Keek op mijn Week: bingewatchen, voetbalwedstrijd, SEO shit en jarige Jet

Tjee… ik ben alweer 8 jaar moeder! Wat vliegt de tijd en wat heb ik toch een prachtig klein schepseltje op de wereld gezet (of eigenlijk 2 natuurlijk). De wereld is rijker omdat zij er is. Deze week draaide om verjaardagsvoorbereidingen en de film van haar leven afspelen in mijn hoofd. Wat ik verder nog deed, lees je in dit weekoverzicht!

Kapper en bingewatchen

Zaterdag zat ik vol met plannen. Maar eerst naar de kapper! Bij Alice Hairstyling liet ik een flink stuk van mijn haar knippen en de dikke bos werd goed uitgedund. Lenteproof zeg maar! Daarna werd de uitgroei aangepakt en kreeg ik lowlights. Highlights waren geen optie vanwege de rode plukken die ik met kerst liet zetten. Mijn haar is daardoor ineens een stuk donkerder van kleur en ik kan het weer makkelijk los dragen!

Daarna had ik eigenlijk allerlei plannen qua werk en huishouden, maar er kwam weinig van. Ik was moe. Behalve een wasje draaien, plantjes water geven en stofzuigen, kreeg ik niets uit handen. Gunde mezelf een rustdag en heb de hele dag op de bank liggen bingewatchen: How to Commit Murder op Netflix! En vroeg naar bed. Voelde me er superschuldig over, maar besloot toch dat het ‘okee’ was. Mijn mailbox blijft gewoon lekker dicht in het weekend!

mislukt ei
Mja… mijn kookskills zijn niet geweldig, getuige dit deels aangebrande eitje.

Naar Ajax – Fortuna Sittard

Zondag startte ik achter de laptop. Eerst even een paar uurtjes werken! ’s Middags stond er iets leuks op het programma, ik mocht met Tamara mee naar Ajax – Fortuna Sittard in de Arena. Had nog nooit een voetbalwedstrijd zo ‘live’ in een stadion gezien en wilde dat graag eens meemaken. En dan is het natuurlijk superfijn als je vriendinnen hebt die dat dan even voor je regelen. Als voetballeek had ik geen idee dat je handtas (is sinds januari) niet groter dan een A4tje mag zijn in zo’n stadion. Ik moest mijn Bulbby tas dus naar een blauwe container met kluisjes brengen, duur grapje: 5 euro. Hierdoor miste ik de aftrap en de 1-0. Gelukkig werd er nog veel vaker gescoord en eindigde de wedstrijd met 4-0. Wat ontzettend leuk om dat zo live mee te maken, Tamara had ook nog eens superfijne plaatsen in het stadion dus het was goed te zien allemaal. Veel leuker dan op tv. In de rust deden we een drankje in het ledenrestaurant, en na de wedstrijd kreeg ik ook de business lounge te zien met speler interviews en maakte ze nog wat mooie foto’s van me bij de skyboxen. Een leuke middag uit en om 10 uur ’s avonds was ik pas thuis. En ik streep ‘een voetbalwedstrijd bijwonen’ dankbaar van mijn bucketlist!

Traktaties maken

Maandag ging ik hard aan de bak. Het was sowieso een productieve week, maar ik was veel tijd kwijt aan het opvangen van tegenslagen. Ik werkte in ieder geval hard aan mijn review over De Leistert. Tussendoor volgde ik een Mastermoves call over strategie, maar hiervoor had ik zelf geen vraag ingestuurd. Wel kon ik tijdens het luisteren en meedenken, lekker werken aan de traktaties voor mijn dochter. Zo deed ik 2 dingen in één. Vrijdag gaat ze uitdelen en ik hield het makkelijk voor mezelf. Net geen zakjes chips, maar snoeplippenstiftjes met plakband op een chocolade paashaaslollie geplakt. Alles netjes in een uitdeelbak die we vorig jaar al maakten voor haar traktaties en klaar. ’s Avonds keek ik via uitzending gemist nog even naar De Luizenmoeder.

Stress met SEO

Dinsdag was een heftig dagje. Ik werd er door een klant op gewezen dat verschillende schadelijke sites mijn blog gekloond hadden. De klant in kwestie wist er verder het fijne niet van en schoot in de paniekstand. Ik besloot het uit te zoeken door verschillende SEO-experts te bellen en telefonisch te overleggen. De betreffende domeinen aanmelden bij Google Disavow bleek voldoende.

Een puinruimdagje en in mijn opperste stress, werd ik weer even in mijn kracht gezet tijdens een Mastermoves call over de Growth Mindset. Dat ik vooral niet teveel moet focussen op de problemen in het nu, omdat ik zeker weet dat die wel worden opgelost. Dat ik een powervrouw ben met echt goede ideeën. Die overvloed die komt wel weer. Had ik even nodig, waarna ik mijn problemen direct omzette in daadkracht. Ik wil authentiek zijn tenslotte! En doen wat andere mensen NIET doen. Dus schreef ik een eerlijke mailing die ik naar al mijn adverteerders stuurde en publiceerde het stuk vervolgens op mijn blog. Liever zelf het heft in handen, dan dat er nog meer mensen achteraf last hebben van mijn gekloonde site terwijl dit eenvoudig te verhelpen is.

Sporten en verven

Woensdag startte met SEO puinruimen en daarna hop naar de sportschool. Even mijn woede eruit trainen. Ik was echt boos en dit hielp me weer zen te worden. Is ook altijd gezellig in de sportschool, dat je even wat kletspraatjes hebt is gewoon fijn.

