Bijzonder overnachten bij Hille Glamping Noorwegen

Afreizen naar het einde van de wereld en daar slapen? Dat kan! Bijzonder overnachten in the middle of nowhere met je lover of – zoals in ons geval – met je puber(s), kan op een klein eilandje tussen de Noorse fjorden in de Bed and Breakfast van Hille Glamping. Wij sliepen er in de arctic dome en als je dat ook wilt moet je snel zijn: over een paar jaar is deze stevige pooltent vervangen door een houten lodge en kun je hier nog luxer genieten van het geweldige uitzicht over het water.

hille glamping arctic dome noorwegen

Hille is een eiland van 2 vierkante kilometer waar 3 mensen wonen: Eva, Svein en de vader van Svein. Verder vind je er een flinke kudde schapen, 2 IJslander paarden, een hond en andere dieren. Zoek je avontuur, wil je even weg van alles (ook van de wifi, data ontvangst is hier wel) en onthaasten in de natuur? Dit is dé plek waar je wilt zijn. 

hille glamping norway
Met de quad word je opgehaald voor het ritje van en naar de haven. Hoe schattig: de kudde schapen kwam ons vrolijk tegemoet.

Mijn dochters – beide wel wat gewend van scoutingkampen – vonden het een fantastisch vooruitzicht: een nachtje slapen in een arctische dome in februari. Normaal gesproken is Hille Glamping zo vroeg in het jaar nog niet geopend, maar toerismebureau Visit Bergen vond deze bijzondere en exclusieve locatie dusdanig de moeite waard dat ze hier voor ons een uitzondering hebben gemaakt. In de dome kun je met maximaal 3 personen slapen. In de toekomst komt hier een houten lodge (of 2) zodat je hier ook met het gezin (of 2 stellen) terecht kunt voor een romantisch samenzijn. Je hebt dan ook minder last van de wind.

De roomtour die ik altijd opneem, is wat lastig te verstaan door de harde wind (maakt nogal herrie), maar kijk even mee:

Wat te verwachten van deze glamping site?

Ons doel was: avonturen beleven met de tieners tijdens een moeder-dochter citytrip naar Bergen. Daarvoor zit je op het eiland Hille helemaal goed. Vanaf Bergen namen we de veerbot naar Mjømna, waar we overstapten op de veerboot naar Hille. In totaal ben je zo’n 1,5 uur onderweg over het water, dus daar begint het avontuur al.

veerboot noorwegen
De ene veerboot vaart weg, wachten op de volgende voor de overstap.

We werden bij aankomst in de haven opgewacht door de glamping eigenaren met de quad (met aanhanger). Onze rolkoffers werden in de quad gezet en wij mochten op een schapenvel plaatsnemen. Bij de paarden werd even gestopt, de kinderen mochten ze voeren. Heel erg leuk! Daarna ging de bumpy ride door naar het uiterste puntje van het eiland, waar de verlichte arctic dome tent met bijgebouwen opdoemde aan de horizon.

hille glamping norway

Inmiddels was het donker en kregen wij een snelle rondleiding en uitleg. De keuken en douche bevinden zich in houten bijgebouwen, de arctic dome is een glamping tent die stevig genoeg is om poolwinden te doorstaan (al maakt de wind wel flink wat lawaai tegen het tentdoek) en daarnaast was de jacuzzi met uitzicht op de donkere nacht al voor ons opgewarmd tot 40 graden (koelt snel af naar 36 als je er in zit). 

hille glamping arctic dome noorwegen
Door de bewolking lukte sterrenkijken helaas niet, maar wat een geweldige plek om vanuit de warme jacuzzi over het water uit te kijken met in de verte hier en daar een lampje en als je geluk hebt het Noorderlicht. Wij moesten er helaas toch even uit in de koude harde wind, omdat het hard ging regenen en we de badjassen droog wilden leggen.

