Blogtips: Welke influencer marktplaatsen zijn er allemaal?

Deze week ontving ik weer 2 uitnodigingen om me in te schrijven bij nieuwe online marktplaatsen voor influencers. Ze schieten werkelijk als paddenstoelen de grond uit. Op zich heel fijn dat bedrijven het nut zien om (betaalde) samenwerkingen met bloggers aan te gaan, maar zelf raak ik het overzicht een beetje kwijt. Jij ook?

Op Facebook zag ik in de bloggergroepen waarin ik actief ben al een paar keer de vraag voorbij komen: “Welke marktplaatsen zijn er allemaal?” “Waar moet ik me inschrijven om geld te verdienen met mijn blog?” En welke daarvan bieden ook echt toegevoegde waarde? Want laten we wel wezen, ik ben gek op commerciële kansen en schrijf me dus overal in… maar de platformen waar ik écht wat aan heb gehad zijn op één hand te tellen.

Tel ik mee als microblogger?

Moet ik er wel bij vermelden dat ik als microblogger niet door iedereen erkend wordt als een online influencer met toegevoegde waarde. De meeste marktplaatsen die matches willen maken tussen merken en bloggers, focussen op de cijfertjes en dan tel je echt pas mee vanaf minimaal 10.000 unieke bezoekers per maand. Ik troost mezelf met de omvangrijke trendrapporten die onderzoeksbureaus de wereld in schoten begin 2017: dit jaar gaat de focus van veel merken die al langer op dit vlak actief zijn verschuiven naar micro influencers die minder volgers hebben, maar wel zeer betrokken lezers. Het gaat meer draaien om relevantie bij het aangaan van een samenwerking. Wanneer je als kleine blogger authentiek blijft, kun je dus zeker een graantje mee pikken op het gebied van leuke barterdeals en betaalde opdrachten. Alles draait om jouw pitch en natuurlijk jouw blog!

Influencer Marktplaats overzicht

Hieronder een overzicht van de mij bekende platformen en marktplaatsen waar je als blogger / online influencer betaalde opdrachten vandaan kunt halen. Er achter vind je mijn ervaring.

