

Zwembad en speeltuin

Dinsdag waren de eerste vriendschappen onder de kinderen al gesloten. Voor de volwassenen was er de optie tot een wandeltocht, maar ik had al flink met mensen zitten kwebbelen en voelde mijn long behoorlijk. Ibuprofen erin en ik heb een korte siësta gedaan. Daarna kroop ik even achter de laptop terwijl mijn kinderen om de beurt gingen opwarmen onder de douche. Ze hadden een duik genomen in het buitenzwembad, dat best heel koud was. Maar het kon, dus dan doe je dat, haha. Verder verkenden ze de speeltuin met leuke schommel, springkussen, een kabelbaan en verderop nog een draaimolen en luchtkasteel. Ook waren er op het park allerlei dieren. In de animatieruimte kon je bovendien airhockey spelen of poolen. De kinderen vermaakten zich prima met elkaar en dan heb je als ouders ook rust. Scheelt ook dat we met een groep waren waarvan alle kinderen zich netjes wisten te gedragen, complimenten voor de opvoedkunsten van de ouders dus hahaha. Dat liep echt heel gemoedelijk. Verder voelde ik mezelf heerlijk nuttig met mijn tekenpen, handcréme en oplossingen voor slijm in kinderharen… Iets met overgeorganiseerd zijn?  

Boottocht en schminken

Woensdag stond er een leuke boottocht in Giethoorn op het programma. Zelf had ik helaas zoveel longpijn, dat ik koos voor een siësta. Mijn jongste dochter had ook een rustmomentje voor zichzelf nodig en verder ging iedereen mee op de boot. De ouders van de vriendinnetjes van mijn oudste namen haar mee en zorgden ervoor dat ze het gezellig hadden. Solo Amigos zorgde ervoor dat ik even rustig achter de laptop kon werken, terwijl zij mijn dochter naar het animatieteam brachten. Daar werd namelijk geschminkt! Wat was ze mooi! Daarna mocht ze mee hout sprokkelen voor het kampvuur van die avond, wat natuurlijk ook heel leuk was. Even 1 op 1 aandacht vond ze heel fijn. ’s Avonds waren een paar papa’s zo gek om voor alle kinderen pannenkoeken te bakken. Wij kregen daarna een overheerlijke Indonesische maaltijd. Daarna met bier, wijn of gintonic bij het kampvuur waar gezongen werd.

Terrassenweer en watergevecht

Donderdag was het eindelijk wat warmer! Je kon een stuk gaan fietsen als je daar zin in had, maar de meerderheid wilde lekker op het terras hangen met een drankje en een goed gesprek. Solo Amigos had een flinke voorraad waterballonnen en waterpistolen mee en daarmee kwam er al snel een mooi watergevecht op gang. Ik heb zelf ook meegedaan en met mijn pistooltje rondgerend en kinderen natgespoten. De waterballonnen op mijn rug droogden daarna wel weer snel op in de warme zon. De kinderen wisselden verder de speeltuin en het zwembad af. En wij volwassenen hingen op de relaxte stoelen bij het restaurant rond. Een paar moeders zijn nog met een koelbox voor McFlurry’s door de McDrive gereden, dus bij het huisje genoten we met elkaar van een koele versnapering. In de avond was er een barbecue in hawaï thema waarbij iedereen gezellige bloemenslingers om had. De kinderen zaten aan een aparte tafel (scheelt een hoop) en mochten later nog marshmellows roosteren. Erg relaxt zo’n éénoudervakantie dus, want je hoeft niks maar je kunt van alles! En vooral hoef je niet zelf te koken, vermaken de kinderen zich met elkaar en heb je andere volwassenen om mee te praten. Want ook daar was herkenbaarheid: als je alleen met je kinderen in een vakantiehuisje gaat zitten, is dat keihard werken én heb je zelf niet echt contact met andere mensen (lees: stelletjes).

 

Mooi sjiek toilet!

Vrijdag vroeg op en alles inpakken en opruimen. De meeste ouders bleven nog even op het park, zodat de kinderen konden zwemmen. Deze dag was met ruim 30 graden loeiheet, dus zonde om direct naar huis te gaan. Lekker op het terras relaxen dus, terwijl de kinderen nog een verfrissende duik namen. Ik ben zelf lekker in mijn puzzelboekje gedoken en nadat we patatjes bij de snackbar hadden besteld, gingen we weer op huis aan.

Eenmaal thuis was ik ontzettend blij: wat is mijn toilet mooi geworden! Een klus waar ik al tijden tegenaan zat te hikken en alleen het vloertje in de grondverf zetten was me gelukt. Mijn vader heeft afgelopen week elke dag staan verven met de heel donkerblauwe Flexa lak (bijna zwart). Alle tegeltjes op vloer en de wandjes zijn aangepakt en het staat ontzettend sjiek deze donkere kleur! Weg met de lelijke kapotte grijsblauwe tegels: het ziet er strak en hip uit nu en oogt veel rustiger. Echt zo ontzettend mooi! Tevree met mijn plee.

Verder was in de machine en voor de tv, want het was buiten veel te warm. En wij waren… moe.

Wat heb jij gedaan met de hitte?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.