Cut it Out! Knutselset vanaf 6 jaar

Cut it Out! heb jij er al van gehoord? Deze nieuwe knutselset voor kinderen vanaf een jaar of 6 is nog maar net op de markt. Wij mochten het uitproberen of althans, mijn dochter van 6. Vanwege de scherpe mesjes laat ik de kleuter er voorlopig nog niet aan zitten. Nieuwsgierig wat mijn derde groeper er zoal mee gemaakt heeft? 

ijsje cutitoutIk zal eerst wat meer vertellen over deze knutselset. Cut it Out, de naam zegt het al, is een snijset voor beginners. Als scrapbooker heb ik veel met scherpe hobbymesjes gewerkt en als je kinderen hebt die dit ook graag doen, kunnen ze die vaardigheid met deze knutselset oefenen. Er zit in de startersset die wij van fabrikant BOTI ontvingen een klein snijmatje in en speciale materialen waarmee kinderen op een redelijk veilige manier met de mesjes aan de slag kunnen gaan.

61 Knutseltips voor luie moeders(Opent in een nieuwe browsertab)

cut it out review

De mesjes zijn voorzien van een stift, waardoor je kind direct ziet welk deel er al gesneden is. Deze snijpennen om het maar even een naam te geven, doe je in een speciale houder met een doorzichtig plastic kapje, waardoor je tijdens het snijden niet met je vingers in de buurt van het mesje kunt komen.

Wat zit er in de Cut it Out Startersset?

ijsje cutitout
Wat zit er in de doos?
 • Een kleine lijmstift.
 • Een klein snijmatje.
 • 2 snijstiften.
 • Een houder voor de snijstiften.
 • Een lang rietje om eventueel je knutsels aan vast te plakken als fotoprop.
 • 11 projectblaadjes in verschillende kleuren met daarop 7 knutselprojecten.
 • Een handleiding.

Review: Tropical Zoo knutselset(Opent in een nieuwe browsertab)

Hoe werk je er mee?

Lees vooraf in ieder geval heel goed de handleiding! Help je kind bij de eerste knutselsessie, zodat je zelf ook weet hoe het werkt en waar je op moet letten. Het is weliswaar beveiligd, maar er zit wél een heel scherp mesje in. De snijpennen mogen dus zeker niet rondslingeren zonder dop! Zelf houd ik ze ook buiten het bereik van mijn jongste dochter, want je weet nooit wat die er voor gekke dingen mee bedenkt. Ervaring leert dat ze erg creatief kan zijn en dan niet op een veilige manier.

Je klikt in ieder geval een snijpen zonder dopje in de pennenhouder. Dan leg je het blaadje dat je wilt snijden op de snijmat en houdt je de pen loodrecht op het papier zodat het mesje zijn werk kan doen.

Op de projectbladen staan stippellijntjes aangegeven langs welke je moet snijden. Met symbooltjes van de knutselprojecten zie je welk onderdeel bij wel project hoort. Op de handleiding zie je hoe elk uitgesneden stukje op elkaar geplakt moet worden. Uiteraard kun je ook je eigen gekleurde papier snijden in de door jou gewenste vorm. Deze projectbladen zorgen ervoor dat je kunt oefenen hoe het werkt en daarna kun je je eigen tekeningen of projecten snijden en plakken.

Heb jij de knutselsets van Souza al gezien?(Opent in een nieuwe browsertab)

Wat is onze ervaring met Cut it Out?

Nieuwe knutselmethodes zijn altijd razend interessant, dus mijn dochter van 6 wilde de Cut it Out graag proberen. Dat deden we de eerste keer toen haar kleine zusje niet in de buurt was, zodat we eerst zelf konden ontdekken hoe en wat. (En er geen jaloerse greep in een mesje gedaan zou worden of dat soort acties, je weet het nooit tenslotte.) Het mesje veilig in de houder klikken is het lastigste vond ik zelf. Dan moet je namelijk vooraf de plastic dop van de stift afhalen en is het mes dus ‘exposed’. Als hij er eenmaal in zit en je dit gereedschap naar behoren gebruikt, is het redelijk veilig. Al moet je natuurlijk altijd opletten dat dit niet rondslingert. Mijn dochter kreeg dus duidelijke instructies. Dat het mesje voor haar veilig te gebruiken is, maar dat het wel erg scherp is omdat je anders het papier niet kunt snijden.

cut it out review

Ze maakte eerst het ijsje en ontdekte dat ze het erg leuk vond om te doen. Bij de 2e knutselsessie mocht kleine zus meekijken (maar niet aanzitten) en dat ging goed. Toen ging ze aan de slag met de mond. Die heeft ze ook voorzien van een persoonlijke twist: “kijk mama, hij heeft een beugel!” In plaats van het meegeleverde stokje, plakte ze dit beugelbekkie met plakband op een houten satéprikker en toen was de fotoprop klaar. Heel erg leuk om te zien dat ze dus prima haar eigen creatieve ideeën kan uitvoeren. We hebben nog niet alle knutselprojecten klaar, ik wil er echt bij blijven als dit op tafel ligt. Maar mijn dochter van 6 kan er helemaal zelf mee knutselen, ze vindt het leuk om te doen en ze kan desgewenst ook onze patroonpapiertjes of ander gekleurd papier (bijvoorbeeld met eigen tekeningen) uitsnijden en op elkaar plakken.