’s Middags had de jongste een speeldate en was de oudste voor de verandering is alleen bij mama. Naast de nodige knuffels (nu kan dat nog, is ze er nog klein genoeg voor) besloot ik dat ze wel even creatief mocht zijn. Ze koos er uiteindelijk voor om met de Cut it Out te knutselen en een vogelhuisje in elkaar te zetten dat we nog hadden liggen. Wat eerst geverfd moest worden. Vooraf wilde ze eigenlijk liever bankhangen, maar eenmaal aan de knutsel was ze zeer gefocust en had ze er veel lol in. Kwamen die tubes verf ook eens uit de kast.

Daarna haalden we kleine zus op bij haar speeldate en gingen we op de thee bij opa en oma.

vogelhuisje verven

Zo druk dat ik mijn kinderen vergat!

Donderdag was ik razend druk. In de ochtend handelde ik als een malle allerlei actiepunten af en in de middag was het tijd voor 2 SEO gerelateerde calls van Mastermoves. Hier werd in de eerste call mijn eerdere SEO probleem nog even nagelopen en werd ik volledig gerustgesteld. Er werd meegekeken in mijn Search Console en ik kreeg een shitload aan extra tips en handige tools van trainer Martin Vellinga, die me eerder ook al zo goed geholpen had.

Voor de andere deelnemers waren mijn vragen redelijk abracadabra begreep ik, toen Martin uitlegde dat ik ‘high level bezig ben met mijn site’. Mooi compliment! Terwijl ik dacht dat er van alles in de soep liep, blijk ik het eigenlijk best goed te doen. Halverwege de call moest ik uitstappen voor de volgende call over Google Analytics. In dit ook zeer ‘high level’ klasje van Peter was ik de enige student, werden er filters voor me ingesteld, kreeg ik uitleg over Google Optimize en werd net als in de vorige call Hotjar toegelicht.

Mega interessant en relevant dus ik schrok me te pletter toen ik zag dat het al kwart over 3 was! ARGL! Ik had om 3 uur op het schoolplein moeten staan! Snel naar school en onderweg werd ik gelukkig gebeld door een moeder die mijn kids had opgevangen. Mijn oudste kent mijn telefoonnummer uit haar hoofd en had dit doorgegeven. ROOD HOOFD. Ik schaamde me verschrikkelijk… wie vergeet nou haar kinderen?

stoel versieren
The night before… stoel en woonkamer versieren.

8 jaar mama

Vrijdag jubileerde ik als mama. Mijn oudste werd alweer 8 jaar! Ik had er veel plezier in om haar het ultieme verjaarsgevoel te geven en dat begon al de avond ervoor. Terwijl zij stond te douchen, betrok ik kleine zus in het complot vol ‘geheime zaken’. Die glunderde en vond het geweldig in het complot te zitten. Samen bekeken we de cadeautjes en mocht ze er eentje verstoppen. Ik hing slingers op terwijl zij met crêpepapier de stoel versierde. De taken waren goed verdeeld.

jarige zeemeermin

Toen de wekker ging, sprong ik uit bed voor de nodige voorbereidingen. Kind wakker kussen en op het grote bed installeren, waar we liedjes voor haar zongen en cadeautjes gaven. Na de nodige knuffels ging er een youtube verjaardagsplaylist aan, startend met “hey kanjer, dit is je verjaardag” – die ik niet meer uit mijn hoofd kreeg de rest van de dag.

Bij het ontbijt had ik witte puntjes en mangosap. Ze las en luisterde naar de appjes die binnen kwamen om haar te feliciteren. En haar papa kwam op facetime. Tussendoor luisterden we verder naar de verjaardagsplaylist. Toen snel naar school… waarbij ik de juffentraktaties (pakjes ijsthee) thuis had laten staan… oeps… sorry juffen. Die kregen uiteindelijk ook gewoon snoep dus, want ik had ruim 30 traktaties gemaakt en er bleken maar 16 kindjes in de klas te zitten. Ach ja…

Overblijven op haar verjaardag vond ik suf, dus we lunchten vlakbij school in de Kwalitaria. Daar waren ze zo lief om ook wat verjaarsmuziek aan te zetten voor mijn kleine grote meisje. Gênant vond ze dat… “maham…” Acht jaar is de leeftijd van rollende ogen en af en toe brutale opmerkingen. Afijn, de muppet ging weer naar school en ondertussen zocht kleine zus in de supermarkt tompoucen uit voor als ze thuis zou komen. Nog een leuke verrassing. 

feest bij alan en pims

Thuis werd er heerlijk gespeeld, maar niet te lang. Opa en oma stonden op de stoep, want we gingen uit eten. Als bloggerskind heb je soms zo’n leuk voordeeltje als je jarig bent: we waren uitgenodigd bij het kindvriendelijke kiprestaurant Alan & Pims in Utrecht Leidsche Rijn. Hier hadden we een heerlijke avond en de review komt snel online. Wat een aanrader dit om met je kinderen te eten! Je kunt daar nog leuk winkelen ook.

Voor ze naar bed ging heb ik nog voorgelezen ook en de meisjes kregen een opgewarmde magnetronknuffel mee in bed. Blije kindjes ingetukt. Gruwelijk verwend als ik het zo teruglees, maar je bent maar 1x per jaar jarig! En ik voelde me een leuke mama, het kind voelde mijn liefde. Dat telt ook. Haha.

Druk weekend voor de boeg. Wat gaan jullie allemaal doen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. MarjonS zegt:

    Alsnog gefeliciteerd voor en met je dochter. Een feestelijke dag met lunch en uiteten.
    Oeps, kinderen vergeten. Mij gelukkig nog niet gebeurd, maar kan altijd eens gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.