 • AdFactor: kreeg ik aangedragen voor dit artikel, maar dit is een mediabureau voor grote bloggers vanaf 100.000 unieke bezoekers per maand zo’n beetje. Er staat geen aanmeldknop voor bloggers op de site, maar als ze je uitnodigen zeker doen. Ze weten mooie tarieven voor je te onderhandelen.
 • Adshot: Adshot is bedoeld voor influencers die zich bezighouden met gamen. Je kunt hier je Youtube, Twitch, Twitter, Instagram en TikTok koppelen maar ook rechtstreeks met het bureau chatten via gamer chatplatform Discord. Of je stream-kanaal aanmelden. Laagdrempelig platform. Je kunt hier ook bartersamenwerkingen vinden in de vorm van speciale inlogcodes om nieuwe games te testen of andere ingame voordeeltjes te genieten die interessant zijn voor je content.
 • AllthewayUp: krijg zo nu en dan een opdracht van ze, betalen netjes op tijd uit. Werk inmiddels alweer 5 jaar met dit bureau samen. Hebben in 2022 een compleet bestel platform opgetuigd. Wel relatief lage tarieven. Registreer je gerust via mijn affiliate linkje, leuk!
 • Blog Brains: dit is niet echt een marktplaats, omdat je niet in hoeft te loggen om opdrachten te kunnen zien. Bij elke nieuwe opdracht in de door jou geselecteerde interesses ontvang je een mail. Je wordt ingedeeld naar aanleiding van hoe ervaren je bent en hoe groot het bereik / de domeinwaarde van je blog is. Ik heb al een paar opdrachten gedaan en ze betalen snel uit. Ook zijn hun briefings altijd duidelijk, waardoor ik snel weet of ik een pitch wil indienen of dat ik het voorbij laat gaan. Het is inmiddels al een aantal keer gebeurd dat Blog Brains de vergoedingen naar boven heeft bijgesteld, erg fijn!
 • Blog Society: OPGEHEVEN / platform van de Telegraaf Media Groep waarop je blogs kunt delen, ze bemiddelen in advertenties maar daarvoor ben ik waarschijnlijk te klein, heel af en toe ontvang je via de mail een opdracht waarop je kunt pitchen. Tot nu toe waren de opdrachten voor mij niet passend en heb ik niet gepitcht.
  Update: inmiddels ben ik wel relevant. Ik heb 1 leuke betaalde opdracht gedaan en verschillende barterdealopdrachten.
 • Bloggerslijst: niet echt een marktplaats, maar wel een aanrader om je in te schrijven. Voorwaarde is dat je website een DA > 15 heeft. Ik krijg niet vaak een mail van ze, maar word enkele keren per jaar uitgenodigd voor een opdracht die ik dan ook echt mag doen als ik het zie zitten. Je hoeft dus niet te pitchten! Nette communicatie, nette vergoedingen én ze betalen je ook altijd netjes uit.
 • Bloggers Nederland: volgens mij een startup en mijn eerste pitch is verstuurd.
  Update: inmiddels is deze site OPGEHEVEN en word ik geredirect naar een blog. Link verwijderd.
 • Blogmij/SocialReblz: ik had deze naam al weleens horen vallen, maar ontdekte zojuist dat ik me hier nog niet had aangemeld. Een Nederlands netwerk en ik heb me zojuist ingeschreven. Update 2020: nog geen opdrachten ontvangen…
 • Encatena: een Spaanse marktplaats waarbij je zelf je prijs bepaald voor verschillende soorten artikelen en je prijs kunt differentiëren bij het plaatsen van 1 of 2 backlinks. Paar fijne opdrachten voor ze gedaan en netjes uitbetaald. Site lijkt anno 2024 verdwenen.
 • Getfluence: (affiliate linkje klik er vooral op) een Franse marktplaats met grote merken, een handig dashboard en je kunt ook aangeven of je extra betaald wilt krijgen voor plaatsing op youtube, instagram, facebook etc. Ook selecteer je of je werkt met do-follow of niet en of je aangeleverde advertorials plaatst of alles zelf schrijft.
  Ik heb inmiddels diverse opdrachten via deze site gedaan en het werkt erg prettig. Enige nadeel is de wat langere betaaltermijn van gemiddeld 45 dagen.
 • Hey Girlboss: nieuw netwerk sinds halverwege 2018, ik heb me aangemeld maar nog geen opdrachten ontvangen. Update 2020: nog altijd niets van vernomen…
 • Hyred: een UGC platform waar iedereen aan de slag kan. Zij zijn het eerste Nederlandse user generated content (UGC)-platform dat kleine en grote creators helpt bij het verkrijgen van video opdrachten, zowel van kleine als grotere merken. Je hoeft niet bekend te zijn, of een groot bereik te hebben om je aan te melden bij Hyred. Zij leggen de focus op de kwaliteit van de creators.