Conclusie

Een leuke motorische oefening, nieuwe speelimpuls en goed te doen voor kinderen vanaf 6 jaar! Als jij zelf graag hobbyt is dit een product waardoor je kind ‘mee kan doen’ op een hoger niveau dan kleuterknutsels. Wij vinden het dus een leuke innovatie. Onze startersset kost 14,99 euro, een navulverpakking met stiftmesjes is 4,99 euro en een extra ontwerpset koop je voor 19,99 euro.

cut it out review

Winactie

Zouden jouw kinderen dit leuk vinden? En zijn ze ouder dan 6 (voor 5-jarigen zou ik het afraden, je kind moet echt een bepaald verantwoordelijkheidsgevoel hebben voor dit knutselmateriaal)? Dan kun je meedoen aan de winactie, want ik mag van BOTI een startersset verloten! Superleuk toch? Je kunt meedoen door onder dit bericht een reactie achter te laten voor wie je wilt winnen en hoe oud dit kind is.

Meedoen voor jongere kinderen heeft geen zin, dan diskwalificeer ik je deelname omdat ik daar zelf niet achter sta en het niet leuk vind als deze prijs eerst een jaar in de kast verdwijnt.

De winnaar is geworden: Goele H! Van harte gefeliciteerd, ik neem contact met je op. Dat wordt een leuke 6e verjaardag voor je zoontje.

Hebben jullie de Cut it Out al geprobeerd of in de winkels gezien? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. lisanne bons zegt:

  Heel erg leuk. Mijn dochter en mijn 4 oppaskindjes vinden het heel leuk om samen te knutselen. Ze hebben al menigeen knutselproject gemaakt. Zo zijn we nu druk voor vaderdag. Weet zeker dat ze dit heel leuk vinden.

 2. Bodil zegt:

  Leuke review! (Mijn meiden zijn nog te jong, nog maar even geduld hebben dus 🙂 )

 3. Kirsten zegt:

  Ik doe graag mee met deze winactie voor mijn dochter Yarah (9 jaar). Ze is creatief en dit lijkt haar erg leuk!

 4. Evi Huys zegt:

  Voor een tweeling die volgende week 7 wordt, lijkt me dit erg leuk!

 5. Goele H zegt:

  Ik doe heel graag mee voor T die binnenkort zijn verjaardag viert en 6 wordt. Volgens mij zou hij dit geweldig vinden.

 6. maaike beld zegt:

  Dit lijkt me een super leuke set voor mijn 2 meiden! De oudste is 8 en de jongste is net 7 geworden. Kunnen ze heerlijk samen mee spelen <3!

 7. melissa van stipdonk zegt:

  Leuk voor onze 6 jarige knutselkont elise. Een dag niet gekleurd of geknutseld is een stomme dag, aldus Elise, haha. Hiermee kan ze weer even vooruit!

 8. Nancy van Heck zegt:

  Dit zou erg leuk voor mijn zoontje zijn die graag leuke knutsel werkjes maakt om mij en of zijn papa te verassen.

 9. Tamara zegt:

  Heel erg leuk, Emma (wordt in juni 7 ;-)) is dol op knutselen en dit lijkt me erg leuk om het cadeau voor juffendag met elkaar te knutselen!

 10. Sophia Grootjans zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn dochtertje van bijna 5 jaar.

 11. Nelly zegt:

  voor mijn kleindochter van 7

 12. Anouk schuurman zegt:

  Oh voor mijn knutselkontje van 6 dat zou hij leuk vinden!

 13. Gera zegt:

  Met twee kinderen boven de 6 doe ik graag mee!

 14. Loes zegt:

  Lijkt me heel leuk voor de kids!

 15. Suzanne Hin zegt:

  Mijn dochters van 7 en 4 zijn net als hun mama echte knutselfanaten. Wij zouden deze set heel graag testen 🙂

 16. Moniek zegt:

  Dochterlief wordt zeven in juni en had dit al eens langs zien komen bij de reclame op tv. Leuk om te horen dat het ook echt een succes is!
  Ik denk dat het op haar verlanglijstje komt te staan!

 17. Marijke zegt:

  Ik weet wel een 7 jarige die ik hier een plezier mee kan doen!

 18. Corine zegt:

  Super leuk voor Sverre! Hij is zeven jaar..

 19. cindy creatief zegt:

  Lijkt mij geweldig voor mijn meiden

 20. Nency zegt:

  Leuk voor onze 7 jarige Lisa

 21. Fleur | MizFlurry zegt:

  Wat een handige review, ik vroeg me al af hoe goed dit werkt voor Ewan, die dinsdag 9 jaar wordt. Hij tekent heel vaak kleine Pokémon en die mag ik dan allemaal uitknippen, omdat hij knippen haat (hij is ook linkshandig). Dit lijkt me misschien wel een oplossing voor hem, dus ik doe graag mee met de winactie.

 22. Marian B zegt:

  Mijn dochtertje is hier nog veel te jong voor en mijn zoontje is niet bepaald een knutselfanaat. Mijn nichtje van 6 daarentegen wel, verras haar hier graag mee.

 23. Fleur zegt:

  Leuk! Mijn beide meiden zijn links, dus knippen is altijd een uitdaging!

 24. Jolanda zegt:

  Wat leuk en origineel! Mijn nichtje van 6 is dol op knutselen, papiertjes, knippen, lijm.. Dit zou een leuke nieuwe uitdaging zijn voor haar, ik zou het graag cadeau geven 🙂

 25. Liesbeth zegt:

  Leuk materiaal! Mijn nichtjes van 6 en 8 zouden hier wel heel blij mee zijn om mee te spelen denk ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.