Lente: zomerkleertjes uitzoekklus

Het is nog koud, maar de lente is begonnen. Na vanmorgen voor schooltijd met mijn kleuter het liedje ‘weet je dat het lente is’ op youtube gekeken te hebben (leuk zo’n linkje via de gesloten schoolwebsite, ze zong hem zo mee!), kreeg ik toch de kriebels om aan de slag te gaan met de kasten van de meiden. Zomerkleding uitzoeken! 

Met twee dames die slechts 1 kledingmaat verschillen best een klus. Geloof je me niet? Ok, een fotootje dan 😉

 

Wat een berg he? Dit zijn zomerkleren in verschillende maten. Maat 98 haal ik eruit, dat gaat niet meer passen behalve sommige spijkerbroekjes en een enkel jurkje dat zoooo leuk is dat ik het toch nog even wil passen bij de jongste. Broeken dragen mijn dames een maat kleiner dan leggings, jurken en shirts. Rokjes ook, dus de op de groei rokjes moeten eerst gecheckt worden op de zakt-het-wel-of-niet-van-de-billen-factor. Dat geldt ook voor broeken maat 110, passen die wel of niet? Mijn kleuter mag in ieder geval dit weekend modeshowtje spelen, zodat ik het kan zien.

De peuter werd tijdens de klus wat chagrijnig. Oefenen met knopen open en dicht maken, vond ze niet leuk. Schoenen passen (de oude van haar zus, zo vaak worden sandalen niet gedragen) hield haar ook niet lang bezig. Ze wilde niet puzzelen. De kleren waren maat even interessant. Toen mama tussendoor nog naar de voordeur en de telefoon moest, was ze er klaar mee. Mama nog niet…

Voor ze gaat slapen moet de klus geklaard zijn, dus nu even bloggen en limonade en zo weer verder. Heeft elke dame evenveel shirts en broekjes? Moet ik maat 104 opdelen? Of toch niet omdat maat 110 en 98 ook passen? Vorig zomer seizoen droegen beide dames de combinatiemaat 98/104 dus de jongste krijgt nu een dubbele hoeveelheid t-shirts in de kast. 

Korte leggings, 3 kwart leggings, korte broeken, 3 kwart broeken, hemdjes, zomerpyjama’s, jurkjes… Heb ik dat allemaal bij elkaar gewonnen? Nee, natuurlijk niet! Sommige dingen kregen we nieuw, zoals het geweldig gave olifantenjurkje waar ik weg van ben. Mijn oudste kreeg het van haar opa aan het eind van de zomer. Slechts enkele keren kunnen dragen dus, maar haar zusje gaat er deze zomer heel veel plezier aan beleven! Andere dingen kocht ik 2e hands. Via de lokale ruilsite kon ik bij iemand shoppen voor slechts 50 cent per item, bij weer iemand anders ruilde ik voor snoepjes en dan boffen we ook nog met grotere nichtjes die weleens iets doorgeven. Veel echte speelkleren dus die vies mogen worden omdat ze er toch niet meer op en top uitzien, maar wel leuk en goed genoeg voor de volgende ronde. Uiteraard shop ik ook zelf nieuwe items, het mag tenslotte voor twee kinderen meegaan en ik ben gek op kinderkleertjes! Oh ja en een aantal dingen heb ik gewonnen of geshopt van gewonnen shoptegoed :-), die leuke matching LoFff shirts bijvoorbeeld waar ik eerder over blogde.

Als ik alle kleding heb gesorteerd, gaat een deel in de dozen op zolder, te grote kleding gaat nog even terug in de op-de-groei-kast en de rest in de was. Als alles fris is, komt de volgende klus: welke winterkleding kan al naar zolder en hoe geven we de zomerkleding een handig plekje tussen de andere kleding? Hebben jullie daar een systeem voor? Bij de oudste is er plek genoeg in de kast, maar bij de jongste werk ik nog met lades in de commode dus dat wordt puzzelen…

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Rianne zegt:

    De kleding die nu gedragen wordt ligt meteen voor het grijpen. Kleding die te klein is komt op een aparte stapel te liggen. Dat zoek ik dan na een poos uit, kan het nog door naar de volgende of ga ik het verkopen.

  2. Ik heb het ook al gedaan! Ik merk dat ik voor onze dochter al een berg kleren heb en voor de kleine man stukken minder. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de kast van onze 4 jarige dochter ook geregeld alles eruit haal en opnieuw in deel. Zodat het netjes blijft…. Zo vermaak ik me dus wel 😉

  3. Dat vind ik ook altijd zo’n klus!! Ik verkijk me daar nog steeds op. Misschien een mooi klusje voor vanmiddag 🙂 Fijne dag vandaag! Sigrid

  4. Linda zegt:

    Hihi, gisteren via marktplaats nieuwe lading kleding gekocht dus vandaag wordt hier de kledingkast uitgemest 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.