 • Hulc: stuurt mails uit als er nieuwe campagnes online staan en sinds kort staat ook de prijsrange erbij. Veel opdrachtgevers die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten met een zeer beknopte briefing, mijn tarief is vaak te hoog. Ben voor het eerst in onderhandeling (juli 2017) dus nog geen concrete opdracht gedaan via dit netwerk.
  Update: Hulc heeft inmiddels haar marge naar beneden bijgesteld, waardoor er vaker deals gesloten worden met opdrachtgevers. Ik heb inmiddels verschillende leuke opdrachten gedaan soms ook combi-deals waarbij ik een product of ervaring mocht proberen én betaald kreeg. Ze betalen lekker vlot uit. Het platform heeft duidelijk een fijne ontwikkeling doorgelopen en is steeds prettiger om mee te werken met leuke opdrachten! In 2020 krijg ik veel privé aanvragen voor campagnes van bedrijven die speciaal mijn blog hebben geselecteerd. Ook in 2021 t/m 2024 veel fijne opdrachten gedaan.
 • Imagency: ingeschreven maar nog niets mee gedaan. Update: in 2020 nog steeds niets van gehoord.
 • Influencers at Work: Nederlands platform, ik ben aangemeld maar heb nog geen opdrachten gezien. Kan het dus niet beoordelen. Update: in 2020 nog steeds niets van gehoord.
 • Influeno: nieuw platform voor influencers met meer dan 5000 volgers op een social media kanaal (je blog telt dus niet mee als ik het goed begrijp). Deze gaat in maart 2018 starten. Ik ben vooralsnog te klein om hier aan deel te nemen.
  Update: inmiddels wel uitnodigingen ontvangen om te pitchen, maar de vergoeding van 50 euro voor een blog vind ik persoonlijk veel te laag.
 • Influentials: de meeste opdrachten gaan pas vanaf 10.000 bezoekers. Toch ontving ik een leuk mailtje van een merk via dit platform, waar ik inmiddels een 2e samenwerking mee heb afgesproken. Barterdeals weliswaar, maar erg leuk en passend bij mijn interesses. Hebben vooral veel campagnes voor grote instagrammers.
 • Influo: stuurt en mailtje wanneer er een nieuwe campagne op staat. Ik heb verschillende keren gepitcht, dat pitch systeem werkt voor mij niet helemaal prettig maar dat is persoonlijk. Nog geen opdrachten gekregen.
 • Inzpire.me: (dit is een referral link, je helpt mij door er op te klikken) ik heb me bij dit Europese netwerk aangemeld, maar nog geen opdrachten ontvangen. Je kunt als bloggers hier ook elkaar aanbevelen en elkaars tarieven zien.
 • IZEA: (dit is een referral link, je helpt mij door er op te klikken) zojuist aangemeld, een Amerikaans netwerk maar staat wereldwijd open om je in te schrijven. Ben heel benieuwd wat ik hiervan kan verwachten.
 • Join: ik ben hier aangemeld, maar kan niet zien met welke merken ze werken. Taalkeuzes zijn Nederlands en Engels. Ik heb het idee dat het om een startup gaat, nog niets mee gedaan dus. Update 2018: inmiddels kun je ook je google analytics etc koppelen in je profiel. Van collegabloggers hoorde ik dat ze leuke campagnes voor een mooi tarief hebben gedaan via Join.
  Zelf halverwege 2018 mijn eerste opdracht ontvangen en die was ontzettend leuk én goed betaald.
 • Jumey: via Jumey krijg je mail wanneer er een opdrachtgever interesse heeft getoond in jouw blog. Vaak moet je wel heel snel schakelen, liefst dezelfde dag nog. Ik heb nog geen betaalde opdrachten via Jumey gedaan, maar wel enkele leuke barterdeals. Update 2020: volgens mij inmiddels opgeheven.
 • Juulr: na een paar jaar ingeschreven te staan kreeg ik mijn eerste opdracht. Prettige communicatie via het systeem. De opdracht is naar tevredenheid afgerond en werd netjes uitbetaald. Inmiddels is ook de volgende opdracht binnen.
 • Klik Proces: in 2022 is Klik Proces opgeheven / overgenomen door een andere partij en doen geen linkbuilding meer.
