Wat was de beste investering bij onze verbouwing?

Toen wij onze woning kochten, was deze in zeer slechte staat. Vooral de badkamer was een donker, muf schimmelhok vol kapotte tegels. We hebben daarom alle muren eruit gesloopt (waarna bleek dat ook het isolatiemateriaal erachter doorweekt was) en opnieuw gemaakt. Niet alleen de badkamer namen we onder handen, maar het hele huis. Uiteindelijk duurde het een jaar voordat we konden verhuizen. Achteraf zou je bij zo’n grote verbouwing altijd dingen anders doen, iemand inhuren voor de badkamer renovatie bijvoorbeeld. Maar terugkijkend is er één ding dat echt een geweldige investering is gebleken: ons VELUX-dakraam in de badkamer.

velux dakraam marstyle
Geen donker muf hok meer, maar een lichte rustgevende ruimte. Met iets meer ruimte want we hebben een muur iets opgeschoven.

Het enige jammere is dat we dit raam in het wit hadden besteld en toen het er uiteindelijk was, bleek het van hout. Langer met een gat in het dak zitten was geen optie, dus dan toch maar deze. Het misstaat gelukkig niet. In het begin twijfelde ik nog over bijpassende raambekleding. In de webshop van VELUX kun je werkelijk van alles vinden. Voor een open raam in de badkamer was ik toch in eerste instantie wat preuts. En je hebt ook horren, zonwering voor de buitenzijde en van die twinblinds waarmee je kunt spelen met licht door de doorzichtige banen ertussen. Vanwege de hoogte kan alles ook nog elektrisch bedienbaar, al heeft dat wel een meerprijs. Maar uiteindelijk niet gedaan. Vanuit een vliegtuig kun je echt niet naar binnenkijken. Vanuit bad kun je wel heerlijk van de wolken genieten. Wat vooral heel fijn is, is natuurlijk de lichtinval omdat we voor een groot raamformaat gingen. Dat zonnetje dat naar binnen schijnt, eventueel met een briesje erbij wanneer het warm genoeg is om de badderen met open raam…

bathroom5 2integra giu venetian 119768 01 xxl 1280x700
Mooie raambekleding voor de badkamer.

Op mijn wishlist staan nog meer van dit soort ramen voor de zolder, waar mijn wasmachine en droger staan en een waslijn hangt. Dakkapellen voor en achter zouden voor extra ruimte zorgen, maar in het midden is genoeg ruimte voor een VELUX raam. Dan zou ik wat beter kunnen ventileren ook wanneer er een was te drogen hangt. Op de website van dit ramenmerk staat genoeg inspiratie en ik deel daarom graag wat mooie plaatjes die ik daar vond.

batroom1 2 integra venetian 111519 01 xxl 1280x700
Extra lichtzone door twee ramen boven elkaar.

Lichtkoepel in het plafond

Zelf zou je er niet zo snel aan denken, maar in bepaalde donkere ruimtes is het mogelijk om een lichtschacht of lichtkoepel te plaatsen. Ik schreef al eerder dat Rob’s Grote Tuinverbouwing bij mij langs kwam om mijn tuin op te fleuren. Superleuk, maar het was toch een soort ‘goedmakertje’. Onze donkere woonkamer, was namelijk de reden dat ik in eerste instantie door de redactie was uitgekozen voor dit leuke televisieprogramma. Daar waren ze specifiek naar op zoek: een donkere woonkamer met uitbouw. En door onze uitbouw van 3 meter is de kamer inderdaad erg donker. VELUX zou hier dan een lichtkoepel sponsoren die binnen een dag geplaatst zou worden en voor een zee aan zonneschijn zou zorgen. Op de foto’s hieronder zie je wat een verschil dit kan maken. Het bezoek aan mijn adres was echter in mei gepland en de sponsor bedacht uiteindelijk dat ze dit item liever in het najaar op televisie wilden. Geen lichtkoepel hier dus, maar het idee blijft wel rondzingen in mijn hoofd. Wishlist materiaal. Zeker als ik onderstaande plaatjes zie!

corridor4a flatroof 101884 02 xxl 1280x700
Daglichtschacht voor een donkere ruimte.
f694d2fdd8385cc7e0509b2584d1448b
Voor en Na foto van het verschil dat een lichtkoepel kan maken.
workroom4 2ggu 115219 01 xxl 1280x700
Twee ramen naast elkaar, dit zou ik mooi vinden bij mijn wasplek op zolder.

Heb jij een lichtkoepel in huis? Ik ben erg benieuwd naar meer mooie plaatjes namelijk. En als je een dakraam hebt in de badkamer, is dit met of zonder raambekleding? 

Noot: De foto’s komen van VELUX, behalve die van mijn eigen badkamer.

ms_disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Kom toevallig op deze blogpost. Wat heb je een origineel bad! Velux blijft toch wel de marktleider op gebied van dakramen. Wij hebben op zolder twee grote velux dakramen. Voor de rest is het een rommeltje 🙂

  2. Nathalie zegt:

    Heerlijk zo’n groot bad. Wij hebben ook een Veluxraam maar zonder bekleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.