Filmptip: Engel + winactie

Vanaf 5 augustus draait de nieuwe Nederlandse film Engel in de bioscoop. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Isa Hoes en haar dochter Vlinder Kamerling. Engel wordt gespeeld door talent Liz Vergeer en Isa Hoes en Barry Atsma spelen de ouders van Engel. Ik mag leuke filmprijzen verloten en je vertellen waar deze film over gaat, lees je mee?

filmposter engel

Waar gaat de film over?

Engel is een onzeker meisje dat maar moeilijk nee kan zeggen. Ze is graag thuis. Thuis voelt voor haar vertrouwd, met haar knappe koppen van ouders, haar lieve kat Saturnus en de gekke oom Tobias, die oppast als haar ouders naar een congres gaan. Op een dag, onderweg naar huis, gebeurt er iets vreemds: ze struikelt, bereidt zich voor op een harde val, maar ineens zweeft ze in een prachtige zeepbel. Als de zeepbel uit elkaar spat en Engel verdwaasd op de grond ligt, ziet ze naast zich een prachtig zilveren klokje liggen. Al snel komt engel erachter dat het klokje heel bijzonder is. Alles wat ze wenst, komt uit! Engel wordt ineens enorm populair maar of haar nieuwe leven haar ook echt gelukkig maakt?

Wat vond ik van deze kinderfilm?

Wij kregen vooraf een speciale screener toegestuurd om deze review te kunnen schrijven. Vanuit huis hebben we de film dus al kunnen zien, om jou te vertellen wat we daarvan vonden. En hij is leuk! Lekker Nederlands dus niet echt over de top, hoewel de toveracties uiteraard nooit in het echt plaats kunnen vinden. Ons panel bestond uit 3 dames van 8, 9 en 41 jaar. Qua leeftijd precies goed! Denk dat kinderen van 13 of 14 deze film ook nog wel leuk zullen vinden, want hoofdpersoon Engel zit in de brugklas. 

Herkenbaar thema door de hele film is vriendschap. En Engel krijgt het daar moeilijk mee, want iedereen wil ineens met haar bevriend zijn… maar niet met de juiste intenties. Wij vonden het jammer dat Engel in de film niet de fiets van Willem gerepareerd wenste of iets moois deed voor de maatschappij. Plastic afval is namelijk wel iets dat in de film terugkomt (ze gaan met de klas een park afvalvrij maken). Wel mooi dat de 100 gewenste pizza’s worden uitgedeeld, dat dan weer wel. Mijn dochters zagen het allemaal al helemaal voor zich. Wat zouden zij wensen als ze ook zo’n klokje hadden? En hoe onderscheid je echte vrienden van de mensen die vooral zelf beter van de vriendschap willen worden en je gebruiken? Fijn om dit thema met je kinderen te kunnen bespreken door deze film, want mijn dames filterden er haarscherp uit wat er allemaal ‘niet okee’ was. Het mooist vonden ze de geweldig versierde tuin met ballonnen en lampjes op het verjaardagsfeestje van Engel aan het eind. Dat zouden we alledrie wel willen wensen!

Laagdrempelig verhaal, eigentijdse invulling, herkenbare thema’s voor (bijna) pubers en net spannend genoeg om vooral te willen weten hoe het verder gaat. We hebben erg gelachen om Keesje op haar paard, de taartjes en nog veel meer dingen. Kortom: leuk luchtig kijkvoer en als je wilt kun je er wat opvoedkundige tips ingooien tijdens en na het kijken. Maar dat hoeft uiteraard niet.  

Winactie

Om de launch van deze bioscoopfilm te vieren, mag ik 3 lezers blij maken met een leuk prijzenpakket. Goed voor mooi vakantievermaak! Je maakt kans op een prijzenpakket met daarin 2 vrijkaartjes voor de film, een set glitterlijm en een klein vriendenboekje. Superleuk toch? Wat moet je doen om kans te maken? Reageer hieronder voor wie je wilt winnen en waarom. Dat is het. Ik zou het verder ontzetten leuk vinden als je mijn berichtjes liked of deelt op whatsapp of social media zoals pinterest, facebook of iets. Geen verplichting, wel voor mij heel fijn qua bezoekers.  

De winnaars zijn: Grietje van der Meer, Lisette en MarjonS! Van harte, ik ga jullie mailen voor de afhandeling.

Ben jij nieuwsgierig naar deze familiefilm?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Jolijn kools zegt:

  Oh leuk leuk leuk zeg !!! Ik waag dolgraag een kansje mee want ik wil wel met mijn oudste dochter naar de film Engel gaan ! Ze is een echte fan van de ‘grotere meiden films ’en zal deze film dan ook GE-WEL-DIG vinden !!!

