Ontdek de dynamiek van actief zitten

Iedereen kent wel de bureaustoel, maar met een wiebelkruk achter je bureau zitten, hoor je niet zo vaak. In de medische wereld zie je ze al lang: in ziekenhuizen, bij de tandarts, de fysio. Maar tegenwoordig komen ze ook steeds vaker voor op kantoor en willen we er één voor thuis. Wat is een wiebelkruk en waarom zou je hiervoor kiezen in plaats van een traditionele bureaustoel? We leggen het je uit. 

wobblez

Wat is een wiebelkruk

Een wiebelkruk is een ergonomische kruk die ervoor zorgt dat je actief zit op je stoel/kruk. Ze worden ook wel eens een balanskruk genoemd. Omdat je je spieren aanspant als je er op zit, heeft de wiebelkruk vele voordelen. 

De voordelen van een wiebelkruk

Een wiebelkruk heeft vele voordelen ten opzichte van een normale stoel. We noemen er een paar op:

  • Actieve zithouding: doordat je continu wiebelt op de kruk, word je eigenlijk gedwongen om actief te zitten in plaats van onderuit gezakt. Dit zorgt voor een betere houding, helpt om rugklachten te voorkomen, maar zorgt ook nog eens voor een betere bloedcirculatie. 
  • Productiviteit: wiebelkrukken worden ook gebruikt om beter te focussen. Dat is vaak een reden waarom ze op kantoren en in klaslokalen worden ingezet. Door een betere bloedcirculatie is de focus ook beter. 
  • Voorkomen van inactiviteit: door het actief zitten, blijf je in beweging. Al is het maar licht. Dit is gunstig want het helpt tegen gezondheidsproblemen zoals obesitas. 
  • Comfort: als je een normale stoel gewend bent, zul je waarschijnlijk denken dat een wiebelkruk minder prettig is. Maar niets is minder waar. De wiebelkruk is ontworpen op een ergonomische manier. Comfort is een van de punten die hierbij belangrijk zijn. 
  • Verstelbaarheid: de meeste wiebelkrukken kun je in hoogte verstellen, zodat meerdere mensen gebruik kunnen maken van dezelfde kruk. 
  • Flexibiliteit: een wiebelkruk neemt minder ruimte in beslag en is vaak ook minder zwaar dan een traditionele stoel. Hierdoor kun je hem makkelijker verplaatsen. Gebruik je hem thuis, dan kan je hem aan de eettafel gebruiken en daarna weer voor onder je bureau tijdens het werken. 
wiebelkruk
Foto: Wobblez

Waar moet je op letten bij aankoop van een wiebelkruk?

Wil je graag een wiebelkruk kopen voor bijvoorbeeld thuis of op kantoor, dan zijn er een aantal punten waar je op kunt letten:

  • Ergonomie: een wiebelkruk moet ergonomisch zijn. Anders kun je net zo goed voor een normale stoel gaan. Een ergonomische wiebelkruk is verstelbaar in hoogte en zorgt voor goede ondersteuning in de rug.
  • Draagcapaciteit: let op het gewicht dat de stoel aan kan. Ben jij wat zwaarder of juist erg lang, dan is het belangrijk dat de kruk jouw gewicht kan dragen. 
  • Design: er zijn verschillende wiebelkrukken dus voor ieder interieur kun je een passende kruk vinden. 
  • Prijs: kijk goed naar je budget. De prijzen lopen uiteen. 

Wobblez Wiebelkruk

De Wobblez Wiebelkruk voldoet aan al deze voorwaarden. Door het ergonomische design staat deze wiebelkruk bekend om het actief zitten. Dit zorgt voor gezondheidsvoordelen en een betere focus. De wiebelkruk van Wobblez kun je in hoogte verstellen, maar je kunt ook kiezen uit drie verschillende hoogte maten. Er zijn dus drie varianten: een zit-model een zit- en sta-model en een sta-model. Daarnaast is de wiebelkruk trendy. Een wannahave die nog niet veel mensen thuis hebben. Je kan hem helemaal zelf samenstellen. Er zijn basic kleuren, maar ook wat fellere kleuren waaruit je kunt kiezen. Voor ieder wat wils! Ben je benieuwd naar de verschillende kleuren? Bekijk ze hier

Zit jij weleens op een wiebelkruk?

disclaimer
Lees ook:

Ervaringen met een spijkermat, wat zijn de voordelen?

Tips van de fysiotherapeut bij rugklachten

Zo creëer je een prettige én stijlvolle thuiswerkplek

Mancave voor je zoon?

Challenge: oldtimer avontuur met mijn tieners

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.