 • Linkpizza: (dit is een referral link, je helpt mij door er op te klikken) ik ben aangesloten bij Linkpizza om wat bij te verdienen met affiliate links, maar ze hebben ook een kopje campagnes waarin ze betaalde opdrachten uitzetten. Ik pitch hier regelmatig en heb over heel 2017 zeker 1000 euro verdiend via dit kanaal. Pitchen, communiceren met de opdrachtgever en je previews en blogs aanleveren gaat heel eenvoudig. Affiliate inkomsten kosten geen moeite door de Linkpizza plugin die ik heb geïnstalleerd. Leuke campagnes. Ze betalen alleen erg traag uit en als een adverteerder je 1x afwijst kun je nooit meer pitchen op campagnes van deze klant. Toch ben ik zeer tevreden gezien het inkomen dat deze marktplaats me oplevert. Aanrader!
 • Loggershut: nieuw voor mij, heb me ingeschreven en meld het hier wanneer ik er een opdracht voor heb mogen doen. Zelden een opdracht.
 • Onfluence: gericht op samenwerkingen met micro influencers in verschillende lifestyle branches. Heb me ingeschreven via het formulier en een leuke opdracht gedaan. Veel telefonisch contact gehad tijdens de opdracht, erg prettig.
 • Pak Communicatie: deed een oproepje voor influencers om zich in te schrijven. Heb ik gedaan (feb 2019), ben benieuwd!
 • Promoty: (referral link, je helpt mij hiermee) een app voor instagrammers met voornamelijk barterdeals maar ook her en der een betaalde opdracht.
 • Raiker: naar aanleiding van een lezerstip hieronder aangemeld en de volgende dag kreeg ik al een leuke betaalde opdracht! Wel een erg lange betalingstermijn volgens de website.
 • Reachum: ontdekt halverwege 2018 en heb me ingeschreven, gezien de gegevens die je moet invoeren gericht op linkbuilding dus interessant voor kleinere blogs. Je vult zelf een vast tarief in dat je voor opdrachten wilt ontvangen. In 2020 nog steeds geen opdrachten ontvangen.
 • SEO-Hulp Bloggerslijst: geschikt voor alle bloggers ongeacht bereik (dus ook voor startende bloggers). Ze hebben barterdeals en betaalde opdrachten. Nieuw in 2020. Eerste opdracht ontvangen en heel fijn persoonlijk mailcontact.
 • SocialBrands: heb een paar pitches gedaan, maar het was lastig om mijn profiel er goed op te krijgen en de inlog werkend, nog geen concrete opdrachten.
 • The Blogger Hub: profiel aangemaakt, maar zie er nooit opdrachten en ook nooit meer iets van gehoord.
 • The Blogger Programme: een Engels platform (UK) met ruim 800 aangesloten merken. Ik ben in januari lid geworden en heb 1 pitch verstuurd, waar ik niets op vernomen heb. De meeste opdrachten zijn niet beschikbaar in Nederland, maar er zitten wel wat leuke tussen zeker in de beauty hoek. Sturen regelmatig updates met nieuwe opdrachten en het ziet er mooi uit. Nu staat er een heel gaaf aanbod voor mamabloggers online van de Chessington Zoo, helaas heb ik nog niet de benodigde 50.000 unieke bezoekers per maand.
 • The Hub: initiatief van Sanoma en gestart per mei 2018, ik heb me aangemeld en er anno 2020 nog altijd niets van vernomen.
 • TIM – the influencer movement: Laagdrempelig en ook voor micro influencers goed te gebruiken. Er maken verschillende opdrachtgevers / pr-bureaus gebruik van dit platform. Bij nieuwe opdrachten ontvang je een mail. Ik schrijf regelmatig een pitch en heb ook al enkele opdrachten gedaan via TIM. Visueel opgezet en het werkt eenvoudig.
  Update 2022: alweer een paar jaar geleden opgeheven.
 • Weablog: Heb inmiddels een paar opdrachten gedaan. Tarieven wisselen heel sterk, opdrachten staan ook maar heel kort open dus je moet snel reageren en schrijven. Wel heel makkelijk qua acceptatie en waar het een keer toch misging, hebben ze dat snel voor me opgelost. Update 2020: inmiddels is Weablog opgeheven
 • Whitepress: (affiliate linkje, klik er vooral op, dankjewel) nieuw in 2020, een internationaal platform. Het dashboard is vergelijkbaar met Encatena. Heb al enkele opdrachten voor ze gedaan. Betalen netjes uit, fijn telefonisch contact met het hoofdkantoor.
 • Zeal Buzz: wederom een marktplaats vanuit de UK, ik heb me aangemeld maar niet de logo’s op mijn blog geplaatst. Als ik dat bij elk netwerk moet gaan doen, ziet het er niet meer uit. Ze zijn actief op Twitter, maar je kunt niet inloggen om opdrachtgevers te bekijken. Nog geen opdrachten van ontvangen om op te pitchen.

