Bucketlist of fuckitlist, wat wil ik in 2024?

Heb jij doelen voor jezelf in 2024? In het verleden schreef ik weleens mijn blogdoelen of reisdoelen op of zelfs mijn leesdoelen. Waarna er uiteraard de rest van het jaar weinig terecht komt van wat ik heb opgeschreven, haha. Maar toch. Lijstjes zijn leuk. Ik heb geen specifieke doelen dit jaar, dacht ik… 

fuckitlist

Tot ik nadacht over wat ik toch zou willen doen of bereiken dit jaar. Ik concludeer dat ik toch wel doelen heb en zag op de blog van Marjolein vervolgens haar ‘Fuck it list’ naast de bucketlist. Een bucketlist is alles wat je nog graag zou willen, een fuckitlist is alles wat je niet meer wilt. In deze blog probeer ik het voor mezelf op een rijtje te zetten.

Bucketlist

Wat wil ik dit jaar?

Reizen: nieuwe landen ontdekken en mooie herinneringen maken.

Miljonair worden. Dat wil ik elk jaar, of tonnair dat zou ook al fantastisch zijn. Gewoon genoeg geld hebben, lijkt me heel rustgevend.

Mijn ‘learning streak’ in DuoLingo voortzetten. Ik ben een cursus Arabisch begonnen in deze gratis app. Lijkt me handig voor als ik de schoonfamilie ontmoet die geen Engels spreken. Leer jij ook een taal via DuoLingo? Ik kreeg deze app getipt door mijn dochter.

De rust vinden om meer boeken te lezen. Heb er genoeg in huis. Had het afgelopen jaar ook als voornemen, maar heb het lezen niet helemaal volgehouden. Teveel stress en andere dingen.

Mijn intuïtie en connectie met het universum inzichtelijk krijgen om het te kunnen gebruiken. 

Meer bewegen en sporten. Ben weliswaar begonnen, maar had het zo druk dat het nog niet helemaal is waar ik zijn moet. De longcovid heeft flinke sporen nagelaten en ik ondervind er – ondanks dat ik weer goed functioneer – nog steeds veel hinder van. Conditie is er nog niet, met 10 minuutjes high intensity zit ik alweer boven de 150 qua hartslag.

Retreats organiseren. De eerste is dit weekend en ik vond het ontzettend energiegevend om op te zetten. Had ook veel te veel plannen en ideeën om dat in 1 retreat te vatten, dus wil ik dat vaker doen.

Interim klussen aantrekken! Het researchproject met interviews over outsourcing was intellectueel uitdagend, betaalde goed en bevredigend voor mijn eigenwaarde. Bovendien sta ik nu in ieder geval op de preferred supplier lijst bij de overheid, al hoop ik ook klussen voor andere bedrijven te kunnen doen. 

Rust vinden en ontspannen.

Fuck it list

Wat wil ik niet meer in 2024?

Stress. Ik heb meer dan mijn portie aan stress gehad in 2023 en nu ben ik moe. Hopelijk kan deze van mijn levenspad geschrapt worden omdat ik er genoeg van geleerd heb in dit leven. Dat zou mooi zijn.

Bullshit. Ik prik er doorheen en heb er weinig energie voor om bullshitters hun eigen bullshit uit te gaan leggen. Houd je poep in je eigen poepzakje mensen.

Trekken en sleuren. Zou fijn zijn als projecten wat soepeler verlopen.

Solliciteren op vacatures (interim of vast) met vaste uren per week. Liever ben ik flexibel en zoek ik de afwisseling van projecten met een duidelijke omschrijving. 

Vaagheid. Gewoon duidelijk weten waar ik aan toe ben of wat er van mij wordt verwacht. 

Pubergedoe, whahaahaha … maar aan de andere kant is dat juist ook wel weer een mooie periode. Ik ben de handleiding aan het lezen nu in ieder geval, hopelijk helpt het.

Me druk maken over bezoekcijfers of aantal volgers op mijn socials. Ik heb er gewoon even geen zin meer in. Afgewezen worden omdat ‘je niet dit of dat of cijfertje x’ hebt. Dit jaar wil ik er niet meer zo naar kijken. Blegh.

Ik wil het heft in eigen hand hebben. De baas zijn over mijn eigen agenda. Dus fuck wat daar niet aan voldoet. 

Nou ja, op beide lijstjes zou vast nog veel meer moeten staan. Maar ‘fuck it’ ik laat het even zo. Mooie lijstjes toch wel? Heb jij dit soort lijstjes opgesteld voor jezelf?

Lees ook:

Smarten up your home met deze gadgets

Dankbaarheidsdagboekje: The Gratitude List

Van de bucketlist: Michelin-sterren maaltijd!

Oh jee, ik heb geen emmerlijst

Je leeft nu! Maak mooie momenten

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.