Oh jee, ik heb geen emmerlijst…

Gaat het ooit nog goedkomen met me? Ik heb namelijk geen emmerlijst… Het is hip om er eentje op te stellen, na de gelijknamige film ’the bucket list’ uit 2007. Eerst was ie vooral bedoeld voor terminaal zieke mensen, maar tegenwoordig maken ook gezonde mensen zo’n lijst van alle dingen die ze voor hun dood gedaan willen hebben. Bloggers delen graag lijstjes, dus ook emmerlijsten in alle vormen en maten zie ik op verschillende blogs langskomen. Maar ik heb er geen…

Ik ben ook niet van plan om er eentje te maken. Zou niet weten wat ik er op moest zetten. Uit een vliegtuig springen? Mij niet gezien. Een marathon lopen? Liever niet… Naar Australië? Lijkt me een prachtig land, ik zeg geen nee maar het hoeft van mij ook weer niet persé. Als klein meisje had ik 3 grote wensen en die heb ik allemaal al afgetikt: trouwen, moeder worden en zakenvrouw.

Het is niet zo dat ik zielig ben omdat ik helemaal geen wensen meer heb. Maar er zijn geen plaatsen die ik MOET bezoeken voor mijn dood, geen dingen die ik absoluut gedaan wil hebben. Tis wel goed zo. Ik ben er niet hip genoeg voor, zo’n emmerlijst. Of misschien wel te nuchter? Ik leef meer in het moment met mijn motto “niet geschoten altijd mis” en pak de kansen die zich voordoen. Als dat lukt ben ik wel blij natuurlijk! Maar om er nou een specifieke lijst voor op te stellen…

Zou je met zo’n emmerlijst niet juist allerlei andere kansen en mogelijkheden verloren laten gaan? Dat vraag ik me dan af. Of ben ik misschien veel te materialistisch en gericht op spullen en geld in plaats van unieke ervaringen? Valt ook wel mee… ik had net een prachtige ervaring, die ik op geen enkel lijstje had kunnen bedenken: op verzoek van mijn dochters keihard karaoke zingen met leuke Nederlandse liedjes. Dan kon de oudste namelijk mee lezen. Dat was leuk! We sloten af met “Allerbeste Vriendjes” van Woezel & Pip en “Als je slaapt” van Glennis Grace (kippenvel nummer, veel geluisterd toen ik zwanger was van de oudste).

Ambities heb ik zeker wel. Wensen ook. Toch kijk ik liever hoe het leven loopt en wat het mij brengt, dan dat ik het afbaken met een emmerlijst. Regelmatig wens ik heel hard dat een bepaalde mogelijkheid zich voordoet en dan komt het ook toevallig op mijn pad. The Secret heb ik inderdaad gezien  😉 , maar dit gebeurde daarvoor ook al. Mooi vind ik dat. Verder lees ik steevast elke ochtend mijn horoscoop via de website van Margriet om me een beetje voor te bereiden op mijn dag. Of week, maand of zelfs jaar wanneer ik de Elle horoscoop erbij pak. Een beetje zweverigheid past mij wel. Dit is alleen meer open voor interpretatie dan wanneer ik een lijst zou maken met dingen die MOETEN gebeuren voordat ik dood ga. Zou mij persoonlijk teveel stress geven.

En zoals ik al zei: geen idee wat ik er op zou moeten zetten…

Heb jij wel een bucket list? Wat staat daar dan op? Geeft het je rust in je hoofd om een doel te hebben of er naartoe te werken? Doe je er concreet iets mee of blijft het bij een lijstje?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Ik heb er ook geen, nooit gehad, maar er komt er toevallig wel één -hahahahahaha
  Maar het is een beetje zoals Nicole zegt… Ik heb niet gefaald als het allemaal niet zal lukken, maar ik wil wel nadenken over wat ik nog graag zou gaan doen…

 2. Anne-Marie zegt:

  Ik vind het juist leuk, het geeft me juist een duwtje in de richting om doelen en ambities te verwezenlijken. Heb een 50 before 50 lijst gemaakt, met 50 dingen die ik wil doen in mijn 50e levensjaar.

 3. Maaike zegt:

  Ik dacht eerst wat bedoel je met een emmerlijst? Haha, maar ik snap m hoor. Ik heb er ook geen, maar stiekem vind ik die lijstjes bij anderen wel leuk om te lezen. Ik houd wel van lijstjes 🙂

 4. Nicole zegt:

  Ik heb er wel eentje.. Maar het is niet zo dat als ik die dingen niet gedaan heb voor m’n dood dat ik spijt heb. Of als ik m’n Summer list niet volledig afgestreept heb dat ik gefaald heb. Maar ik houd ervan om na te denken over wat ik allemaal kan en wil doen dus maak daar een lijst van. Heb van m’n grote bucketlist ook al veel af kunnen strepen trouwens..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.