Finding Dory breekt records en wij keken hem ook!

Net als in de Verenigde Staten, is Disney•Pixar’s Finding Dory enorm succesvol geopend in Nederland. Met een omzet van meer dan €300.000 behaalde Finding Dory de hoogste openingsdag ooit voor een animatiefilm in Nederland. Bijna 35.000 bezoekers kwamen op woensdag 29 juni naar de bioscoop om de film in de originele of Nederlands gesproken versie te bekijken. Ik ging afgelopen zondag met mijn dochters van bijna 4 en 5, wat vonden wij ervan? 

Finding Dory is een 6+ film staat op de leeftijdsindicatie. Vaak is een film dan toch best heel spannend. Van Disney heb ik 2 vrijkaarten gekregen, maar we hadden nog een bioscoopbon liggen zodat we met z’n 3tjes konden. Na Finding Nemo was ik zelf heel benieuwd en leek deze film me niet té spannend voor de meiden. Wel koos ik expres een 2D voorstelling uit, zonder bril is het nét even wat minder overweldigend allemaal. Bovendien is zo’n 3D bril altijd lastig voor mijn brildragende jongste dochter. We gingen naar de bioscoop in Woerden, waar altijd een pauze is zodat de dames tussendoor nog even naar het toilet zouden kunnen. Tot zover de voorbereiding…

Lees ook: Leuke nieuwtjes over Disneys Finding Dory

Popcorn erbij, zitverhogers gereed, kom maar op met die film!
Popcorn erbij, zitverhogers gereed, kom maar op met die film!

Het verhaal van Finding Dory

In deze vorige blog liet ik je de trailer al zien (en onze Zenner Dory haarfrutsels), maar toch nog even het verhaal. Finding Dory brengt de grappige, vergeetachtige blauwe vis Dory terug op het witte doek. Dory woont samen met Nemo en Marlin in het rif en op een dag herinnert Dory zich dat zij een familie heeft die misschien wel naar haar op zoek is. Het drietal gaat op een avontuurlijke reis door de oceaan en belandt zo bij het Zeeleven Centrum in Californië, een aquarium en revalidatiecentrum voor zeedieren. Tijdens de zoektocht naar haar ouders krijgt Dory de hulp van een aantal opvallende bewoners: Henk, een koppige octopus die ervan houdt het leven van het aquariumpersoneel zuur te maken, Bailey, een witte dolfijn die ervan overtuigd is dat zijn echolocatie-krachten niet meer werken, en Lot, een slechtziende walvishaai. Tijdens hun tocht door het gebouw van het Zeeleven Centrum ontdekken Dory en haar vrienden dat fouten maken niet erg is en de kracht van vriendschap en families.

Hoe vonden wij de film?

Zelf heb ik verschillende keren heel hard gelachen in de bioscoop, Dory is waanzinnig grappig. Ja, ook als je hem in 2D in het Nederlands bekijkt! En heerlijk dat de herkenbare karakters van Marlin en Nemo een grote rol spelen in deze film. Ik heb er enorm van genoten. En dat kon ook omdat mijn dochters niet trillend als een rietje bij me op schoot kropen. Sommige stukjes waren spannend, maar niet té. De peuter moest verschillende keren hard lachen tijdens de film, heerlijk dat giecheltje door de zaal. Achteraf zei ze dat hij toch best spannend was, maar ik zag mijn beide dochters genieten. Ook van de popcorn trouwens 😆 . Kortom: een aanrader! Goed te doen met kinderen van 4 of 5 jaar.

Lees ook:

Finding Dory is nu te zien in 272 zalen en in 144 bioscopen, zowel in de originele versie als de Nederlands gesproken versie in 2D en 3D. Ben jij al geweest? Of heb je nog plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Nathalie zegt:

  Wij willen hem ook nog graag zien.

 2. Ik lees er allemaal positieve recensies over! Mijn kinderen willen deze film ook graag zien.

  1. Marguerita78 zegt:

   Hij is de moeite waard, dus zeker doen!

 3. Judith zegt:

  Wat leuk! De oudste heeft geen interesse dus ik moet wachten tot hij op Dvd is om te kijken met de kleinste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.