Je kunt desgewenst avondeten bestellen bij je boeking. Voor ons stond er lamsstoofpot, met groente en pasta of aardappels klaar. Dit hoefden we alleen maar zelf op te warmen op de kookplaat. Ons ontbijt voor de volgende ochtend stond ook al in de koelkast. Je hebt dus heerlijk de privacy om je eigen tempo aan te houden en je mag zelf uiteraard ook eten en drinken meenemen. Desgewenst kun je de wijn of schnaps aanschaffen die in de keuken klaarstaan. Of streekproducten kopen zoals eieren, schapenvellen van eigen boerderij, zelfgebreide slofjes of vaatdoekjes.

hille glamping noorwegen eiland
In de keuken stond van alles klaar dat we zelf konden bereiden.
hille glamping noorwegen eiland
Samen eten in de tent.

De keuken en de badkamer waren heerlijk warm. Als je dat zo wilt houden, moet je ze ’s nachts op slot draaien anders kunnen ze open waaien door de harde rukwinden. Eén van mijn tieners was dit na het tandenpoetsen helaas vergeten, dus ’s ochtends vroeg was het wat guur in de douche.

hille glamping noorwegen eiland
De badkamer was bij aankomst aangenaam warm en schoon, de keuken en tent waren ook erg schoon overigens.

Wat ik zelf een hele leuke verrassing vond: er staan daar allemaal heerlijke verzorgingsproducten om jezelf te verwennen! Crèmespoeling, bodybutter, handverzorging, voetverzorging en meer. Je kunt er echt even een spa-momentje van maken.

hille glamping noorwegen eiland
Er stonden 3 comfortabele stoelen met een warm, zacht schapenvachtje klaar met zicht op het water.

De dome zelf was sfeervol verlicht met allemaal kleine lampjes en er stonden straalkacheltjes om de temperatuur aangenaam te maken. Mijn oudste dochter en ik sliepen in het comfortabele grote bed (met spreis en extra dekens), voor mijn jongste was een extra matras op de grond neergelegd (met extra dekens). We hadden de tip gekregen om ’s nachts thermo ondergoed onder onze pyjama te dragen, waardoor deze koude februarinacht goed hebben geslapen. Alleen ’s avonds met de harde wind en regen op het tentdak was er veel herrie, maar eenmaal in slaap nergens last meer van. De volgende ochtend genoten van de zonsopgang en was het prachtig weer!

Tip: neem badslippers mee! Vloer en vlonder kunnen koud aanvoelen (zeker na een dip in de jacuzzi).

hille glamping noorwegen eiland
Het bed is heel comfortabel en er lagen badjassen klaar, dat is glamping!

Wij arriveerden met de boot van 18.15 uur op het eiland en vertrokken de volgende ochtend met de veerboot van 9.45 uur. Om echt te genieten van deze exclusieve glamping site is dat eigenlijk te kort. Boek dus meerdere nachten en zorg dat je alles bij je hebt qua versnaperingen (buiten het ontbijt en eventueel bijbestelde eten). Er is geen wifi, dus perfect om te onthaasten met een boek of heerlijk te schrijven. Het plekje voor het raam in de keuken, waar wij het ontbijt op hadden vanwege het geweldige uitzicht, is perfect voor je laptop om zonder afleiding te tikken.

Je bent echt helemaal afgezonderd van de wereld, er kan ook niemand bij je in de buurt komen. Heerlijk! Even weg van alles. Rust. Wij zagen zelfs een adelaar overvliegen met een spanwijdte van 2 meter, zo bijzonder. Tel daar de schapen, het water en het landschap bij op en je weet waarom dit een unieke plek is. Omringd door de natuur kun jij je volledig storten op innerlijk werk, de kunst van het onthaasten en natuurlijk heerlijk genieten. Wij vonden het fantastisch (maar te kort).

Zin in een verblijf bij Hille Glamping? Boek je vliegreis naar Bergen of maak er een bijzondere roadtrip naar Noorwegen van. In het centrum van Bergen kun je de veerboot vinden. Perfect om te combineren met een citytrip naar dit leuke Noorse stadje (lees ons verslag). Een aanrader hierbij is de Bergen Card waarbij openbaar vervoer, kortingen en toegang tot musea zijn inbegrepen.

Een tripje naar het einde van de wereld ook iets voor jou?

Lees ook:

Leuke dingen om te doen met je dochters

Slow Tourism met tieners in Luberon, Frankrijk

Wellness Lodge in Roompot Brouwersdam: zalig!

Slapen in een kerk? Citytrip Mechelen met kinderen

Deze Dark Sky bestemmingen moet je gezien hebben

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.