En zo heb je ook nog Activate via Bloglovin, de marktplaats op Beste Bloggers, linkbuilding opdrachten via Sitedeals, de Facebookgroep Bloggers Gezocht en nog heel veel andere plaatsen waar je in contact kunt komen met potentiële samenwerkingspartners. Voor het schrijven van dit artikel kreeg ik ook nog de namen WebAds en Smart IM aangedragen, die hebben inderdaad betaalde opdrachten maar dit zijn geen marktplaatsen waar je jezelf als blogger moet registreren en pitcht op een opdracht. Als je ‘influencer network’ intikt in google, krijg je echt waanzinnig veel hits vooral van internationale marktplaatsen. Vandaag las ik bovendien op Emerce dat ook Google zelf met een influencer platform gaat komen. Het zal mij benieuwen allemaal.

Hopelijk help ik je met deze lijst op weg en heb je hierdoor nieuwe online marktplaatsen ontdekt. Wil je mij ook helpen? Deel dan deze blog (via Twitter, LinkedIn, Facebook, een linkje in je eigen artikelen, chatgroepjes, whatever…) daar zou ik heel blij van worden :mrgreen:  .

Ken jij nog andere netwerken die ik aan deze lijst zou moeten toevoegen? En met welke marktplaatsen heb jij zelf fijne ervaringen?

Lees ook:

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Kyo Bosscher zegt:

  Kijk ook eens naar Hyred.nl! Een UGC platform waar je je als creator aan kan melden om UGC content te maken voor bedrijven. Ook zonder eigen bereik.

 2. De site bloggersnederland.nl is sinds 2019 operationeel. Op deze site kun je gratis je blog promoten. Voor bloglezers en bedrijven tevens een manier om nieuwe blogs te vinden.

  1. Marguerita zegt:

   Even bekeken maar daar staan geen betaalde opdrachten op. Alleen blogs, dus qua opdrachten geen toegevoegde waarde…

 3. Rob IJszenga zegt:

  Dit is een mooie complete lijst! De bloggerslijst van SEO Hulp mist nog. Aanmelden kan via deze link: seo-hulp.nl/bloggerslijst/

 4. Influencerhub zegt:

  It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed material

 5. Influencerhub zegt:

  Very Informative topic I liked it very much

 6. Ik zag wel een aantal bekende namen of waar ik mij zojuist bij heb aangemeld.
  Blog Brains: Hier ben ik ook aangemeld en ik krijg hier soms heel veel mailtjes van en soms echt vrijwel een hele tijd niets. Wel een samenwerking door gekregen. Niet vaak, maar het is gebeurt.
  Blog Society: Je krijgt helemaal geen meldingen in je mail of wat dan ook dus nieuwe opdrachten gaan 99% aan mij voorbij.
  Blogmij/SocialReblz: Vage bedoeling als je een kleine blogger bent, want je hoort niks van ze.
  Hey Girlboss: Daar had ik mij blijkbaar al aangemeld. Zou fijn zijn als ze eens wat lieten horen.
  Influencers (at Work): Moet je meestal een vrij hoog bereik voor hebben qua volgers, dus werkt tot nu toe niet.
  Linkpizza: Love Linkpizza. Heb al een keer een opdracht gehad via hen en contact gaat super snel.
  The Hub: Zojuist aangemeld. Ben benieuwd!!
  TIM – the influencer movement: Mwa opdrachten gaan meestal aan mij voorbij omdat je niet echt een melding of mail ervan krijgt. Jammer dat je ook meestal hoog met je aantallen moet zitten.
  Maar wel een heel fijn artikel.

 7. Evy zegt:

  Wow superhandige lijst! Ik ga me er verdereens in verdiepen want de meeste ken ik niet. Als je je 3 favoriete marktplaatsen moet aanwijzen, welke zijn dat dan?

  1. Marguerita zegt:

   Dat ligt natuurlijk ook een beetje aan de opdracht etc, dus wat voor mij werkt hoeft niet voor een ander te werken. Ik vond de opdracht via Join geweldig, maar dit was slechts 1 opdracht, Linkpizza en Hulc haal ik het meeste uit.

 8. Yolanda zegt:

  Bedankt voor je lijst! Dit is precies waar ik naar op zoek ben. Ga mij er eens goed in verdiepen.

 9. Anniek zegt:

  Woah wat zijn het er veel! Ik ga een aantal daarvan eens bekijken, dank voor het fijne overzicht!

 10. Josine zegt:

  Wat een flinke lijst. Ik heb me er nooit zo in verdiept. Ga ik maar eens doen!
  Ik mis nog een paar affiliate sites als zanox, tradedoubler en tradetracker. Groetjes Josine

 11. MamaPlaneet zegt:

  Blogmij snap ik dus echt niet. Ik zie niets dan mijn profiel waar ik de statistieken van niet kan aanpassen. Voor Influo geldt schijnbaar minimaal 5000 unieke bezoekers op je blog en net zoveel vol likes op FB en Youtube. En dan minimaal 2500 op Instagram. Het is overigens geen combinatie van maar groepering die ze hanteren. Hoe meer kanalen je kan toevoegen des te groter je kansen op een samenwerking. De meeste ken ik overigens niet dus dank je wel 🙂

 12. Marie zegt:

  Super handig deze lijst met mogelijke influencers! Super bedankt. Misschien dat het ook leuk is om ons mee te nemen?

