Voorlezen uit Lotte en Roos

Het is weer bedtijd terwijl ik dit schrijf. Ik hoor al dat ik zo nog even naar boven moet lopen, want na het tandjespoetsen en voorlezen, is het de bedoeling dat het stil is en de meiden gaan slapen. Ik schreef onlangs al een boekenblogje, waarin ik vertelde dat wij van uitgeverij Querido een mooi boek mogen reviewen: Lotte en Roos, samen ben je niet alleen. Geschreven door Marieke Smithuis en eind september dit jaar verschenen. Hier heb ik zojuist weer een verhaal uit voorgelezen!

DSC_0011
Samen ‘lezen’

Lotte en Roos zijn twee zusjes die allerlei avonturen beleven, soms met hun buurjongens, hun ouders of logeerhond Bullebak. Het is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, mijn kleuter en ik vinden het geweldig maar ik merk inderdaad dat mijn 3-jarige niet bij elk verhaal meekomt in de belevingswereld van Lotte en Roos. Zoals zojuist (vandaar nu nog de herrie omdat ze de lamp aan heeft gedaan en met haar Little Pony’s in de weer was) toen het verhaal ging over Roos die op ski-vakantie is. Iets dat wijzelf nog nooit gedaan hebben. Een paar avonden geleden zat ze er wel helemaal in. Toen was het verhaal ook heel spannend, met hond Bullebak die fietsendieven heeft weggejaagd midden in de nacht!

lotte_en-roos

Kinderboekenweek

We zijn er nog lang niet doorheen – met elke avond een verhaaltje – maar nu de kinderboekenweek op z’n eind loopt wilde ik deze review toch vast plaatsen. Ik vind het namelijk een lekker verfrissend en modern voorleesboek! Leuke grapjes en herkenbare situaties. Ook de illustraties zijn vermakelijk. En het boek geeft aanzet om ‘lastige’ onderwerpen met je kinderen te bespreken. Zoals het verhaal waarbij de opa van de meiden zich uit een vraag over sexuele voorlichting moet zien te kletsen, hilarisch. Een klasgenootje had namelijk gezegd dat alle baby’s uit een ei komen… Het boek kost 16,99 euro en je shopt hem bijvoorbeeld bij Bol.com. Er is eerder al een ander boek van Lotte en Roos verschenen, de Jongens tegen de Meisjes. Die gaat bij ons op de wensenlijst 🙂

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.