Interieurinspiratie: de luxe uitstraling van houten shutters

Houten shutters… ik zag ze voor het eerst in één van de vele persberichten die ik tijdens mijn allereerste baan als woonredactrice kreeg toegestuurd. En ik vind ze zo mooi! Ze geven een interieur meteen een ontzettend luxe uitstraling. Ze hebben iets gezelligs, functioneren natuurlijk als zonwering en zijn daarnaast een eyecatcher.

Mooi op de kinderkamer <3

Op de foto’s van luxe merken als Riviera Maison en Jan de Bouvrie zie je ze vaak voorbij komen. Prachtige woonkamers, vaak in landelijke stijl met bijvoorbeeld rieten stoelen en accessoires. Ook in een moderner interieur denk ik dat het heel sfeervol is om houten shutters te plaatsen. Zelf heb ik een poging gewaard op de kinderkamer van mijn oudste. Daar hangen houten horizontale lamellen (oftewel jaloezieën) als zonwering. Wij waren echter zo suf om die lekker budget bij de Kwantum vandaan te halen en zelf op maat te zagen… Het resultaat is niet helemaal de gedroomde luxe uitstraling.

Doe het zelf of maatwerk?

Een volgende keer zou ik toch wat verder doorsparen en geen doe-het-zelf shutters kiezen, maar maatwerk en dat laten plaatsen door mensen die dat heel goed kunnen. Wist je trouwens dat er ook speciale producten zijn voor vochtige ruimtes als de badkamer? P-Woodshutters noemen ze dat. Echt gaaf, want het geeft je badkamer echt meteen een de gepimpte sjieke look van een weldadige ruimte die ik daar zelf graag zou hebben.

Prachtig in de moderne badkamer…

Nu hebben wij alleen een dakraam in de badkamer, dus dat gaat in mijn geval verder niet op. Wel zouden we kunnen gaan voor duo rolgordijnen, dat vind ik zelf ook heel erg mooi. Ook in andere ruimtes trouwens. Op de slaapkamers lieten wij 10 jaar geleden vouwgordijnen op maat maken, maar die passen qua kleurstelling (donkerbruin) eigenlijk niet zo mooi bij wat we nu hebben: paars met wit op de kamer van de jongste en grijstinten met wit op onze eigen slaapkamer. Vandaar dat ik vandaag even wegdroom bij deze mooie plaatjes van houten shutters!

Wat kosten houten shutters?

In de webshop van Sfeervolle Shutters zag ik heel veel mogelijkheden om mijn interieur meer aan te laten sluiten bij mijn gedroomde plaatje. Ze hebben er doe-het-zelf shutters, waardoor je geld bespaart als je ze zelf inmeet en plaatst. Zij maken ze dan wel op maat voor je. Ook maatwerk shutters, p-woodshutters (voor vochtige ruimtes) en kant-en-klaar shutters hebben ze er. Ik zag er zelfs shutters die geschikt zijn voor ons Velux dakraam! Verder (fijn voor de zomer) kun je er terecht voor horren en schuifhordeuren op maat, houten shutters voor je veranda (gaahaaaaf!), duo-rolgordijnen en plissé rolgordijnen. De horizontale jaloezieën zijn er verkrijgbaar vanaf 49,95 euro per m2 en de echte shutters bestel je hier vanaf 152,10 euro. Ze hebben hier momenteel de magazijn uitverkoop dagen, waardoor je nu extra voordelig uit kunt zijn, tip  💡 .

Die duo-rolgordijnen en plissé rolgordijnen vind ik ook erg mooi, dus ik heb weer een spaardoel voor mezelf bepaald: mooie raambekleding!

Lees ook:

Wat hangt er bij jou in de slaapkamers voor de ramen?

Afbeeldingen: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.