Heeft jouw man een smoking overhemd?

Hoeveel mannen hebben nu eigenlijk een smoking overhemd? Nu de kerstdagen naderen en ik al die feestelijke folders zie, vraag ik me dat toch af. Die van mij heeft er dus geen. Zo’n ding is echt iets dat je alleen aanschaft bij een heel bijzondere gelegenheid. En nee, dus niet je eigen bruiloft, dat vind ik niet echt iets voor een smoking. Mijn man had wel een geweldig ander 3-delig pak aan overigens, met van die mooie manchetknopen.

Zouden het echt alleen BN-ers zijn die een première bezoeken? En misschien een enkele tiener voor een schoolgala? Of zijn er nog andere gelegenheden om zoiets aan te trekken? Is jullie kerstviering er bijvoorbeeld chic genoeg voor? Om de prijs hoef je het niet te laten overigens, ik zag smoking overhemden voor nog geen 50 euro per stuk. Dat is netjes.

Olymp overhemden

Ik ben er inmiddels achter dat veel mannen hun eigen kleding kopen, maar hier in huis ben ik de (kleding)shopper. Het allerleukste vind ik kleding shoppen voor mijn dochters, daarna kies ik graag iets leuks uit voor mijn man en pas op de laatste plaats bedenk ik dat mijn eigen garderobe een update kan gebruiken. Winkelen met mijn man erbij is eigenlijk vooral gezellig wanneer we dat online doen. Zowel offline als online komen we dan meestal uit bij de strijkvrije overhemden van het merk Olymp. Die zitten goed én zijn representatief genoeg om aan te doen naar klanten. Meestal betaal ik voor één overhemd dus zo’n 70 euro. Heel af en toe proberen we eens een ander merk, maar over het algemeen zijn de standaard witte overhemden in de kledingkast van da husband van Olymp. Je kunt deze onder meer kopen bij webshop Hemd voor Hem.

Kerstcadeautje?

Een mooi overhemd vind ik (ook vanwege de prijs) heel geschikt als cadeautje, bijvoorbeeld voor kerst. Of voor zijn verjaardag. Afgelopen keer heb ik hem 2 overhemden gegeven met een opdruk. Altijd tricky, maar ik vond ze zelf erg mooi 😉 Eentje draagt hij regelmatig, de andere… die ligt nog heel netjes in het cadeaulintje in zijn kast. Wit met een bordeauxrode print. Ik hoop dat hij deze voor kerst bewaard, maar ik vrees dat het toch zijn smaak niet is en hij me niet wilde teleurstellen na het uitpakken van zijn cadeautje.
De volgende keer toch maar weer online shoppen dus. Ik zag bij Hemd voor Hem enkele leuke dessins en mocht je nog iets zoeken voor kerst: ze hebben er ook stropdassen, riemen, nette herensokken, sjaals en manchetknopen 💡
Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Astrid zegt:

  Mijn 19 jarige zoon heeft een smokingoverhemd. En al een aantal keer gedragen ook. Hij cosplayed behhorlijk nauwkeurig de Jared Leto Joker en die draagt dit ook. Vandaar ?.

  1. Marguerita78 zegt:

   Oh geweldig Astrid! Dan is het inderdaad wel heel fijn om zo’n overhemd te hebben.

 2. Mijn man heeft niet zo’n mooi overhemd helaas. Hij vindt dat ook niet fijn zitten.

 3. Volgmama zegt:

  Ik vind de manchetknopen zo mooi!

  1. Jeske Souverein zegt:

   Die vind ik ook zo gaaf!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.