Ken jij de #sugarchallenge?

Zo’n jaar of 8 geleden werd ik door een collega al eens geattendeerd op hoe slecht suiker voor je is, en wat een verandering het voor zijn gezin was om ermee te stoppen. Ik ben kort daarna gestopt met suiker in de koffie en thee. Maar verder niet. Op dit moment lees ik het boek 100% suikervrij “Suiker is een uiterst verslavende drug die zorgt voor veel ellende in het lichaam.” Één ding is zeker, Carola van Bemmelen weet hoe je een boek moet schrijven dat boeit! Zij is dé expert in Nederland op het gebied van suikervrij en suikerbewust leven en auteur van diverse boeken over een suikervrij leven.

suikervrij

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat suiker niet alleen de grootste veroorzaker is van obesitas, maar dat suiker ook diverse chronische en soms zelfs fatale ziekten kan veroorzaken. Helaas gebruiken we, bewust en onbewust, veel meer suiker dan goed voor ons is. Het merendeel van de Nederlanders zit na het ontbijt al aan de maximale geadviseerde hoeveelheid suiker van 25 gram per dag.

Wil jij minder suiker gebruiken, maar weet je niet hoe? Het boek 100% Suikervrij Voor Altijd legt uit wat er precies met je lijf gebeurd door alle suikers en richt zich vooral ook op het veranderen van je mindset. Het is dus geen dieetboek, maar meer een ‘hoe verander ik mijn levensstijl en waarom wil ik dit nu eigenlijk’ boek, met aan het eind natuurlijk wel recepten die je kunt proberen.

Een van de hoofdstukken uit het boek, om je een indruk te geven van de vormgeving.
Een van de hoofdstukken uit het boek, om je een indruk te geven van de vormgeving.

Gratis e-book

Ik ben nu zelf halverwege het boek. Carola schrijft erg prettig, het leest lekker weg en ze gebruikt geen ingewikkelde termen. In het boek staan ook allerlei zwartwit foto’s met van die typische 50s huisvrouwen, dat vond ik wel grappig. Ik ben zelf niet van plan om volledig met suiker te stoppen, maar dit boek zet mij wel aan het denken. Wat de kinderen betreft, zijn we zoals jullie eerder lazen al overgestapt op een suikervrije limonade en we beperken als gezin het aantal momenten op de dag dat we iets eten. Vorige week leverde dat nog complimenten van de tandarts op de kindergebitjes op, yay. En ook met de detox die ik eerder al deed, wist ik natuurlijk dat het gewoon beter voor je lijf is om geen dingen als suiker binnen te krijgen. Schrijfster Carola roept iedereen op om mee te doen aan deze challenge en te beginnen met een suikervrij leven. Al geeft ze eerlijk toe, met grappige en herkenbare voorbeelden, wat haar eigen zwakke momenten waren en dat het niet erg is om af en toe de mist in te gaan. Als je het daarna maar weer oppakt. Op www.sugarchallenge.nl kun je gratis het e-book met 10 suikervrije afslanktips downloaden.

Suikervrije recepten

Ook deelt ze meer dan 150 suikervrije recepten via deze website, helemaal gratis: www.sugarchallenge.nl/suikervrije-recepten Liefhebbers kunnen hier ook hun eigen suikervrije recepten uploaden en delen met anderen. Op die manier kunnen mensen elkaar helpen om een suikerbewust leven haalbaar te maken. Als gezegd ben ik zelf nog niet bij het receptendeel uit het boek, maar mijn oog viel bij het fotograferen op een avocadodip die me erg lekker lijkt!

Dit dipje lijkt me heerlijk, ga ik zeker proberen! Ben gek op avocado.
Dit dipje lijkt me heerlijk, ga ik zeker proberen! Ben gek op avocado.

