Opblaasbaar autostoeltje van BubbleBum

Een opblaasbaar autostoeltje? Wat moet je daar nu mee? Is dat wel veilig? Ik was verbaasd toen ik er over las, maar toch ook nieuwsgierig. Met speeldates uit school is een extra stoeltje in de auto wel zo handig, maar gewone zitverhogers nemen erg veel plek in. Die heb je dus niet standaard bij je. BubbleBum bood mij de kans om hun opblaasbare stoelverhoger samen met mijn kinderen te proberen. Ik vertel je vandaag of dit wel of niet handig is!

bubblebum opblaas autostoel
Roze!

BubbleBum kwam onder mijn aandacht omdat ze vrolijke nieuwe dessins van de opblaasbare stoelverhoger hebben geïntroduceerd. Ik had al eerder van het bestaan van de BubbleBum gehoord, maar toen zaten mijn dochters allebei nog in een ander stoeltje. Voor de oudste gebruiken we nu wel een zitverhoger, dus nu kan ik daadwerkelijk vergelijken met de andere verhogers die we gebruiken. Wat ik van deze fabrikant wel al eerder heb gereviewd is het reiskussen, de BubbleBum Sneck (lees hier). We gebruiken deze nog steeds als de meiden willen dutten in de auto.

Nieuwe kleurtjes

De BubbleBum stoelverhoger heeft sinds de introductie al diverse internationale prijzen en awards gewonnen, onder andere voor het beste reisproduct voor kinderen. Hij is met een vanafprijs van € 37,95 verkrijgbaar in 5 kleuren en prints. Wij kozen uiteraard de roze variant, maar je hebt hem ook in groen, zwart, met USA print en met Union Jack. Alleen toen ik de roze doos al liet zien, waren de meisjes enthousiast  😆 ze wisten nog niet eens wat er in zat. Dat leverde dus wel verbaasde blikken op. “Wat is het, mama?”

Is hij veilig en voor wie kun je dit stoeltje gebruiken?

Deze zitverhoger is geschikt voor kinderen van 4 tot 11 jaar met een gewicht van 15 tot 36 kilo. In principe kan ik hem dus voor beide dochters gebruiken. Hij voldoet aan het Europese ECE regelement R44/04. Je haalt hem opgerold uit een handig opbergzakje en hij weegt nog geen 500 gram.

Ideaal als reservestoeltje in de auto dus, maar ook handig voor in de taxi, bus, het vliegtuig of de huurauto op je vakantiebestemming. Of voor opa’s en oma’s die niet altijd kleinkinderen hoeven te vervoeren, maar ze wel zo nu en dan uit school halen bijvoorbeeld. Hij is – wanneer je hem hebt opgeblazen – iets kleiner van formaat dan andere zitverhogers. Wanneer je 3 kinderen op de achterbank hebt, komt dat goed uit omdat er vaak geen 3 standaard stoeltjes naast elkaar passen. De BubbleBum neemt weinig plek in en past opgevouwen ook in een schooltas. Je kunt hem dus prima meegeven als je kind een playdate heeft of een logeerpartij.

Onze ervaring met de BubbleBum

Ik had deze stoel vrij snel opgeblazen en je laat hem net zo makkelijk weer leeglopen om hem op te ruimen. Wel moet je oppassen dat je hem niet voorin (bij de airbag) gebruikt, zo lees ik op de icoontjes af. Aan de zijkanten zit een speciale rode lus om aan de gordel te koppelen en aan de achterzijde zit ook een gordel met zon rode lus voor als je hem op de middelste plek van de achterbank wilt bevestigen. Mijn jongste dochter wilde hem wel even proberen en vond hem erg lekker zitten. “Lekker zacht!”

Voorbereid op het komende schooljaar

Voor mij is het in ieder geval een prettig idee voor het komende schooljaar, dat ik altijd een extra zitje bij de hand heb dat ik ook makkelijk met andere ouders mee kan geven. Het afgelopen jaar zeulde ik met kinderpartijtjes nog wel eens met een enorme stoel richting het schoolplein…

Voor meer informatie kijk je op de website van BubbleBum.

Had jij al van deze opblaasbare zitverhoger gehoord? Zou het voor jou ook een uitkomst zijn met playdates?

Lees meer leuke artikelen op deze blog:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Moniek zegt:

    Wel handig, maar bijna veertig euro is wel aan de prijs…

  2. Ja mooi is die! Wij zijn hem ook aan het testen. Ideaal inderdaad voor kinderpartijtjes en andere moeders mee te geven als je kindje daar speelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.