Kinderboekenweek 2024: Lekker eigenwijs

Ik ben lekker eigenwijs! Tja, mijn hele jeugd krijg ik dat al te horen. En nu nog wel eens. Eigenwijs geboren zeiden mijn moeder en de dokter altijd, omdat de bevalling nou niet echt soepeltjes verliep. Maar hoe fijn is het als je ook lekker eigenwijs mag zijn! Heerlijk, ik hou ervan. Kinderen die eigen ideetjes hebben, origineel zijn of dingen net even anders doen.

Gastblog door: Liesbeth Dorresteijn

kinderboekenweek 2024

Natuurlijk is het heel irritant als het je eigen kind is die dingen altijd net anders wil doen dan jij, maar later lach je daar het allermeest om!

Het thema van de kinderboekenweek vind ik daarom ook erg leuk dit jaar. Boeken over eigenwijze kinderen, dieren, mensen. Versjes, verhalen, spannende boeken, stripboeken, prentenboeken deze weken dompel ik mij als juf daarin onder. En hoor ik heel veel verhalen van de eigenwijze kinderen in mijn klas!

We lezen over Pippi Langkous en Matilda, mijn jeugdhelden! Maar ook Kolletje, Dummie de Mummie, Bob Popcorn en Harry Potter. In kinderboeken zijn heel veel eigenwijze helden te vinden. Bovendien krijg je in de Kinderboekenweek altijd een geschenk als je een kinderboek besteld.

kinderboekenweek

Nieuwe boeken dit jaar

Voor Marstyle mocht ik een aantal nieuwe boeken ontvangen. Die hebben wij gelezen en hieronder vertel ik wat ik en mijn kritische testpanel hier van vonden.

De kleine kunstenaar – Ed Vere

kinderboekenweek 2024

Dit prentenboek is echt een pareltje. Het gaat over een Dino die kunst maakt. Hij is lekker eigenwijs en heeft grote dromen. Maar wat is kunst? En is het erg als je eens buiten de lijntjes kleurt? 

Het boek stimuleert de creativiteit van kinderen en laat hen zien dat je op verschillende manier ergens naar kan kijken. En bovenal dat je je dromen na mag jagen.

Ons 4 jarig jurylid vond dit boek erg leuk. Ze zag steeds meer in de kleuren en vormen in het boek en vond de Dino een echte kunstenaar. Zelf kan ze ook een kunstenaar worden zei ze na afloop!

Zelf doen! Zegt kleine Ezel – Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen

kinderboekenweek 2024

Dit boek is een verhalenbundel met 6 complete prentenboeken erin. Wij hadden al een boek van Kleine Ezel in huis: kleine ezel en jarige Jakkie. Dat boek zit ook in deze verzamelbundel en was dus direct herkenbaar voor de kleuter. Van de andere boeken smult ze ook! Kleine Ezel is namelijk ook lekker eigenwijs. In het eerste boek wil kleine Ezel alles ZELF DOEN! Iets wat voor heel veel kinderen van peuters en kleuters herkenbaar is.

Moeder Ezel laat Kleine Ezel gaan en ervaren. Maar als hij heel moe is, het koud en donker wordt en hij erg naar huis verlangt zie je dat moeder toch altijd bij hem in de buurt is gebleven. Een eigenwijs, avontuurlijk en lief verhaal. Zo zitten er nog meer boeken in deze bundel. Allemaal wel met een boodschap of over gevoelens die beschreven worden.

kinderboekenweek 2024

Spekkie en Sproet de dief die niemand zag – Vivian den Hollander

kinderboekenweek 2024

Dit is een nieuw boek in de populaire serie van Spekkie en Sproet. Het tweetal beleeft altijd spannende en leuke avonturen. Dit keer gaan ze achter een winkeldief aan die Spekkie ergens van kent…… De boeken van Spekkie en Sproet zijn voor te lezen vanaf 6  jaar en afhankelijk van het leesniveau vanaf 7 jaar zelf te lezen. Vivian den Hollander heeft al heel veel kinderboeken geschreven en ik moet zeggen dat de boeken van deze schrijver zowel op school als thuis graag gelezen worden. Eigenlijk kun je Spekkie en Sproet niet stom vinden, dus snel lezen dit nieuwe boek!

De Letterplons spellen: woordenmaker, letterkwartet, magnetische letterdoos

kinderboekenweek 2024 letterplons

Net als Lisanne kregen wij ook de Letterplons materialen voor beginnende lezers. Nu is onze zoon net begonnen in groep 4 en onze dochter net begonnen in de kleuterklas. Voor allebei zijn deze materialen geschikt. Voor de kleuter om de eerste letters en woordjes te gaan ontdekken. Ze zoekt overal naar de letters die in haar naam voorkomen. Voor onze oudste om de spelvarianten van de spelletjes te spelen! De leeftijdsindicatie van 4 tot 8 jaar klopt dan ook goed. En je kan met deze materialen op verschillende niveaus spelen. 

Welk boek lees jij graag deze Kinderboekenweek?

Lees ook:

Voorlezen uit Lotte en Roos

Leesboek tip: Wombat & Vos

Kinderboek: Bij uil thuis

Meer vrouwenpower in kinderboeken!

Juf Liesbeth over de Nationale voorleesdagen

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.