Zo creëer je een prettige én stijlvolle thuiswerkplek

Thuiswerken is voor een groot deel van de werkende Nederlanders momenteel de realiteit. Dit betekent vanzelfsprekend dat we veel tijd doorbrengen op onze thuiswerkplek. Of je nu een volledige kamer hebt omgetoverd tot kantoorruimte of werkt aan de keukentafel: het is fijn als je thuiswerkplek een aangename ruimte is. In dit artikel lees je hoe je een prettige en stijlvolle thuiswerkplek kunt creëren.

1. Zorg voor voldoende ruimte

Om werk en privé zoveel mogelijk gescheiden te houden en je te kunnen focussen op je werkzaamheden, is het aan te raden te werken in een afgesloten ruimte in het huis. Natuurlijk is dit niet in iedere woning mogelijk. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende ruimte hebt voor het liefst een bureau, bureaustoel en een beeldscherm. Zo is er namelijk alsnog een scheiding tussen werk- en woonplek. Ik ben zelf zodra ik een bureau had, verhuisd van de keukentafel naar een kantoor en dat geeft veel rust. Je kunt alles laten liggen en kijkt in je ‘privé tijd’ niet steeds naar de stapel werk die je nog moet doen.

thuiswerkplek

2. Zorg voor goede verlichting

Zowel voldoende natuurlijk licht als goede verlichting is ontzettend belangrijk. Bij gebrek aan licht zul je meer moeite hebben met lezen, eerder moe worden en sneller klachten als hoofdpijn krijgen. Zorg er bij daglicht voor dat je er niet door wordt verblind. Met raamdecoratie van Topjaloezieën valt dat ongetwijfeld te regelen. Let ook op de reflectie in je beeldscherm en draai deze indien nodig. Of neem bijvoorbeeld inbetweens of duorolgordijnen waarmee je op echt zonnige dagen een beetje kunt spelen met de lichtinval. Bij leeswerk of preciesie knutsel taken is een felle bureaulamp prettig, deze zet je weer uit als je klaar bent.

thuiswerkplek

Lees ook: Lekker bezig in de tuin werkplek!

3. Zorg voor passende opbergruimte

Geconcentreerd werken, begint met gestructureerd werken. Een rommelige werkplek leidt je af van je werkzaamheden. Zorg er daarom voor dat je over voldoende opbergruimte beschikt. Zo heb je alle benodigdheden wel bij de hand, maar niet in het zicht. Denk aan een pennenbak, stapelbakjes voor paperassen en afsluitbare opbergdozen met deksel.

thuiswerkplek

Lees ook: Fleur je werkplek op met planten

4. Zorg voor een ergonomische werkplek

Een goede werkhouding vermindert de kans op lichamelijke klachten en stimuleert je productiviteit. Zorg daarom ook op je thuiswerkplek voor een verstelbare bureaustoel en bij voorkeur ook een verstelbaar bureau. En vergeet niet om regelmatig te pauzeren, je hebt hier speciale apps voor. Ook belangrijk om je ogen even rust te geven.

thuiswerkplek

Lees ook: Ga voor de juiste ergonomische bureaustoel

5. Zorg voor aantrekkelijke decoraties

Zorg er bovendien voor dat je thuiswerkplek een fijne plek is om te zijn. Leg een zacht kleedje op de vloer, zet een paar gezellige foto’s neer en omgeef je met groene planten. Of geef de muur eens een fris likje verf: blauw- en groentinten passen perfect bij een thuiswerkplek, deze kleuren staan namelijk voor rust en kalmte. Zelf krijg ik veel inspiratie van de mooie posters met travel prints aan de muur van mijn kantoor. Het enige dat ik nog mis is een whiteboard aan de muur, om de planning visueel te maken.

Lees ook: Tikkie, ik ben hem! De Thuiswerk Tag

thuiswerkplek

Hoe heb jij je werkplek ingedeeld?

Afbeeldingen: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.