  1. Marguerita zegt:

   Ha Marie, ik heb je site bekeken maar ik kan niet ontdekken waar bloggers op betaalde opdrachten kunnen pitchen, het ziet er meer uit als een blog…

 13. Casper zegt:

  Hi!

  Wat een handige blog. Ik ben ze allemaal even langs gegaan en zijn wel echt allemaal behoorlijk anders. Leuk om te zien!

  Casper

  1. Marguerita zegt:

   Graag gedaan 🙂 zegt het voort haha

 14. Casper zegt:

  Hi!
  Wat een handige blog. Eenvoudig en goed overzicht heel erg bedankt:)

  Casper

 15. mama zegt:

  Wat een handige lijst. Een aantal zijn me bekend, sommige ook niet. Ik heb zelf wel goede ervaringen met de campagnes van Linkpizza

 16. Bianca zegt:

  Superfijne lijst! Heb ook al met een aantal bureau’s samengewerkt, maar er staan ook een paar nieuwe voor mij bij. Bedankt!

 17. Anne zegt:

  Een hele fijne lijst! Alhoewel ik voor heel veel waarschijnlijk nog niet de juiste cijfers heb is het wel fijn om zo’n lijstje te zien. Het is soms allemaal zo onduidelijk, en dit werkt zeer verhelderend 🙂 Dank je!

  1. Marguerita78 zegt:

   Graag gedaan, mijn cijfers zijn ook nog niet heel hoog hoor.

 18. Co | Op reis met Co zegt:

  Dank voor het fijne lijstje! Ik ben ook nog flink zoekende, dus ga me maar aanmelden bij een aantal van je tips 🙂

 19. Merel zegt:

  Interessant artikel, ik ga een aantal van je linkjes even bekijken! Mag ik je trouwens vragen in welke Facebook groepen jij als blogger actief bent? Hoor het graag! 🙂 Liefs, Merel

  1. Marguerita78 zegt:

   Natuurlijk mag je dat vragen, ik zit in vrij veel facebookgroepen maar ze zijn niet allemaal even actief. Wat bloggen betreft is Mama & Blogger een hele fijne, maar ook Bloggers en Tarieven, 30+ bloggers, Bloggers Gezocht, Bloggers help je medeblogger, Bloggerinteractie… uhm… en nog veel meer 🙂 wat voor soort groepen zoek je?

 20. Aileen zegt:

  Handig lijstje. Heb mij aangemeld bij Contany en daarna de voorwaarden ontvangen. Niet om heel blij van te worden; alleen follow links en je mag niet aangeven in het artikel gesponsord is. Misschien wel dat het om een samenwerking gaat, dat staat er dan niet bij. Weet jij toevallig of meerdere bureau’s uit deze lijst dezelfde regels hanteren? Mijn ervaring is dat er meestal niet echt over wordt gesproken…

  1. Marguerita78 zegt:

   Ha Aileen, bedankt voor je reactie. Bij Contany sta ik zelf nog niet ingeschreven, maar wel raar inderdaad als ik dat zo lees. Ik geef zelf altijd via een beeldmerk aan dat iets gesponsord is en bij barterdeals meld ik wel dat ik iets ontvangen heb. Dat follow/no-follow maakt mij niets uit, de meningen daarover verschillen ook enorm. De meeste bureaus vragen ook wel om een do-follow link. Af en toe is het anders, meestal staat dit er ook bij vermeld bij een opdracht en kun je zelf kiezen of je die dan aan wilt nemen of niet. En inderdaad, dit soort lijstjes houden de meeste bloggers liever voor zichzelf. In facebookgroepen voor bloggers wordt er nog wel eens wat ter discussie gesteld en kun je naar ervaringen vragen. Helaas zijn veel bloggers daarin ook steeds terughoudender omdat het een paar keer is gebeurd dat achterbakse bloggers de conversaties hebben gekopieerd en doorgespeeld naar het bedrijf in kwestie. Heel naar en heel laag! Ik hoop dat je iets aan mijn antwoord hebt? Zal mezelf ook eens aanmelden bij Contany om te kijken hoe dat werkt.

