Suikervrij snoepen met Food2smile + winactie (gesloten)

Wat doe je als je Nederland ongezonder en dikker ziet worden en je het niet langer aan kunt zien dat steeds meer kinderen en volwassenen kampen met overgewicht? Dan neem je het voortouw en stop je al je opgedane kennis als voedingsconsulent in de productie van verantwoord snoep. Dat deed Miriam Bouwens en zo ontstond Food2Smile. Nog geen jaar geleden begon ze en nu is er al een mooie lijn van verantwoord snoep, snacks & drinks. Zou dat lekker smaken? Wij probeerden het uit!
IMG_3933 

Mijn dochters en ik houden erg van snoepen, maar ik beperk dit altijd tot 1 snoepje met theetijd in de middag. Maar hey, deze snoepjes zijn suikervrij en moesten getest worden! De dames vonden het ontzettend vervelend dat er nu diverse bakjes op tafel stonden… Not! De enige lolly die erbij zat werd direct door de jongste geclaimd. Ik vind jonge kinderen en lolly’s namelijk geen veilige combi, wat als ze vallen en dat stokje schiet in de keel? Die krijgen ze dan ook nooit. En zuurtjes ook niet. Onder strikte testinstructies: zitten blijven en eerst op de foto – was hier de uitzondering waardoor ze deze snoepjes als een feestje ervaarden. Wel heb ik voor de zekerheid de tv aangezet, zodat ik zeker wist dat er niet per ongeluk één zou opspringen met dit snoep in de mond.

proeven is serious business. de peuter heeft daarom haar eigen kapsel gestyled <3

 Hoe smaakt het?

Nou, lekker! Iets minder zoet dan ‘normaal’ snoepgoed, maar nog vol smaak. De gummybeertjes hebben vrijwel dezelfde smaak als die van merken waar wel suiker in zit. De aardbeiensliertjes (we kregen hiervan ook een appelvariant) waren een leuke ontdekking. Voordat ze op waren, en dat was heel snel, proefde ik natuurlijk ook mee van alles. Het leuke van deze sliertjes is dat ze in een klein portiezakje zitten. Handig om mee te nemen met een uitstapje!

Overmatig suikergebruik kinderen

Ouders die hun kind graag een verantwoord tussendoortje willen geven, zien soms door de bomen het bos niet meer. Op veel etiketten staat ‘minder suiker’ of ‘suikervrij’, maar is dit wel zo en wat zit er dan aan vervangende ingrediënten in? En is dit niet nóg slechter? Volgens het Kenniscentrum suiker & voeding consumeren jongeren in de leeftijd van 7 tot 18 jaar gemiddeld 70 tot 85 gram suiker per dag. Ofwel minimaal 25 kilo suiker per jaar. Overmatig suikergebruik leidt niet alleen tot overgewicht maar ook tot tandbederf. Bijna de helft van de 8-jarige kinderen kampt hier al mee.

 

Het testpanel proeft nog maar eens…

Geen toegevoegde suikers

Food2Smile staat voor snoepen zonder nonsens, ofwel geen toegevoegde suikers of slechte rode E-nummers. De producten van Food2Smile zijn meestal glutenvrij, lactosevrij, laag in calorieën en tasten het tandglazuur niet aan. Food2Smile heeft haar zelf ontwikkeld gezonder assortiment ‘Snoep & Snacks’, aangevuld met producten die exclusief op de Nederlandse markt worden aangeboden. Lekkere snoepjes en snackjes waar je van mag genieten. Al moet je alles uiteraard met mate doen. Daarom hebben we de helft van de ontvangen snoepjes bewaard voor een volgende proefsessie. Het is in ieder geval prettig dat we aantrekkelijk uitziende snoepjes in huis hebben, die een goed alternatief zijn voor het bekende suikerrijke snoepgoed!

 
Winactie 

Ook enthousiast over Food2Smile en wil je het eens proberen? Neem dan een kijkje in de webshop. Bovendien mag ik twee van jullie blij maken met iets leuks! Je maakt kans op de kinderkookboekenset of het Bootcamp spel van Food2Smile.

bootcamp dwlm_boeken

 

 

 

 

 

 

Laat hieronder weten waar je voorkeur naar uitgaat. Voor een extra winkans like je de facebookpagina van Food2Smile en die van Marstyle. Berichtje delen is lief, maar niet verplicht.

