Human Design, wat kun je daar mee?

Wie met persoonlijke ontwikkeling bezig is, komt op een bepaald moment de term ‘Human Design’ tegen. Oftewel de imprint van je persoonlijkheid. Je eigen gebruiksaanwijzing (of die van je partner of kinderen). Tijdens en voor je geboorte heb je een bepaalde energie imprint meegekregen in je DNA, die bepaalt waar jouw kracht ligt en hoe je informatie verwerkt. Mijn ervaring met een Human Design reading lees je in dit artikel!   

human design

Soms is het toch wel handig als je weet hoe je zelf in elkaar zit. Ik heb regelmatig het idee dat ik vastloop bijvoorbeeld en … laat dat nu precies in de presentatie van Ilse van Praktijk Puur Sense staan over mijn persoonlijke ‘menselijk ontwerp’. Dit is dus weer iets anders dan je horoscoop, hoewel ik in de eigenschappen van mijn sterrenbeeld (boogschutter) en Chinese teken (paard) ook veel herken. Human Design is eigenlijk net zoiets: hoe het universum was ten tijde van jouw geboorte, heeft invloed op je DNA en daarmee met je karaktereigenschappen en hoe je met zaken omgaat.

Ik was erg benieuwd hoe mijn ‘human design’ hiervan zou verschillen, hoe zo’n persoonlijke kaart er uitziet en vooral wat de intuïtief sterke Ilse hieruit zou kunnen lezen om mij vooruit te helpen. Want dat Ilse meer ‘ziet’ dan het zichtbare, dat wist ik al. Ze heeft tenslotte al eens via een Luisterkind afstemming mijn dochter geholpen en via een volwassene reading mijzelf. 

Op tiktok even een korte samenvatting:

@marstyle78 #humandesign #puursense #reading #handleiding #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #persoonlijkleiderschap #review #spiritueel #watisdat #genekeys #higherpurpose #innerlijkekracht #marstyle ♬ origineel geluid – Marguerita Bisschop

Je persoonlijkheids vingerafdruk

Human Design is een synergie van westerse wetenschap: kwantumfysica, genetica, biochemica, astronomie en esoterische wijsheden: Chinese I’Ching, Astrologie, Kabbalah en Hindu Chakra’s. Aan de linkerkant van een human design profiel staan de onderbewuste stukken, aan de rechterkant de zaken waar je je wel bewust van bent. Voor mij was het abracadabra: tekentjes, cijfertjes en plekken en kleurtjes op bepaalde plekken in het plaatje… Ik laat even de mijne zien, die ik van Ilse heb gekregen:

human design kaart
Nou, dit is hoe ik in elkaar zit. Duidelijk toch?

Haha, nee ik zag dit kaartje en ik snapte er helemaal niets van. Maar de tekentjes zijn dus planeten, de cijfertjes voor de punt slaan op bepaalde eigenschappen en na de punt op hoe zich dit uit. Ofzoiets. De uitleg is complex en gaat heel diep, daarom heb je dus ook een expert nodig die weet hoe je alles precies moet lezen en vooral die jou tips kan geven over hoe jij dus makkelijker in je eigen flow komt.

Wat betekent mijn ‘kaart’ dan?

Ilse wist gelukkig een aantal zaken te duiden, zodat ik het een beetje begrijp. De gekleurde vlakken daarmee kun je anderen beïnvloeden en de witte vlakken, dat is waarop jij door anderen (die ‘m wel ingekleurd hebben) zal worden beïnvloed. Ik ben een ‘generator’ en ‘energieke creator’, dat betekent dat ik voor mijn tribe (mijn volgers dus) heel veel ideeën kan overbrengen en mijn eigen ‘joy’ (blijdschap en enthousiasme) kan omzetten in een goed gevoel voor deze tribe-leden.