 2. S v Bregt zegt:

  Ik wil graag winnen voor mijn dochters, die toevallig Liz en Mila heten 🙂

 3. Anja jager zegt:

  erg leuk om een kleine meid mee te verrassen

 4. Jade Heerschap zegt:

  Doe graag mee voor mezelf en mijn zoontje. Het lijkt hem ook erg leuk. Hij is dol op meisjes-dingen, de glitterlijm vindt hij ook fantastisch.

  1. Marguerita zegt:

   Bedankt voor je reactie, ik zie alleen dat je geen geldig mailadres hebt gebruikt. Dit betekent dat ik geen contact met je op zou kunnen nemen als je gewonnen zou hebben, waarmee je kansen dus eigenlijk al direct vervallen… zonde… tip voor de volgende keer. Ik doe verder niks met de mailadressen behalve de winnaars een berichtje sturen.

 5. Suzanne Hin zegt:

  Perfect uitje om samen met mijn oudste dochter naar toe te gaan.

 6. Au3 zegt:

  Ooh mijn (b)engel van 13 is hard aan t sparen om samen met haar vriendin naar de bios te gaan ? wat zou ik dit graag wensen voor hun… Een mooi pakket en vh gespaarde geld kunnen ze dan weer hobby materialen kopen om hun lucky angels te maken, hun opkikker voor zieke mensen?

 7. Nadine zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn oppaskindje! Ze zal deze film geweldig vinden!

 8. Shiv Chin zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn dochter, zij herkent zichzelf in Engel en ik wil haar verrassen met dit leuke uitje.

 9. Sandra zegt:

  Prachtig film waar ik heel graag met mijn dochter heen zou willen 🙂

 10. Gea Jager zegt:

  leuk ik doe graag mee

 11. maaike beld zegt:

  Wat een leuke prijsvraag! Ik zou dit heel leuk vinden om mijn dochters van 11 en 10 een zussenuitje te gunnen :D!

  1. Brenda eijkemans steenbakkers zegt:

   Voor mijn twee speciale kanjers bijzonder speciaal! Kind met tos en kind met beperking wat se corinatijd niet te weeg brengt. Wat voor hun moeilijk te bevaten is..bijzondere mooi kids de mijne❤

 12. Marlies Vermeulen zegt:

  De bioscoop, glitterlijm en een vriendenboekje. Dat is 3 x vet scoren bij mijn meisje! Ik doe mee voor haar 🙂

 13. Rosemary van Duinen zegt:

  Ik doe mee voor mijn kleindochter ,ze zal deze film super vinden ,net als haar oma..

 14. Audrey Smits zegt:

  Leuk voor onze (b)engel van 13, die net een moeilijk brugklas jaar heeft afgesloten.. nu samen proberen er een top vakantie van te maken om nieuwe schooljaar weer vrolijk en vrij te beginnen… Super actie! Ik zoek je op op Facebook Gr au3

 15. Heleen Haarsma zegt:

  Wat leuk om samen met mijn kleindochter heen te gaan! Het is al veel te lang geleden dat we een oma / kleindochter dagje hebben gehad weer ( vooral door corona ook), dus dat wordt hoog tijd! 🙂

 16. Lisanne Bons zegt:

  Mijn dochter heeft het boek gelezen en vond het heel spannend. Het lijkt allemaal zo mooi dat je kan wensen wat je wilt maar mensen kunnen daar dus ook misbruik van maken. We zijn erg benieuwd of de film ook zo spannend is.

 17. Karin Noordzij zegt:

  Ik zou deze prijs graag voor mijn twee kleindochters willen winnen omdat het echte meisjes meiden zijn.

 18. Suzanne Verkooijen zegt:

  Deze film willen mijn meiden graag zien!
  En ik ga graag mee ?
  Dan koop ik wel een extra kaartje.

 19. Nelly zegt:

  Leuk om mijn dochter mee te verrassen.

 20. Maria W. zegt:

  Wat heerlijk om met mijn kleindochters van te genieten. Deze zomer geen vakantie voor ze maar zo misschien toch nog iets heel gezelligs en bijzonders. Voor twee engelen zou dit super zijn.

 21. AnnaB zegt:

  Klinkt goed,ik ga graag met onze dochter naar deze film. Leuk als extraatje een vriendenboekej en glitterlijm!!

 22. Anita Bravenboer-Rozendaal zegt:

  Geweldig! Laatst in de bios zagen we een voorstukje en Liz en Tess riepen in koor: Dáár willen we heen mam! Wij zouden het geweldig vinden deze te winnen!