 21. Ceciel van der Pas - Keuben zegt:

  Bedankt voor deze tips! Ik ga er mee aan de slag 🙂

 22. Jody zegt:

  Je hebt ook nog Raiker, zelf nog geen opdrachten uit gekregen, maar werkt een beetje zoals TIM! Maar dan wel met een lagere vergoeding… 😉

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel, ik had er nog niet van gehoord!

  2. Marguerita78 zegt:

   Nou Jody, dit was een toptip. Heb me gisteren ingeschreven en vandaag kreeg ik een leuke betaalde opdracht! Dankjewel!

 23. Esmée zegt:

  Contany werkt hetzelfde als Blogbrains. Je moet zelf pitchen en je tarief melden en je hoort daarna of je de opdracht krijgt. Bij Blogbrains word je ingedeeld in een tariefgroep.

  1. Marguerita78 zegt:

   ah, dankjewel voor de toelichting!

 24. Angela || Great Body & Mind zegt:

  Hele fijne lijst, dank je wel voor het delen (lief!). Hoe is jouw ervaring met Blogmij? Ik heb ze regelmatig gemaild maar werkelijk nooit een mail teug ontvangen. Uitgaande van de site klopt het e-mailadres toch echt wl. Op Twitter reageren ze ook niet.

  Ik vroeg e verder af welke plugin ke gebruikt voor het delen van j artikelen. Er staat een whatsappbutton in die ik ook graag zou willen hebben namelijk.

  1. Marguerita78 zegt:

   Van Blogmij heb ik nog niets gehoord eigenlijk. De whatsapp button komt via de Jetpack plugin 🙂

 25. Linda zegt:

  Handig overzicht, met een aantal die ik ook nog niet kende. Vooral de engelse niet. Blogsociety claimt ook opdrachten te hebben voor bloggers maar nog nooit gezien. En linkpizza heeft ook een marktplaats en delen op blog opdrachten waar je aan mee kan werken. Zelf nog geen opdracht voor gedaan maar anderen wel.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel Linda, ik heb 1x een opdracht ontvangen via Blogsociety maar dat was niet echt in mijn straatje, ik zal deze ook toevoegen

 26. Ja, er komen er echt steeds meer! Op Bloggen en loggen vind je ook een overzicht: http://www.bloggenenloggen.nl/blog-netwerken-nederland-een-overzicht/

  1. Marguerita78 zegt:

   Ga ik meteen een kijkje nemen, dankje

 27. Barbara zegt:

  Mooi overzicht! Ik ken er nog een paar niet. Was zelf ook al een overzichtje aan het bijhouden. Ik had Inzpire.me er nog bijstaan. Maar zelf nog geen ervaring mee. Bedankt in elk geval voor dit overzicht?

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja, dank voor de reminder die ontbreekt nog. Ik was echt het overzicht helemaal kwijt…

 28. Handig overzicht!!
  Ik mis nog Zanox en Daisycon. Bij beide ben ik ingeschreven, maar ik heb er nog nooit iets mee gedaan. Het past allemaal net niet bij mijn blogdoel.
  Ik sta wel op de lijst bij een paar mediabureaus die mij gevonden hebben. Dat werkt eigenlijk het best, als ze je zoeken. Maar dat is natuurlijk wel veel lastiger te beïnvloeden.

  1. Marguerita78 zegt:

   Bedankt! Ik ga ze bekijken, dacht zelf dat dit affiliateprogramma’s waren. Mediabureaus, linkbuildingbureaus en pr-bureaus heb ik buiten beschouwing gelaten in dit overzicht.

 29. Ilse van Kreanimo zegt:

  Hele lijst hè. Ik mis er nog wel een paar, maar moet ook zeggen dat ik er niet actief genoeg mee bezig ben.

  Van Weblog heb ik wel een mailtje gehad voor een reisblog!

  1. Marguerita78 zegt:

   Leuk Ilse een reisblog, ja een flinke lijst en ik weet zeker dat ik er bij meer ingeschreven sta alleen… welke ook alweer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.