Andersom natuurlijk ook: wanneer ik schrijf vanuit een ander gevoel, voelen mensen dat ook. Ilse gaf aan dat ik beter vanuit mijn persoonlijke glitters kan schrijven, maar ik gaf zelf direct aan dat de andere gevoelens er ook mogen zijn. Mensen mogen best weten dat ook mijn leven niet alleen maar uit glitters bestaat. Dat helpt ze als het goed is om zelf hun eigen situatie te relativeren. Ik heb flink wat stappen gezet op gebied van persoonlijke ontwikkeling, waardoor ik flexibeler ben om uit mijn dalen op te krabbelen. Om met tegenslagen om te gaan. Mijn gevoel is dat het mensen kan helpen als ik daar ook over schrijf. En ik ben echt van mening dat je pas echt van de mooie dingen kunt genieten, wanneer je het contrast hebt ervaren. Uit modder groeien mooiere bloemen, zeg maar. Ken je die uitdrukking?

Het mooie plaatje is niet het enige wat er gebeurt. Maar de boodschap was duidelijk: mijn kracht zit in het schrijven vanuit mijn diepste gevoel. En wanneer dat een goed gevoel is, dan trekt dat aan. Via emotionele verbindingen. Dingen organiseren om anderen te inspireren en mijn enthousiasme overbrengen, is waar ik voor leef. Zegt mijn Human Design en zo voel ik het ook. 

Afijn, dat is natuurlijk niet het enige wat je uit deze chart kunt lezen. Warme verbinder, mensen niet teleur willen stellen en nog veel meer kwam er uit. Het mooie was dat ik ergens in het begin van de sessie tegen Ilse zei: “Als ik zeg dat ik iets doe, dan doe ik het ook.” Deze zin, staat echt LETTERLIJK in de presentatie die ze voor me had gemaakt! Er zit veel wilskracht zeg maar, naast de creatieve levensenergie en emotionele intelligentie. Verder zou ik meer op mijn intuïtie moeten vertrouwen bij het maken van mijn beslissingen. Ik vind dat best moeilijk, hoe zit dat met jou?

De uitleg van Ilse hierover gaat uiteraard nog vele stappen dieper dan wat ik hier heb opgeschreven, maar het is – zoals altijd bij haar – raak. Dat die ene zin gewoon letterlijk én door mij gezegd werd én in de presentatie staat, zegt genoeg. Ook dat er uit kwam dat ik graag dingen onderzoek en dingen zelf wil ervaren om dat vervolgens over te brengen aan anderen… Nou ja, dat doe ik met de blog en de socials natuurlijk. Het is ‘spot on’. 

Ook wat betreft de valkuilen. Goed om dat op schrift te zien en ik weet nu precies of dingen wel of niet ‘van mij’ zijn. Daar kan ik dus aan werken.

Snuffelsessie of coachingstraject

Wil jij dat ook? Meer inzicht in jezelf en jouw processen? Via Praktijk Puur Sense kun je een korte gratis kennismakingssessie aanvragen, dat duurt 5 tot 10 minuten en je kunt zo ‘proeven’ of je meer wilt. Als je dat wilt heeft ze voor moeders die meer vanuit hun eigen flow willen opvoeden ook een 3 maanden durend coaching programma.

Ik vond het zelf erg verhelderend al blijft er natuurlijk de kanttekening: je moet er zelf mee aan de slag om iets aan deze kennis te hebben. Je moet het toepassen om er voordeel uit te halen. Overigens kwam dat ook uit deze reading: ik onderzoek heel graag dingen en wil alles zelf ervaren om erover te kunnen delen. Tussen theoretische kennis en praktische uitvoering, zit bij mij persoonlijk alleen nog weleens een ‘gat’ haha. Bewust onbekwaam noemen ze dat ook wel hè. Afijn, dat is wel de basis om verder te komen.

Dankjewel weer Ilse voor de mooie inzichten!

Heb jij al eens kennis gemaakt met Human Design? Wat heb je er voor jezelf uitgehaald?

Lees ook:

Je was blauw en ik houd zoveel van jou

Mijn ervaring met een kinderfluisteraar op afstand

Ik deed een workshop Channelen

Spirituele zaken. Geloof jij er in?

Zo. Superpoweractivatie: ik heb in een ijsbad gezeten!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.