 23. Carolien zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn nichtje Fé. Die is net als ik erg nieuwsgierig naar de afloop van dit verhaal geworden. Bovendien lijkt het haar ook hartstikke gezellig om nog eens met haar tante naar de film te gaan. Dat is al wat jaartjes geleden.

 24. Anneke zegt:

  Wil graag meedoen voor mij zoon en dochter en hoe spannend is het om als broer en zus zonder je ouders na de film te gaan. Bijzondere onderneming en ze zullen er zeker van genieten, ik gun hun 2 dat omdat ze beide erg lief, begripvol, humvol zijn en voor al lief, al hebben ze natuurlijk ook wel hun streken maar dat hoort erbij

 25. Sanne zegt:

  Voor mijn zoon Ryan

 26. Jordan zegt:

  Lijkt me een leuke film om mijn zusjes mee te verrassen

 27. Anja jager zegt:

  heel erg leuk ik doe graag mee

  1. Ingrid Langstraat zegt:

   Wat een mooi verhaal, klinkt als een heerlijk film om samen met mijn onzekere dochter naar toe te gaan! Zij houdt van de bios en ook van knutselen dus de glitterlijm vindt zij ook geweldig!

   1. Anna wienen zegt:

    Ik doe mee voor mijn dochter Julia

 28. Anita te Gussinklo zegt:

  Lijkt me een leuke film, ik doe graag mee.

 29. mariska steijl zegt:

  ik doe graag mee. gezellig met mijn dochter filmpje pakken, grote bak popcorn op schoot en genieten!!

 30. Nelly zegt:

  Een leuk pakket voor de kids. Ik loot graag mee.

 31. Debby Koeman zegt:

  Ik doe mee voor mijn nichtje. Dit vindt ze vast een leuke film. Gezellig met tante naar de bios is toch een leuk uitje deze zomervakantie?!

 32. Graag doe ik mee voor mijn nichtje Amaly, zou leuk zijn om haar te verrassen met een bioscoop bezoek.

 33. Oma Will zegt:

  Ik denk dat mijn kleindochters heel benieuwd zijn naar deze leuke film.
  Voor hen doe ik graag mee omdat ze mij al heel lang moeten missen in verband met de quarantaine.
  Ik volg op Bloglovin en loot graag mee.

 34. Albertine zegt:

  Superleuk, ben heel benieuwd…2 van mijn meiden hebben gefigureerd op de manege, dus we gaan de film heel graag bekijken!

  1. Marguerita zegt:

   Oh wat gaaf Albertine!

 35. Lisette zegt:

  Onze dochter zou het geweldig vinden om naar Engel te mogen! Ze gaat naar een nieuwe school om daar groep 8 te doen omdat ze echt niet lekker zat in de klas en gepest werd en opnieuw beginnen in groep 8 is best heftig en ze wil heel graag een goede vriendin vinden in haar nieuwe klas en zou toch super gaaf zijn als ze dan samen naar Engel toe kan. Daarnaast nog een gaaf boek om te lezen en zeg nou zelf, wat is het leven zonder glitter(lijm)?! Duimen!

  1. Marguerita zegt:

   Heftig Lisette, hopelijk vindt ze snel een leuke vriendin in de klas!

 36. ran slag zegt:

  Lijkt me supergezellig om met mijn dochter naartoe te gaan!

 37. Clau-dya zegt:

  Heerlijk uitje met mijn dochter die het boek verslonden heeft!

 38. Nienke zegt:

  Eindelijk eens een film die mijn dochters van 11 en 13 allebei graag willen zien…nu maar duimen ???

 39. elisabeth maria martina zegt:

  naar de film is altijd feest en naar deze is mijn kleindochter nog niet geweest

  1. Jan zegt:

   Super leuke actie, ik laat mij dan ook graag verrassen. Eindelijk weer naar de bioscoop na al dat thuis zitten en met de glitterlijm en het vriendenboekje weten de kids ook wel raad mee tijdens o.a. de vakantie uurtjes.

 40. Pascale zegt:

  Doe heel graag mee voor mijn dochter!! Zal ze geweldig vinden. 🙂

 41. vessen zegt:

  Ik doe mee voor mijn kleindochter.

 42. Grietje van der meer zegt:

  Ik zou heel graag willen winnen voor ons oudste dochter aangezien zei ook erg onzeker is.
  Door haar eetproblemen en extreme ondergewicht gaat ze door een moeilijke tijd en heeft ze het niet altijd makkelijk.
  Door de juiste hulp hopen we met kleine stapjes vooruit te gaan.
  Haar in het zonnetje zetten met dit gave pakket zou fantastisch zijn.

 43. MarjonS zegt:

  Leuke film voor onze 9 jarige dochter. Daar zal ze vast met haar beste vriendin naar toe willen. Ik doe graag voor deze meiden mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.