Winactie

Carola van Bemmelen heeft al ruim 60.000 boeken verkocht! Suikervrij leven is dus echt een thema dat leeft. Met haar hulp hebben al meer dan 100.000 mensen de Sugarchallenge succesvol volbracht. Carola volgde o.a. opleidingen op het gebied van Epigenetica, Orthomoleculair Voedingscoach, Hormonal Profiling, Hormoonfactortrainer en Metabolic Balance. Ze leidt zelf Sugarchallenge coaches op en verschijnt regelmatig in de media als suikerexpert. Haar laatste boek 100% Suikervrij voor altijd wat ik hier bespreek, is misschien voor jou wel de start van een nieuwe kijk op voeding en hoe je je leven indeeld want ik mag een exemplaar verloten onder mijn lezers!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de filosofie achter suikervrij leven? Wil je weten hoe je ook in tijden van stress je suikervrije levensstijl vol zou kunnen houden? Laat me weten waarom jij kans wilt maken. Taggen op facebook van vrienden die baat kunnen hebben bij het afkicken van suikers, of die op zoek zijn naar informatie over het minderen van suiker, wordt gewaardeerd.

De winnaar van het boek is geworden Fleur! Van harte gefeliciteerd, ik stuur je een e-mail voor de verdere afhandeling.

Lees ook:

Gezonde regenboog gerechten met kookboek Vegan Rainbow Food

Suikervrij snoepen met Food2smile

De kids drinken suikervrije limonade

Geprobeerd: plasticvrije vegan kauwgom van BenBits

Geef je gezondheid een boost met een detoxkuur

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. J. van der Heijden zegt:

  Ik hoor en lees steeds meer wat (te)veel suiker voor je gezondheid doet. Ik ben dus erg nieuwsgierig naar dit boek. Is het echt zo erg als wordt beweerd?

 2. Margo zegt:

  Ik ben ernstig ziek geweest en wil gezonder gaan leven. Dit houdt ook in dat ik minder suiker wil eten.

 3. Bea zegt:

  Ik houd eigenlijk best wel van zoet, maar wil graag minderen om wat af te vallen. Ik hoop dat de lekkere recepten mij daarbij kunnen helpen.

 4. Lin van de Werf zegt:

  Ik ben heel nieuwsgierig naar dit boek, want ook ik zou graag mijn suikerinname flink willen verminderen. Ik heb een aantal klachten die hopelijk verdwijnen als ik suikervrij ga leven. Daarnaast wil ik nog heel wat kilo’s afvallen en zou ik meer energie willen hebben. Vooral als ik moe ben neig ik naar suikerrijke producten, dus ik ben heel benieuwd hoe ik ook dan suikervrij kan blijven eten.

  Groetjes Lin

 5. Arianne zegt:

  Graag maak ik een kans op het boek. Niet voor mezelf maar voor mijn zusje. Sinds een aantal weken is ze gestart met suikervrij eten.In dit boek staan vast tips en ideeën in voor smakelijke recepten.

 6. Anita H. zegt:

  Met mijn sterk verhoogde risico op diabetes kan ik niet anders dan letten op de suikerinname. Dat doe ik dus al. Maar ik kan wel wat inspiratie gebruiken. Nu eet ik wel erg veel van hetzelfde.

 7. Annie de Waal zegt:

  Ik maak heel graag kans, door hoge bloeddruk en te hoog cholesterol moet ik afvallen.
  Een leven zonder suiker zou erg goed zijn, zou het heel graag willen proberen.

  Groetjes Annie

 8. Jan zegt:

  Genieten maar toch, minder of liever geen suiker, ben benieuwd naar de mogelijkheden.

 9. Vivi zegt:

  Kan het echt? Is haast ongelooflijk.. maar zou het heel graag willen proberen!
  Maar dan samen met mijn neefjes, die vreselijk gaan stuiteren van suiker.
  Wil ze heel graag met mijn zus andere alternatieven laten proberen en proeven.

 10. Lieke Blondeel zegt:

  O wauw doe graag mee , ben erg benieuwd wat mijn lichaam doet als ik een tijd geen suiker eet . Denk dat het me wel goed gaat doen

 11. Inge zegt:

  Met dit gezonde kookboek
  hoef ik niet meer naar lekkere en verantwoorde bakrecepten op zoek.
  Dan kan ik lekker en gezond bakken
  en genieten zonder ‘suiker-ongemakken’.

 12. Anita te Gussinklo zegt:

  Ook ik eet (te) veel suiker.
  Vooral in periodes met stress zou ik graag willen weten hoe ik dit aanpak.

