Zomertrend: mouwloze maxi-jurkjes

Maxi-jurkjes zijn helemaal trendy deze zomer. Vooral de mouwloze variant zie je veel. Ook het fijne merk Ninie heeft leuke exemplaren in de collectie (op dit moment afgeprijsd!) en wij mochten er eentje testen. Eerder schreef ik al over dit Nederlandse meisjesmerk waarvan we ultrazachte matching rokjes kregen met bijpassende longsleeve. Een veel gedragen outfit voor frissere dagen, maar ook bij zomerse temperaturen kunnen we nu dus Ninie uit de kast trekken.

ninie jurkje

Het leuke van Ninie is dat je er altijd een knutselprojectje bij ontvangt: een aankleedpop die je zelf kunt uitknippen. Daarnaast is de kleding gemaakt van zachte, comfortabele stoffen. Ervaring met de kleding van onze eerdere review leert dat het ook na 30 keer wassen mooi blijft. Bij deze maxi-jurk vond ik dat wel even spannend: kantjes en een onderjurk die eruitziet alsof deze gestreken moet worden… Hoe zou dat zich houden? Vooral omdat je kant of tule, of hoe je het doorzichtige laagje ook noemt niet kunt strijken.

ninie maxi jurk
Blij met haar op de kermis gewonnen gitaar, die moest ook op de foto want hij kleurt zo leuk bij de jurk.

Wassen en strijken?

Nou, na de eerste keer wassen was ik helemaal opgelucht en tevreden! Ik heb het jurkje aan een hangertje te drogen gehangen en dat ging helemaal perfect. Kleuren niet doorgelopen, kantje nog heel en vooral: je hoeft die onderjurk helemaal niet te strijken! Het is een strijkvrij stofje: YES! (Ik houd niet zo van strijken en ben er ook niet zo handig in.)

Lees ook: De beste wasdroger tips voor jou op een rij

DSC_0019
Hij valt net over de knie.

Mooi!

Voor mijn dochters is natuurlijk vooral het uiterlijk van een jurk van belang. En het draagcomfort. Van die laatste weet je bij Ninie dat het wel goed zit. Ik weet niet wat jullie van deze jurk vinden, maar ik vind hem zelf erg lief qua uitstraling. De tule is een bijzonder detail, dat bij mijn dochters voor het prinsessenjurk-gevoel zorgt. Zeker een jurk waarmee je op een feestje of verjaardag leuk voor de dag kunt komen, maar toch comfortabel genoeg om ook heerlijk met alle andere aanwezige kinderen te kunnen spelen. “Wat heb jij een mooie dansjurk aan!” Was een opmerking die mijn dochter kreeg bij het dragen van dit jurkje.

DSC_0018
De knalkleuren van de strijkvrije onderrok worden gedimt door de doorzichtige witte bovenrok.

Combineren

Op een wat koudere dag combineer je dit jurkje prima met een roze vestje. Zoals je ziet was het op de dag van de fotoshoot qua temperatuur nodig om er een legging onder te dragen, maar met blote benen en sandaaltjes is ie helemaal zomers. (Kun je zien op de foto die ik zondag op facebook en instagram plaatste, toen droeg ze hem ook.) Mijn dochters kiezen vaak zelf uit wat ze aan willen trekken (ik bepaal of korte of lange mouwen etc vereist zijn) en deze maxi-jurk voldoet duidelijk aan de wensen. We hebben hem nog niet zo lang in huis, maar hij wordt elke week gekozen.

DSC_0017
Detail van het tule.

De A-lijn jurkjes van Ninie zijn gemaakt van katoen met een bovenlijfje van tricot. Er zijn verschillende vrolijke motiefjes te bestellen in de webshop van Ninie. Hier vind je ook vrolijke merken als Dutch Heroes en The Dutch Design Bakery. Een Nini maxi-jurk als op de foto’s kost 29,95 euro en is met zorg en liefde in Nederland gemaakt.

DSC_0020
Hiep hiep hoera!
DSC_0011
Door het tule krijgt het geheel zo’n lieve uitstraling.

Lees ook: OOTD: go DISCO met Kidz-art en Naturino

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Superleuk jurkje! En het zit ook lekker als ik het zo zie.

  2. Nathalie zegt:

    Wat een mooie jurk! Staat haar goed!

  3. Helga zegt:

    Als ik dit zie wou ik dat mijn dochter die leeftijd nog had, prachtig jurkje! Helaas bepaalt zij zelf wat ze draagt en dat zijn helaas geen jurken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.