ZZP Update: Oh nee! SEO problemen?

Holy moly wat gebeurt er allemaal op SEO gebied? Ik heb gisteravond een mail gestuurd naar mijn zakelijke mailinglijst vanwege prangende SEO zaken waar ook mijn site mee te maken heeft. Volgens mij heb ik de lijst niet helemaal goed bijgehouden, dus voor mijn relaties en blogcollega’s die niet op de lijst stonden bij deze een update. Je MOET dit even lezen als de linkwaarde van je website belangrijk voor je business is!

Blogland is in rep en roer: Moz heeft een flinke update doorgevoerd en de meeste DA waardes zijn flink gekelderd. Een waarde waar veel opdrachtgevers naar kijken. Hoe erg is de verandering van van Domein Autoriteit? 

Volgens Nathan van Letterzaken (die op Blogger by Nature al eens een training heeft gegeven) valt het allemaal wel mee:

https://letterzaken.nl/domain-authority-overschat-onderdeel-seo/

Page Authority in combinatie met Zoekwoordenonderzoek

Vooral kijken naar de PA dus, de Page Authority. Bij jullie eigen zoekwoordenonderzoek zal dan direct duidelijk zijn welke sites een samenwerking waard zijn. Niet bekend met zoekwoordenonderzoek? Op Blogger by Nature geeft Bart van der Meer van Klikproces hierover een training. Net als de SEO training van Yoast is deze niet alleen interessant voor bloggers, maar zeker ook voor marketeers als je bedenkt dat zo’n training normaal honderden euro’s kost en je nu voor nog geen 100 euro meerdere trainingen kunt volgen.

Cadeautje

Met code MStyle5 krijg je 5 euro korting op een ticket, cadeautje van mij, bestel je kaartje hier:

Oh nee: een gekloonde site!

Alsof dat allemaal niet genoeg reuring in de tent is, wees één van mijn klanten me er op dat mijn website gekloond is op diverse onbetrouwbare domeinen. Oh nee! Duizenden schadelijke backlinks die je kunt zien via Google Search Console > Links > Sites met de meeste links naar jouw pagina . Alle sites waar ik naar link zouden daardoor in theorie ook getroffen kunnen zijn. Vandaar dat ik dit deel, want ik geloof in openheid en eerlijk zaken doen.

Wat nu?

Ik heb advies ingewonnen bij onder meer diezelfde SEO expert Bart van Klikproces (en enkele andere experts die precies hetzelfde zeggen). Mocht je hier last van hebben dan verdwijnen de schadelijke links waarschijnlijk binnen 6 maanden vanzelf.

Je kunt echter wel iets doen: de betreffende domeinen aanmelden via Google Disavow om ze te laten uitsluiten in het beoordelen van jouw linkprofiel. Bart geeft uitleg in dit artikel hoe je dat kunt doen: https://klikproces.nl/artikel-marketing-linkbuilding/

Verder heeft het geen enkele zin om linkjes op mijn site te verwijderen. De kloon is namelijk al online en deze domeinen moet je NIET bezoeken. Het zijn spamsites die bij een bezoek malware cookies kunnen plaatsen. Mijn site is ook niet te zien, alleen de slechte backlinks van de kloonsite zijn in Google Search Console te vinden. Mijn site is door SemRush en Ahrefs gehaald en daar zijn deze backlinks gelukkig niet te vinden. Ik heb zelf uiteraard de betreffende domeinen via Google Disavow aangemeld, na 3 dagen zouden deze uit mijn lijst verdwenen moeten zijn.

Heb jij last van deze kloonsites, wil je het me dan laten weten? Ik vind het bijzonder vervelend en begreep dat meer bloggers last hebben (gehad) van dit soort cybercrime vanuit dezelfde domeinen.

Laten we ons dan op bereik richten!

Goed, na deze techtalk kunnen we het maar beter over iets positiefs hebben: bereik! Veruit de meeste bedrijven willen tenslotte met bloggers samenwerken vanwege het bereik binnen een relevante doelgroep. Daarom heb ik de handen ineen geslagen met Tamara Schellekens van lifestyleblog Passievrouwen: http://passievrouwen.com/  

Volgende week ontvangen mijn relaties een nieuwe mail van mij hierover, want we hebben een PR opportunity bedacht waarbij jij ECHT voor een dubbeltje op de eerste rang kunt zitten. Het wordt leuk, inspirerend, doeltreffend én goedkoop want het is een try out. En ja, als je het eerder wilt weten mag je mij ook nu al bellen. Tipje van de sluier: ook interessant voor webshops en PR-bureaus…

Sta jij als adverteerder niet op mijn zakelijke mailinglijst en had je deze mail dus niet ontvangen? Stuur me even een berichtje via blog@marstyle.nl dan voeg ik je toe!

>> meer lezen over ondernemen als blogger

Sterkte in de SEO strijd, haat aan cybercrime en love for honesty!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Mariska zegt:

    Met dat Google Disavow was ik bezig een paar weken geleden met hulp van een vriend en echt een paar dagen daarna kwam dat Moz 2.0 er was.. Heel veel sites waren gekloond van bekende bloggers waar ik destijds een comment achtergelaten had.

    1. Marguerita zegt:

      Oh jeetje, ook geschrokken denk ik? Irritant dat er mensen zijn die dit doen… kost zoveel energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.