Zeemeerminstaarten als workout en voor plezier

Mermaids, what is not to love? Dat een zeemeerminstaart voor plezier zorgt, dat weet je vast al wel. Maar het is ook een hele workout om ermee te zwemmen. Zeemeerminzwemmen is een goede manier om fit te blijven, maar tegelijkertijd ook veel plezier te beleven. In dit artikel lees je hier meer over.

zeemeerminfeestje
Foto: Zeemeerminnenfeest

Waarom zeemeerminzwemmen?

De zeemeerminstaarten zijn ooit geïntroduceerd om plezier te beleven. Je kunt er geweldige fotoshoots mee doen, maar (duh) je kunt er ook het water mee in. Ze zijn vooral gericht op kinderen, maar ook volwassenen kunnen een staart vinden in hun maat. Inmiddels kun je zeemeermin zwemlessen volgen bij zwembaden door heel Nederland. Het heeft de perfecte combinatie van plezier en lichaamsbeweging. Ideaal voor zowel kinderen als volwassenen. 

Met zeemeerminzwemmen activeer je verschillende spiergroepen, zoals de kernspieren in je romp, benen en armen. Je hebt deze spieren namelijk nodig om vooruit te komen in het water. Dit is positief voor kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Omdat deze workout niet zo belastend is, is het meerminzwemmen geschikt voor eigenlijk alle leeftijden. Maar ook voor verschillende fitness niveaus. 

Maui zeemeerminstaart met monovin
Foto: Zeemeerminnenfeest

Gezondheidsvoordelen van zeemeerminzwemmen

Door het water zwemmen als een zeemeermin is niet alleen een betoverende ervaring, maar het brengt ook gezondheidsvoordelen met zich mee. Het is een goede cardio training, het heeft een positief effect op de ademhaling en het versterkt je spieren, wat weer zorgt voor een betere lichamelijke conditie. En natuurlijk een strakker lijf.

Tips voor de perfecte workout

Een aantal tips voor de juiste workout:

  • Kies de juiste zeemeerminstaart: het is erg belangrijk dat de zeemeerminstaart goed aansluit op je lichaam. Door de weerstand van het water zorgt een te grote staart ervoor dat hij afglijdt. Kijk dus goed welke maat het beste bij jou past. Daarnaast zijn er ook nog verschillende materialen mogelijk. 
  • Begin rustig: ben je een beginner dan wordt er bij elke sport aangeraden om rustig te beginnen. Oefen eerst goed, zodat je de beweging onder de knie krijgt. Heb je dit eenmaal onder de knie, dan kun je wat intensievere oefeningen doen. 
  • Combineer met andere workouts: wil je graag je volledige lichaam in beweging krijgen, dan kun je zeemeerminzwemmen combineren met andere workouts zoals yoga, pilates of krachttraining. 

Zeemeerminzwemmen zonder of met je eigen staart

Heb je zelf nog geen zeemeerminstaart, maar wil je het wel graag proberen? Veel zwembaden in Nederland bieden de mogelijkheid om een les te volgen. Je kan daar gebruik maken van de zeemeerminstaarten van ZeemeerminnenFeest

Heb je een zwembad thuis of wil je graag de staart mee naar huis nemen, dan kun je er zelf eentje kopen. Ook leuk voor sprookjesfotoshoots op het strand! ZeemeerminnenFeest heeft onwijs veel leuke printjes. De staarten zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit, waardoor ze langer meegaan dan de goedkopere merken. De naden zijn drievoudig gestikt en de staart heeft een beschermde glimlaag, zodat er niet snel gaatjes in komen. Ze leveren de staart inclusief monovin en bikinitop. Zo kun jij stralen als een echte zeemeermin.

Heb jij het meerminzwemmen al eens geprobeerd?

disclaimer

Lees ook:

Zeemeermin zwemmen op Malta!

Workout met Just Dance 2021

De My Little Ponys worden zeemeermin!

Once upon a mermaid met de Tiger Tribe Bath Stories

10 campings en vakantieparken met een superleuk zwembad voor jong en oud

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.