 13. Barbara Beun zegt:

  Ik zou dolgraag gezonder leven met minder suiker, maar ja het is best moeilijk.

 14. Chatlotte zegt:

  Ik wil heel graag stoppen met mijn suikerverslaving. Eet veel te vaak een plakje cake en drink regelmatig warme chocolade melk. Tijd om het roer om te gooien, helpt Carola mij daarbij?

 15. Nicole zegt:

  leuke winactie! Ik ben bezig met gezonder eten en leven, zou daarom graag kans maken op dit boek!

 16. Yvonne zegt:

  Ik maak graag kans op dit boek! Mijn broer heeft suikerziekte en de recepten zouden daar ook heel fijn voor zijn! Mijn moeder en ik willen sowieso ook graag minder suiker binnen krijgen om gezonder te leven!

 17. Iris zegt:

  Jaaaa heel graag!!! Help mij om van mijn suikerverslaving af te komen!!!

 18. Mijn overgrootoma had suikerziekte, oma had het ook en nu heeft mijn moeder het 🙁 Dan word je je opeens toch veel meer bewust van hoeveel suiker je eigenlijk eet of drinkt. Ik zou heel graag suikervrij door het leven gaan, maar alleen is dat lastig want ik heb een enorme sweet tooth. Hoe kun je zonder suiker toch genieten? Wat zijn de valkuilen en hoe houd je het vol? Ja, daar ben ik reuze benieuwd naar. Maak dan ook graag kans op dit fijne boek!!

 19. maris zegt:

  jaaaaaaaa super handig boek! Wie wilt nou niet suikervrij eten!!!

  Ik wil graag kans maken 🙂

 20. Fenny zegt:

  Joehoe ik doe graag mee! ik ben al aan het minderen met suiker 🙂

 21. Anna Wienen zegt:

  Lijkt me heel interessant erover te lezen, zou er graag iets mee willen doen…

 22. Romy zegt:

  Suikervrij eten probeer ik al, maar het gaat niet altijd van harte. Ik ben dan ook erg benieuwd of dit boek daar tips voor biedt.

 23. Jane zegt:

  Al enkele tijd zit ik erover na te denken om suikervrij te proberen te eten, maar ik heb echt geen idee hoe en waar te beginnen. Ik heb al meerdere blogs gelezen over suiker en dat het echt in zoveel verschillende producten wordt verwerkt! Ik ben ook echt benieuwd of je echt een verschil in energielevel gaat merken.
  Dus ik ben erg benieuwd naar dit boek en doe graag mee!

 24. Jacqueline de Waal zegt:

  Wauw wil heeel graag kennis maken met dit boek!
  Ben heel erg benieuwd hierna!

 25. Anne zegt:

  Probeer gezond en gevarieerd te eten en drinken met mn zoontje maar die suikets zitten vaak goed verstopt of ik weet geen redelijke vervanger. Ik zou het boek dus graag winnen!

 26. Nina Mol zegt:

  Ik doe heel graag mee: eet sinds een tijdje koolhydraatarm en ik voel me enorm goed! Wil hier graag mee doorgaan 🙂 xxx

 27. Gera zegt:

  Wij eten al een tijdje koolhydraatarm. Ik ben daardoor heel wat kilo’s kwijt geraakt! Als je eenmaal er op gaat Letten zie je ook in hoeveel producten suiker zit!
  Ik maak graag kans op dit boek. We zijn al een eind op weg maar kunnen vast nog vee leren!

 28. Fleur zegt:

  Ik maak heel graag kans op dit boek. Voor mijn werk als dietist verdiep ik me namelijk in de suikervrije dieten. Ik ken de boeken van Carola van Bemmelen uiteraard, maar deze heb ik nog niet gelezen. Ik denk dat er heel veel goede tips in staan, waar ik mijn clienten mee kan ondersteunen.

  1. Fleur zegt:

   Ik neem je winactie uiteraard ook mee op mijn wekelijkse overzichtje met blog-winacties! Deze komt op zondag online ;D
   Tot wanneer loopt je winactie?

   1. Marguerita78 zegt:

    Minimaal een week Fleur! Ik kijk na een week meestal wanneer ik even tijd heb om alles in naamloten.nl te gooien. Alvast bedankt voor het delen, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.