Winnaars

De winnaar van het Bootcamp-spel is: Vivian
De kookboeken zijn gewonnen door: Gera

Gefeliciteerd! Ik ga jullie een mailtje sturen.

 

 

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Esther N zegt:

  Tja moeilijke keus! Mama vind de boekjes erg leuk en mn.jongste zoon wil altijd helpen met koken, maar denk dat mn oudste zoon het spel fantastisch zou vinden, die is gek op ’trainen’ net als papa haha voorkeur dan toch maar voor het spel denk ik! Sites zijn geliked

 2. Jolanda zegt:

  Oh wat leuk! Mijn dochter van 8 wil graag een restaurant beginnen (in mijn huiskamer ?) en helpt dus steeds vaker met koken en verzint zelf dingen zo’n kinderkookboekenset zou dus goed van pas komen.

 3. Mary-Lou zegt:

  Ik maak graag kans op de kinderkookboekenset. Daar ben ik heel erg benieuwd naar. Inspiratie om de kindjes iets gezonds voor te schotelen (zeker als wij een zondig dagje hebben) is nooit weg. Ook Food2smile heeft nu een like. ?

 4. Karin zegt:

  Wat leuk! Ik maak graag kans op de kinderkookboekenset. Zeker nu onze dochters op school het over gezonde voeding hebben.

 5. Lies zegt:

  Hmmm, de Colabottles lijken me wel erg lekker! (vooral nu ik 40 dagen zonder suiker ben 😉 )
  De kookboekjes zijn ook echt leuk!! Ik doe graag mee!

 6. Mariska zegt:

  Wat een leuke fotootjes erbij! Je hoeft dus niet de kinderen vol te stoppen met suikerbommen om ze wat lekkers te geven 🙂

 7. Tamara TS zegt:

  Leuk, snoepen en dan nog gezond ook! Ik ben zelf lactose-intolerant, dus ik mag het meeste al niet hebben van het normale snoep. Ik heb wel al een ander merk suikervrij en lactosevrij snoep geprobeerd, maar daar word ik totaal niet happy van. Eerder een beetje verdrietig als ik daar met mijn zakje zit en iedereen om me heen echte snoepjes heeft.
  Ik doe dan ook heel graag mee, om deze snoepjes ook eens te proberen. Misschien dat ik er wel heel blij van word!
  (FB Tamara Mara Großmaul)

  1. Marguerita78 zegt:

   De snoepjes zul je zelf moeten bestellen, die kun je niet winnen 😉

 8. Gera zegt:

  Ik doe mee voor de kookboekenset.

  Ben benieuwd naar het snoep! Ben hier heel zuinig met de kindergebitjes!

 9. Nynke B zegt:

  Wat leuk zeg. Ik heb beide FB paginaś geliked. Het bootcampspel is een echte aanrader. Afgelopen zondag stonden de kids om 7 uur aan ons bed of ze een paar kaartjes mochten doen…Ze vinden het echt superleuk. Aangezien we het spel hebben, ga ik voor de kookboeken. Hopelijk worden ze makkelijker eters als ze het zelf mogen klaarmaken.

 10. Vivian zegt:

  Wat leuk! Ik ga voor het bootcamp junior spel! Haha daar hebben mama en papa vast en zeker ook nog wat aan 😉 bedoel dat moet je toch samen doen hè! Plus dat het voor Senne ook super leuk is aangezien hij amper stil kan zitten en zo toch spelenderwijs ook binnen in beweging kan blijven.

 11. Verona zegt:

  Leuk, het kinderboekenkookset!

 12. Nicole zegt:

  Ik maak graag kans op de kookkinderboekenset! Echt toffe winactie!

 13. Marjo zegt:

  Ik ga zeker even in de webshop kijken, mijn zoontje zijn tanden worden snel aangetast dus niet te veel snoepen, maar ook fijn als er nog minder of zelfs geen suiker is, kan ik hem een beetje verantwoord laten snoepen!
  Wij gaan voor het kookboekenpakket, mijn kinderen zijn dol op koken en eten beter als het door hun zelf is bereid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.